Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan, på sin höjd kände folk till de lättdruckna vita vinerna från Frascati eller Est! Est!! Est!!! Men tack vare en naturvinsboom så är detta på väg att förändras. I den italienska huvudstaden kryllar det numera av vinbarer och restauranger som gärna serverar närodlade viner istället för att plocka fram en Barolo eller Chianti. Runt den italienska huvudstaden finns det numera flera väldigt intressanta vinproducenter som gör viner med tydlig lokal karaktär ofta på druvsorter som man bara hittar här. Ett exempel är Marco Colicchio, som i närheten av staden Frascati gör fräscha viner, dels på traktens vanligaste druva Malvasia men även denna ”field blend” på druvorna Grecchetto, Falanghina, Trebbiano och Malvasia.

Artikelnummer: 72321
Pris: 219 kronor
Alkohol: 12,5%

Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan, på sin höjd kände folk till de lättdruckna vita vinerna från Frascati eller Est! Est!! Est!!! Men tack vare en naturvinsboom så är detta på väg att förändras. I den italienska huvudstaden kryllar det numera av vinbarer och restauranger som gärna serverar närodlade viner istället för att plocka fram en Barolo eller Chianti. Runt den italienska huvudstaden finns det numera flera väldigt intressanta vinproducenter som gör viner med tydlig lokal karaktär ofta på druvsorter som man bara hittar här. Ett exempel är Marco Colicchio, som i närheten av staden Frascati gör fräscha viner, dels på traktens vanligaste druva Malvasia men även denna ”field blend” på druvorna Grecchetto, Falanghina, Trebbiano och Malvasia.

Artikelnummer: 72321
Pris: 219 kronor
Alkohol: 12,5%

Gå till Systembolaget

Recept till vitt vin!

Insalata-pomodori-e-stracciatella

Insalata pomodori e stracciatella

Fräsch sallad med ugnsrostade söta tomater, krämig stracciatella och krispig pistage. Perfekt att servera som en antipasti eller....

Läs mer

Involtini Nordini – di vitello

Involtini Nordini – di vitello

På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor

Läs mer

Medaglioni di vitello alla Pizzaiola

Medaglioni di vitello alla Pizzaiola

Kalvmedaljonger med oliver och tomat. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna på båda sidorna. Ta upp ur pannan, krydda med salt och peppar och håll dem varma.

Läs mer

Recept till vitt vin!

Blåmusslor som i Venedig - Peter Nordin
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin

Här ett recept från vår kommande kokbok…

Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca

Det finns många färgstarka historier om…

Suppli alla romana
Suppli alla romana

Den mest populära gatumaten i Rom är…

Insalata caprese
Insalata caprese

Ett praktexempel på det italienska…