Spaghetti Al Acciughe

Spaghetti med sardeller, vitlök & pinjenötter

En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de enklaste och samtidigt godaste pastarätterna du kan äta en varm sommardag då kroppen behöver salt. En hälsning från havet! Se det här som ett grundrecept – den här rätten går att variera på många sätt; du kan addera ströbröd, rivet apelsinskal, körsbärstomater med mera. Gillar du inte chili eller pinjenötter så skippar du det.

 

Ingredienser:

  • 4 portioner spaghetti
  • 30 gr sardeller i olja (avrunnen vikt)
  • 2 – 2 ½ msk tomatpuré
  • 30 gr pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 färsk chili
  • 1 knippa (efter smak) persilja
  • Extra virgin olivolja efter smak

 

Gör så här:

Lägg undan 1/3 av sardellerna och 1/3 av pinjenötterna. Lägg resten på en skärbräda tillsammans med persiljan, vitlöken och chilin och hacka allt fint tills du har fått en homogen blandning.

Hetta upp oljan i en stor panna, tillsätt resterande sardeller och låt dem smälta på medelvärme. När sardellerna har smält, tillsätt tomatpurén tillsammans med lite hett vatten, och strax efter sardellhacket. Låt puttra i ca 5 minuter så att smakerna blandas. Under tiden kokar du spaghettin al dente.

Häll av spaghettin och lägg över den i pannan med såsen. Blanda allt väl i en minut och tillsätt lite av pastans kokvatten om det behövs. Garnera rätten med resterande pinjenötter och servera genast! BUON APPETITO!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Spaghetti Al Acciughe

Spaghetti med sardeller, vitlök & pinjenötter

En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de enklaste och samtidigt godaste pastarätterna du kan äta en varm sommardag då kroppen behöver salt. En hälsning från havet! Se det här som ett grundrecept – den här rätten går att variera på många sätt; du kan addera ströbröd, rivet apelsinskal, körsbärstomater med mera. Gillar du inte chili eller pinjenötter så skippar du det.

 

Ingredienser:

  • 4 portioner spaghetti
  • 30 gr sardeller i olja (avrunnen vikt)
  • 2 – 2 ½ msk tomatpuré
  • 30 gr pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 färsk chili
  • 1 knippa (efter smak) persilja
  • Extra virgin olivolja efter smak

Gör så här:

Lägg undan 1/3 av sardellerna och 1/3 av pinjenötterna. Lägg resten på en skärbräda tillsammans med persiljan, vitlöken och chilin och hacka allt fint tills du har fått en homogen blandning.

 

Hetta upp oljan i en stor panna, tillsätt resterande sardeller och låt dem smälta på medelvärme. När sardellerna har smält, tillsätt tomatpurén tillsammans med lite hett vatten, och strax efter sardellhacket. Låt puttra i ca 5 minuter så att smakerna blandas. Under tiden kokar du spaghettin al dente.

 

Häll av spaghettin och lägg över den i pannan med såsen. Blanda allt väl i en minut och tillsätt lite av pastans kokvatten om det behövs. Garnera rätten med resterande pinjenötter och servera genast! BUON APPETITO!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Citron-och-basilikasill

Citron- och basilikasill

En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration!…

Read More

Ribollita – bönsoppa från Toscana

Ribollita – bönsoppa från Toscana

Bönsoppa från Toscana. Blötlägg bönorna över natten i 1…

Read More

Varm Bruschetta med burrata

Varm bruschetta med burrata och tomat

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som…

Read More

Potatissallad - Peter Nordin

Potatissallad på italienskt vis

En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan…

Read More