Polpette al sugoItalienska köttbullar i tomatsås
Köttbullar känns kanske väldigt svenskt men olika varianter förekommer i hela världen. De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med.
- 300 gr kalvfärs
- 150 gr salsicciafärs
- 1 dl riven parmigiano eller pecorino
- 1 tsk torkad oregano
- 1 ägg
- Lite riven muskot
- 1 skiva vitt bröd
- Ev. vetemjöl
- Olivolja
- Salt och peppar
- 2 burkar hela tomater av god kvalitet
- 2 – 3 vitlöksklyftor
- 1 smulad peperoncino (torkad pepparfrukt)
- Olivolja
- En skvätt rött vin
Polpette al sugoItalienska köttbullar i tomatsås
Köttbullar känns kanske väldigt svenskt men olika varianter förekommer i hela världen. De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med.
- 300 gr kalvfärs
- 150 gr salsicciafärs
- 1 dl riven parmigiano eller pecorino
- 1 tsk torkad oregano
- 1 ägg
- Lite riven muskot
- 1 skiva vitt bröd
- Ev. vetemjöl
- Olivolja
- Salt och peppar
- 2 burkar hela tomater av god kvalitet
- 2 – 3 vitlöksklyftor
- 1 smulad peperoncino (torkad pepparfrukt)
- Olivolja
- En skvätt rött vin
Mer Pasta !
Penne alla Vodka
Penne alla Vodka. En snabblagad modern klassiker som signalerar 80-tal och som har fått fäste på italienska menyer både i och utanför Italien. Ursprunget är dock omstritt; enligt vissa föddes rätten på en restaurang i Bologna.
Pici Al Ragu Di Agnello
Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen ..
Cannelloni con ricotta e spinaci
Fyllda pastarör som gratineras med ost. I detta recept fyller vi dem med krämig ricotta och spenat.
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.