Potatisgnocchi med bräserat köttGnocchi con brasato

Ingredienser: (6 pers)

  • 1 ½ kg potatisgnocchi
  • 150 gr soffrito, dvs fint hackade grönsaker (selleri, morot, lök)
  • 350 gr högrev, skuret i relativt små bitar
  • 3 dl rött vin
  • ½ köttbuljongtärning + 2 ½ dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 3 – 4 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 – 3 hela kryddnejlika
  • 1 msk smör
  • Riven parmigiano

 

Gör potatisgnocchi med bräserat kött så här:

Svetta grönsakerna i en stekpanna i lite olivolja. Tillsätt köttet och låt det bli brynt. Tillsätt salt, pepparkorn, lagerblad och kryddnejlikor. Lös upp buljongtärningen och tomatpurén i vatten och tillsätt buljong och vin i grytan. Lägg på ett lock och låt det puttra i cirka 40 minuter.

 

Under tiden kokar du gnocchin enligt anvisningarna, häll av och ställ åt sidan.

 

Stäng av värmen och släpp ut ångan. Lyft upp köttet på en tallrik, passera såsen genom en sil. Värm upp såsen i en kastrull och blanka av den med smöret. Lägg tillbaka köttet i såsen. Stek upp gnocchin lite snabbt i smör eller olja. Servera gnocchin med såsen och rikligt med parmesan.

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Potatisgnocchi med bräserat köttGnocchi con brasato

Ingredienser: (6 pers)

  • 1 ½ kg potatisgnocchi
  • 150 gr soffrito, dvs fint hackade grönsaker (selleri, morot, lök)
  • 350 gr högrev, skuret i relativt små bitar
  • 3 dl rött vin
  • ½ köttbuljongtärning + 2 ½ dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 3 – 4 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 – 3 hela kryddnejlika
  • 1 msk smör
  • Riven parmigiano

 

Gör Potatisgnocchi med bräserat kött så här:

Svetta grönsakerna i en stekpanna i lite olivolja. Tillsätt köttet och låt det bli brynt. Tillsätt salt, pepparkorn, lagerblad och kryddnejlikor. Lös upp buljongtärningen och tomatpurén i vatten och tillsätt buljong och vin i grytan. Lägg på ett lock och låt det puttra i cirka 40 minuter.

 

Under tiden kokar du gnocchin enligt anvisningarna, häll av och ställ åt sidan.

 

Stäng av värmen och släpp ut ångan. Lyft upp köttet på en tallrik, passera såsen genom en sil. Värm upp såsen i en kastrull och blanka av den med smöret. Lägg tillbaka köttet i såsen. Stek upp gnocchin lite snabbt i smör eller olja. Servera gnocchin med såsen och rikligt med parmesan.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Brasato al Barolo

Brasato al Barolo

Ett långkok på nötkött bräserat i rödvin som serveras med polenta och krispiska grönsaker ...

Läs mer

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna och torka.

Läs mer

Vin brulé

Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull. Sedan...

Läs mer

Torta-stracciatella

Torta stracciatella

En saftig sockerkaka med bitar av choklad som bara smälter i munnen!

Läs mer