Carne cruda all´albese
Råbiff från Piemonte
Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese (Råbiff från Piemonte) är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En perfekt förrätt!
Ingredienser:
- 500 gr magert kalvkött, helst innanlår, utan senor
- olivolja
- salt & peppar
- 2 citroner, saften
- 1 vitlöksklyfta
- Ev. hyvlad tryffel
- Hacka köttet mycket fint med en stor kniv.
Gör så här:
Krydda det med olja, peppar, juice av två citroner, salt och en krossad vitlöksklyfta. Blanda väl, helst med rena händer. Lyft ur vitlöksklyftan och forma sedan biffar i önskad storlek. Om köttet plastas väl kan det förberedas och förvaras i kylen, men helst ska de serveras så fort de är klara, medan köttet fortfarande har sin fräscha och inbjudande ljusrosa färg.
Om det är säsong, kan du med fördel riva eller hyvla över tryffel innan servering. Njut av Råbiff från Piemonte!
Läs också:
Recept med nötkött
Recept på förrätter
Recept på desserter
Carne cruda all´albese
Råbiff från Piemonte
Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese (Råbiff från Piemonte) är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En perfekt förrätt!
Ingredienser:
- 500 gr magert kalvkött, helst innanlår, utan senor
- olivolja
- salt & peppar
- 2 citroner, saften
- 1 vitlöksklyfta
- Ev. hyvlad tryffel
- Hacka köttet mycket fint med en stor kniv
Gör så här:
Krydda det med olja, peppar, juice av två citroner, salt och en krossad vitlöksklyfta. Blanda väl, helst med rena händer. Lyft ur vitlöksklyftan och forma sedan biffar i önskad storlek. Om köttet plastas väl kan det förberedas och förvaras i kylen, men helst ska de serveras så fort de är klara, medan köttet fortfarande har sin fräscha och inbjudande ljusrosa färg.
Om det är säsong, kan du med fördel riva eller hyvla över tryffel innan servering. Njut av Råbiff från Piemonte!
Läs också:
Recept med nötkött
Recept på förrätter
Recept på desserter
Fyra fantastiska recept !
Gulasch triestino
En viktig skillnad mellan denna norditalienska gulasch och den ungerska är att denna ska ha lika mycket kött som lök och konsistensen...
Linguine con asparagi e limone
Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna.
Risbollar – Arancini di riso e ricotta
Tillbehör,Förrätter / Antipasti
Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna och torka.
Ravioli från Liguria
Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten där du knäcker äggen. För ihop mjölet och äggen försiktigt med fingrarna, och knåda sedan degen tills den är smidig.