Vinet är gjort med den ovanliga, men historiska, Governo-metoden. Först gör man ett ”vanligt” sangiovese-vin och i slutet på denna jäsning tillsätter man colorino-druvor som fått torka direkt på rankan och tappat ca 30% druvjuice. De torkade druvorna, som har lite russinkaraktär och en hög sockernivå, startar en andra jäsning, vilket ger vinet mer fyllighet och längd. Vinet lagras sedan en tid på ekfat innan buteljering.

Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning. Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött, vildsvinssalami och andra charkuterier men även till lagrade hårdostar.

Artikelnummer: 72526
Pris: 99 kronor
Alkohol: 14%

la-bestia-governoLa Bestia Governo all’uso Toscano 2020 Vinet är gjort med den ovanliga, men historiska, Governo-metoden. Först gör man ett ”vanligt” sangiovese-vin och i slutet på denna jäsning tillsätter man colorino-druvor som fått torka direkt på rankan och tappat ca 30% druvjuice. De torkade druvorna, som har lite russinkaraktär och en hög sockernivå, startar en andra jäsning, vilket ger vinet mer fyllighet och längd. Vinet lagras sedan en tid på ekfat innan buteljering. Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning. Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött, vildsvinssalami och andra charkuterier men även till lagrade hårdostar. Artikelnummer: 72526Pris: 99 kronorAlkohol: 14%

Gå till Systembolaget

Vinet är gjort med den ovanliga, men historiska, Governo-metoden. Först gör man ett ”vanligt” sangiovese-vin och i slutet på denna jäsning tillsätter man colorino-druvor som fått torka direkt på rankan och tappat ca 30% druvjuice. De torkade druvorna, som har lite russinkaraktär och en hög sockernivå, startar en andra jäsning, vilket ger vinet mer fyllighet och längd. Vinet lagras sedan en tid på ekfat innan buteljering.

Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning. Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött, vildsvinssalami och andra charkuterier men även till lagrade hårdostar.

Artikelnummer: 72526
Pris: 99 kronor
Alkohol: 14%

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att…

Read More

Carpaccio di manzo con rucola e grana

Carpaccio di manzo con rucola e grana

Tunna skivor oxfilé med parmesan, ruccola, citron och kapris.

Read More

Peposo Dell’Impruneta

Peposo Dell’Impruneta

Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det kända…

Read More

Rätter att avnjuta med vinet:

Costoletta Milanese
Costoletta Milanese

Ett utsökt recept på kalvkotletter från…

Polpette al sugo
Polpette al sugo

De här italienska köttbullarna med…

Saltimbocca-alla-romana
Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av…

Agnello al forno con patate
Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept…