Villa Cardea Limoncello Italienare gillar att dröja vid bordet, både under och efter en måltid, och som avslutning är det vanligt att servera en digestivo. Den kan vara mer eller mindre alkoholstark, men ett populärt alternativ är den intensivt fruktiga, söta och lagom starka Limoncellon. Limoncello är en italiensk citronlikör som huvudsakligen produceras i södra Italien, särskilt i Amalfikusten, Kalabrien och Sicilien. Den gula, yttre delen från citronskalet får laka ur i sprit tills de eteriska oljorna är utvunna, och blandas sedan med sockerlag och eventuellt alkohol. Det tar cirka 40 dagar från skörd till buteljering. Likörens färg är ett resultat av en spontan emulsion via sockret och de extraherade oljorna. Villa Cardea Limoncello har en mjuk och rund smak av citroner och örter tillsammans med en syrlighet som ger en lång, fräsch eftersmak. Servera den gärna väl kyld som en digestivo efter måltiden. Den smakar också underbart med italienska kakor, bakverk och kakor, och är också en ingrediens i många desserter. Den kan också användas som drinkbas, t.ex. i en Limoncello Tonic, en uppfriskande drink som blir alltmer populär. Villa Cardea Limoncello har belönats med 95 poäng och guldmedalj i International Wine & Spirits Competition! “This has a fantastic lemon sherbet nose, with pretty notes of lemongrass and zesty peel. Pith, candied zest and hints of ginger on the palate. A bright and superbly intense example, showcasing a lengthy, refreshing finish. "

Recept som passar till !

smorn

Šmòrn

Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt rom och…

Läs recept

Torta Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…

Läs recept

Crostata-con-ricotta-e-limoncello

Crostata con ricotta e limoncello

En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den…

Läs recept

Torta-Alle-Fragole-Di-Nonna

Torta Alle Fragole Di Nonna

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…

Läs recept