La Bestia Governo all’uso Toscano 2020 Vinet är gjort med den ovanliga, men historiska, Governo-metoden. Först gör man ett ”vanligt” sangiovese-vin och i slutet på denna jäsning tillsätter man colorino-druvor som fått torka direkt på rankan och tappat ca 30% druvjuice. De torkade druvorna, som har lite russinkaraktär och en hög sockernivå, startar en andra jäsning, vilket ger vinet mer fyllighet och längd. Vinet lagras sedan en tid på ekfat innan buteljering. Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning. Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött, vildsvinssalami och andra charkuterier men även till lagrade hårdostar.
Recept som passar till !
Umbricelli med Bianchetto
Reportage,Recept,Vi Gillar,Pasta,Svamp,Tomas Bacoccoli
Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar…
Pasta alla Norma
Reportage,Recept,Pasta,Vegetariskt,Louise Laurenius
Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis…
Tagliata di Manzo
Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till…
Vitello Tonnato
Recept,Fisk/skaldjur,Kalvkött,Italiensk buffé
Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor…