Villa Cardea Limoncello Italienare gillar att dröja vid bordet, både under och efter en måltid, och som avslutning är det vanligt att servera en digestivo. Den kan vara mer eller mindre alkoholstark, men ett populärt alternativ är den intensivt fruktiga, söta och lagom starka Limoncellon. Limoncello är en italiensk citronlikör som huvudsakligen produceras i södra Italien, särskilt i Amalfikusten, Kalabrien och Sicilien. Den gula, yttre delen från citronskalet får laka ur i sprit tills de eteriska oljorna är utvunna, och blandas sedan med sockerlag och eventuellt alkohol. Det tar cirka 40 dagar från skörd till buteljering. Likörens färg är ett resultat av en spontan emulsion via sockret och de extraherade oljorna. Villa Cardea Limoncello har en mjuk och rund smak av citroner och örter tillsammans med en syrlighet som ger en lång, fräsch eftersmak. Servera den gärna väl kyld som en digestivo efter måltiden. Den smakar också underbart med italienska kakor, bakverk och kakor, och är också en ingrediens i många desserter. Den kan också användas som drinkbas, t.ex. i en Limoncello Tonic, en uppfriskande drink som blir alltmer populär. Villa Cardea Limoncello har belönats med 95 poäng och guldmedalj i International Wine & Spirits Competition! “This has a fantastic lemon sherbet nose, with pretty notes of lemongrass and zesty peel. Pith, candied zest and hints of ginger on the palate. A bright and superbly intense example, showcasing a lengthy, refreshing finish. "

Recept som passar till !

Cantucci-Toscani

Cantucci Toscani

Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato",…

Läs recept

Kanelpannacotta

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket.…

Läs recept

Gelato-Con-Limoncello-e-Menta

Gelato Con Limoncello e Menta

Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk…

Läs recept

Coppa di mascarpone alle Pesche

Coppa di mascarpone alle Pesche

Coppa di mascarpone. Använd en hålslev och sänk ner en…

Läs recept