Spaghetti Al Acciughe

Spaghetti med sardeller, vitlök & pinjenötter

En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de enklaste och samtidigt godaste pastarätterna du kan äta en varm sommardag då kroppen behöver salt. En hälsning från havet! Se det här som ett grundrecept – den här rätten går att variera på många sätt; du kan addera ströbröd, rivet apelsinskal, körsbärstomater med mera. Gillar du inte chili eller pinjenötter så skippar du det.

 

Ingredienser:

  • 4 portioner spaghetti
  • 30 gr sardeller i olja (avrunnen vikt)
  • 2 – 2 ½ msk tomatpuré
  • 30 gr pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 färsk chili
  • 1 knippa (efter smak) persilja
  • Extra virgin olivolja efter smak

 

Gör så här:

Lägg undan 1/3 av sardellerna och 1/3 av pinjenötterna. Lägg resten på en skärbräda tillsammans med persiljan, vitlöken och chilin och hacka allt fint tills du har fått en homogen blandning.

Hetta upp oljan i en stor panna, tillsätt resterande sardeller och låt dem smälta på medelvärme. När sardellerna har smält, tillsätt tomatpurén tillsammans med lite hett vatten, och strax efter sardellhacket. Låt puttra i ca 5 minuter så att smakerna blandas. Under tiden kokar du spaghettin al dente.

Häll av spaghettin och lägg över den i pannan med såsen. Blanda allt väl i en minut och tillsätt lite av pastans kokvatten om det behövs. Garnera rätten med resterande pinjenötter och servera genast! BUON APPETITO!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Spaghetti Al Acciughe

Spaghetti med sardeller, vitlök & pinjenötter

En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de enklaste och samtidigt godaste pastarätterna du kan äta en varm sommardag då kroppen behöver salt. En hälsning från havet! Se det här som ett grundrecept – den här rätten går att variera på många sätt; du kan addera ströbröd, rivet apelsinskal, körsbärstomater med mera. Gillar du inte chili eller pinjenötter så skippar du det.

 

Ingredienser:

  • 4 portioner spaghetti
  • 30 gr sardeller i olja (avrunnen vikt)
  • 2 – 2 ½ msk tomatpuré
  • 30 gr pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 färsk chili
  • 1 knippa (efter smak) persilja
  • Extra virgin olivolja efter smak

Gör så här:

Lägg undan 1/3 av sardellerna och 1/3 av pinjenötterna. Lägg resten på en skärbräda tillsammans med persiljan, vitlöken och chilin och hacka allt fint tills du har fått en homogen blandning.

 

Hetta upp oljan i en stor panna, tillsätt resterande sardeller och låt dem smälta på medelvärme. När sardellerna har smält, tillsätt tomatpurén tillsammans med lite hett vatten, och strax efter sardellhacket. Låt puttra i ca 5 minuter så att smakerna blandas. Under tiden kokar du spaghettin al dente.

 

Häll av spaghettin och lägg över den i pannan med såsen. Blanda allt väl i en minut och tillsätt lite av pastans kokvatten om det behövs. Garnera rätten med resterande pinjenötter och servera genast! BUON APPETITO!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Salsa Ruffino

Salsa Ruffino

Salsa Ruffino - Här följer en enkel men god italiensk sås som passar fint på ett svenskt julbord. Inte minst är det en hit på skinkmackan! 

Läs mer

Frozen Negroni

Frozen Negroni

Frozen Negroni är en slushig variant av den populära klassikern Negroni. Förutom de vanliga ingredienserna gin, vermouth och bitter ...

Läs mer

Ossobuco di Pollo

Ossobuco di Pollo

Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda sidor och vänd i mjöl. Stek i olivolja i en stor stekpanna i 4–5 minuter gyllene ...

Läs mer

Spaghetti al Rancetto

Spaghetti al Rancetto

En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...

Läs mer