Bolla Prosecco Extra Dry Bolla grundades redan 1883, och är en av de mest kända producenterna i norditalienska Veneto. Ett av regionens mest uppskattade viner är det mousserande Prosecco som gör segertåg över hela världen. Vinet görs av den lokala druvan Glera och får sina bubblor genom en andra jäsning på ståltankar, enligt den så kallade Martinotto- eller charmat-metoden. Vinmakaren Christian Zulian satsar på att producera klassiska viner med moderna inslag, och denna Prosecco är inget undantag. Ett härligt lättsamt och fruktigt mousserande vin med smak och inslag av päron, honungsmelon, persika och toner av citrusskal och vita blommor med en perfekt balans mellan den friska syran och den mogna frukten.Serveras svalt till fiskrätter, skaldjurspasta, bufféer eller som aperitif.
Recept som passar till !
Risbollar – Arancini di riso e ricotta
Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl…
Trädgårdsmästarens mosiga bönor med blandade örter
Recept,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall…
Bruschetta
Recept,Förrätter / Antipasti,Vegetariskt
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som…
Varm bruschetta med burrata
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som…