Vinet är gjort med den ovanliga, men historiska, Governo-metoden. Först gör man ett ”vanligt” sangiovese-vin och i slutet på denna jäsning tillsätter man colorino-druvor som fått torka direkt på rankan och tappat ca 30% druvjuice. De torkade druvorna, som har lite russinkaraktär och en hög sockernivå, startar en andra jäsning, vilket ger vinet mer fyllighet och längd. Vinet lagras sedan en tid på ekfat innan buteljering.

Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning. Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött, vildsvinssalami och andra charkuterier men även till lagrade hårdostar.

Artikelnummer: 72526
Pris: 99 kronor
Alkohol: 14%

la-bestia-governoLa Bestia Governo all’uso Toscano 2020 Vinet är gjort med den ovanliga, men historiska, Governo-metoden. Först gör man ett ”vanligt” sangiovese-vin och i slutet på denna jäsning tillsätter man colorino-druvor som fått torka direkt på rankan och tappat ca 30% druvjuice. De torkade druvorna, som har lite russinkaraktär och en hög sockernivå, startar en andra jäsning, vilket ger vinet mer fyllighet och längd. Vinet lagras sedan en tid på ekfat innan buteljering. Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning. Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött, vildsvinssalami och andra charkuterier men även till lagrade hårdostar. Artikelnummer: 72526Pris: 99 kronorAlkohol: 14%

Gå till Systembolaget

Vinet är gjort med den ovanliga, men historiska, Governo-metoden. Först gör man ett ”vanligt” sangiovese-vin och i slutet på denna jäsning tillsätter man colorino-druvor som fått torka direkt på rankan och tappat ca 30% druvjuice. De torkade druvorna, som har lite russinkaraktär och en hög sockernivå, startar en andra jäsning, vilket ger vinet mer fyllighet och längd. Vinet lagras sedan en tid på ekfat innan buteljering.

Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning. Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött, vildsvinssalami och andra charkuterier men även till lagrade hårdostar.

Artikelnummer: 72526
Pris: 99 kronor
Alkohol: 14%

Gå till Systembolaget

Recept till rött vin!

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag…

Read More

Umbricelli med Bianchetto

Umbricelli med Bianchetto

Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar hemma i…

Read More

Filetto di manzo e gorgonzola

Filleto di Manzo gorgonzola e Noci

Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt…

Read More

Recept till rött vin!

Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca

Det finns många färgstarka historier om…

Risotto Milanese
Risotto Milanese

Smält den hackade oxmärgen med 20 g av…

Pasta med salsiccia och peperoncino
Pasta med salsiccia och peperoncino

En italiensk favorit, pasta med…

Spaghetti al cacio e pepe
Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan…