Pesto Caprese PaniniEn krispig italiensk macka med tomat, mozzarella och krämig pesto. Perfekt att ta med på en picknick i solen!

Ingredienser:

  • Ciabatta eller baguette
  • 2 st bifftomater
  • ca 150g prosciutto
  • 2-3 st mozzarella
  • Färsk oregano
  • Olivolja
  • En vitlöksklyfta
  • Pesto
  • Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 C.

Dela brödet på hälften.

Underdelen: Gröp ur en del av brödets innehåll. Lägg på skivad tomat och mozzarella. Ringla över olivolja och lägg på färsk oregano. Salta och peppra efter smak. Lägg på skivor av prosciutto. Toppa med ytterligare skivor av mozzarella.

Överdelen: Riv ner en vitlöksklyfta och bred på brödet. Ringla sedan över olivolja.

Grilla bröden i ugnen i 15-20 minuter tills de fått färg och osten smält. Ta ut bröden och lägg på pesto. Lägg ihop bröden och dela i önskad storlek. Buon Appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pesto Caprese PaniniEn krispig italiensk macka med tomat, mozzarella och krämig pesto. Perfekt att ta med på en picknick i solen!

Ingredienser:

  • Ciabatta eller baguette
  • 2 st bifftomater
  • ca 150g prosciutto
  • 2-3 st mozzarella
  • Färsk oregano
  • Olivolja
  • En vitlöksklyfta
  • Pesto
  • Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 C.

Dela brödet på hälften.

Underdelen: Gröp ur en del av brödets innehåll. Lägg på skivad tomat och mozzarella. Ringla över olivolja och lägg på färsk oregano. Salta och peppra efter smak. Lägg på skivor av prosciutto. Toppa med ytterligare skivor av mozzarella.

Överdelen: Riv ner en vitlöksklyfta och bred på brödet. Ringla sedan över olivolja.

Grilla bröden i ugnen i 15-20 minuter tills de fått färg och osten smält. Ta ut bröden och lägg på pesto. Lägg ihop bröden och dela i önskad storlek. Buon Appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Salsa Ruffino

Salsa Ruffino

Salsa Ruffino - Här följer en enkel men god italiensk sås som passar fint på ett svenskt julbord. Inte minst är det en hit på skinkmackan! 

Läs mer

Penne alla Vodka

Penne alla Vodka

Penne alla Vodka. En snabblagad modern klassiker som signalerar 80-tal och som har fått fäste på italienska menyer både i och utanför Italien. Ursprunget är dock omstritt; enligt vissa föddes rätten på en restaurang i Bologna.

Läs mer

Suppli alla romana

Suppli alla romana

Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...

Läs mer

Crostini

Crostini

Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini. Recept hittar du..

Läs mer