Polpette al sugoItalienska köttbullar i tomatsås

Köttbullar känns kanske väldigt svenskt men olika varianter förekommer i hela världen. De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med.

Ingredienser till Polpette al sugo:
Köttbullar:
  • 300 gr kalvfärs
  • 150 gr salsicciafärs
  • 1 dl riven parmigiano eller pecorino
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 ägg
  • Lite riven muskot
  • 1 skiva vitt bröd
  • Ev. vetemjöl
  • Olivolja
  • Salt och peppar

 

Tomatsås:
  • 2 burkar hela tomater av god kvalitet
  • 2 – 3 vitlöksklyftor
  • 1 smulad peperoncino (torkad pepparfrukt)
  • Olivolja
  • En skvätt rött vin
Gör Polpette al sugo å här:
Börja med tomatsåsen. Fräs vitlöksklyftorna och peperoncinon i olivolja ett par minuter och slå sedan på tomaterna. Låt såsen koka under tiden du förbereder köttbullarna.

 

Mixa eller skär ner brödskivan till finfördelade smulor. Lägg över i en skål. Lägg ner kalv- och salsicciafärs i skålen. Tillsätt ost, ägg, riven muskot, oregano samt salt och peppar. Jobba ihop till en fin färs.

 

Forma till lite större köttbullar, ca 20 st. Rulla dem eventuellt i vetemjöl så håller de ihop bättre och får en finare stekyta. Värm olivolja i en större stekpanna och stek sedan köttbullarna tills de fått fin färg runt om.
Smaka av din tomatsås med salt, peppar och en skvätt vin. Ta upp vitlöksklyftorna och slå sedan i pannan med köttbullarna. Addera eventuellt pastavatten och låt koka ihop i ca 15 minuter. Servera med bröd eller spaghetti. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Polpette al sugoItalienska köttbullar i tomatsås

Köttbullar känns kanske väldigt svenskt men olika varianter förekommer i hela världen. De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med.

Ingredienser till Polpette al sugo:
Köttbullar:
  • 300 gr kalvfärs
  • 150 gr salsicciafärs
  • 1 dl riven parmigiano eller pecorino
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 ägg
  • Lite riven muskot
  • 1 skiva vitt bröd
  • Ev. vetemjöl
  • Olivolja
  • Salt och peppar

 

Tomatsås:
  • 2 burkar hela tomater av god kvalitet
  • 2 – 3 vitlöksklyftor
  • 1 smulad peperoncino (torkad pepparfrukt)
  • Olivolja
  • En skvätt rött vin
Gör Polpette al sugo å här:
1. Börja med tomatsåsen. Fräs vitlöksklyftorna och peperoncinon i olivolja ett par minuter och slå sedan på tomaterna. Låt såsen koka under tiden du förbereder köttbullarna.

 

2. Mixa eller skär ner brödskivan till finfördelade smulor. Lägg över i en skål. Lägg ner kalv- och salsicciafärs i skålen. Tillsätt ost, ägg, riven muskot, oregano samt salt och peppar. Jobba ihop till en fin färs.

 

3. Forma till lite större köttbullar, ca 20 st. Rulla dem eventuellt i vetemjöl så håller de ihop bättre och får en finare stekyta. Värm olivolja i en större stekpanna och stek sedan köttbullarna tills de fått fin färg runt om.

 

4. Smaka av din tomatsås med salt, peppar och en skvätt vin. Ta upp vitlöksklyftorna och slå sedan i pannan med köttbullarna. Addera eventuellt pastavatten och låt koka ihop i ca 15 minuter. Servera med bröd eller spaghetti. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer Pasta !

Penne alla Vodka

Penne alla Vodka

Penne alla Vodka. En snabblagad modern klassiker som signalerar 80-tal och som har fått fäste på italienska menyer både i och utanför Italien. Ursprunget är dock omstritt; enligt vissa föddes rätten på en restaurang i Bologna.

Läs mer

Pici Al Ragu Di Agnello

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen ..

Läs mer

Cannelloni con ricotta e spinaci

Cannelloni con ricotta e spinaci

Fyllda pastarör som gratineras med ost. I detta recept fyller vi dem med krämig ricotta och spenat.

Läs mer

cacio-e-pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.

Läs mer