Polpette al sugoItalienska köttbullar i tomatsås
Köttbullar känns kanske väldigt svenskt men olika varianter förekommer i hela världen. De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med.
- 300 gr kalvfärs
- 150 gr salsicciafärs
- 1 dl riven parmigiano eller pecorino
- 1 tsk torkad oregano
- 1 ägg
- Lite riven muskot
- 1 skiva vitt bröd
- Ev. vetemjöl
- Olivolja
- Salt och peppar
- 2 burkar hela tomater av god kvalitet
- 2 – 3 vitlöksklyftor
- 1 smulad peperoncino (torkad pepparfrukt)
- Olivolja
- En skvätt rött vin
Polpette al sugoItalienska köttbullar i tomatsås
Köttbullar känns kanske väldigt svenskt men olika varianter förekommer i hela världen. De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med.
- 300 gr kalvfärs
- 150 gr salsicciafärs
- 1 dl riven parmigiano eller pecorino
- 1 tsk torkad oregano
- 1 ägg
- Lite riven muskot
- 1 skiva vitt bröd
- Ev. vetemjöl
- Olivolja
- Salt och peppar
- 2 burkar hela tomater av god kvalitet
- 2 – 3 vitlöksklyftor
- 1 smulad peperoncino (torkad pepparfrukt)
- Olivolja
- En skvätt rött vin
Mer Pasta !
Spaghetti al cacio e pepe
Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet.
Längtan efter Italien
Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter Italien, då Covid-19 sätter sina klor landets invånare ...
Tortellini al brodo
Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt recept från Emilia Romagna. De små knytena med fylld äggpasta påminner om gudinnan Venus
Pappardelle al ragú con cinghiale
En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!