Bolla Prosecco Extra Dry Bolla grundades redan 1883, och är en av de mest kända producenterna i norditalienska Veneto. Ett av regionens mest uppskattade viner är det mousserande Prosecco som gör segertåg över hela världen. Vinet görs av den lokala druvan Glera och får sina bubblor genom en andra jäsning på ståltankar, enligt den så kallade Martinotto- eller charmat-metoden. Vinmakaren Christian Zulian satsar på att producera klassiska viner med moderna inslag, och denna Prosecco är inget undantag. Ett härligt lättsamt och fruktigt mousserande vin med smak och inslag av päron, honungsmelon, persika och toner av citrusskal och vita blommor med en perfekt balans mellan den friska syran och den mogna frukten.Serveras svalt till fiskrätter, skaldjurspasta, bufféer eller som aperitif.

Recept som passar till !

DANUBIO NAPOLETANO

Danubio Napoletano

Ett brioche-liknande brytbröd som är typisk för den…

Läs recept

Insalata caprese

Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla…

Läs recept

ciabatta-med-surdeg

Ciabatta med surdeg

Ciabatta betyder ”toffel” och inspirerades av den…

Läs recept

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema: ett lyxigt tillbehör till en…

Läs recept