Carne cruda all´albeseRåbiff från Piemonte
Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese (Råbiff från Piemonte) är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En perfekt förrätt! Ingredienser:
500 gr magert kalvkött, helst innanlår, utan senor olivolja salt & peppar 2 citroner, saften 1 vitlöksklyfta Ev. hyvlad tryffel Hacka köttet mycket fint med en stor kniv. Gör så här:Krydda det med olja, peppar, juice av två citroner, salt och en krossad vitlöksklyfta. Blanda väl, helst med rena händer. Lyft ur vitlöksklyftan och forma sedan biffar i önskad storlek. Om köttet plastas väl kan det förberedas och förvaras i kylen, men helst ska de serveras så fort de är klara, medan köttet fortfarande har sin fräscha och inbjudande ljusrosa färg. Om det är säsong, kan du med fördel riva eller hyvla över tryffel innan servering. Njut av Råbiff från Piemonte! Läs också:Recept med nötköttRecept på förrätterRecept på desserter Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3
Inget betyg än så länge
Carne cruda all´albeseRåbiff från Piemonte
Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese (Råbiff från Piemonte) är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En perfekt förrätt! Ingredienser:
500 gr magert kalvkött, helst innanlår, utan senor olivolja salt & peppar 2 citroner, saften 1 vitlöksklyfta Ev. hyvlad tryffel Hacka köttet mycket fint med en stor kniv.
Gör så här:Krydda det med olja, peppar, juice av två citroner, salt och en krossad vitlöksklyfta. Blanda väl, helst med rena händer. Lyft ur vitlöksklyftan och forma sedan biffar i önskad storlek. Om köttet plastas väl kan det förberedas och förvaras i kylen, men helst ska de serveras så fort de är klara, medan köttet fortfarande har sin fräscha och inbjudande ljusrosa färg. Om det är säsong, kan du med fördel riva eller hyvla över tryffel innan servering. Njut av Råbiff från Piemonte! Läs också:Recept med nötköttRecept på förrätterRecept på desserter Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Pappardelle al ragú con cinghiale
En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en…
Limoncello-sås till färska bär
En enkel och supergod italiensk dessert gjord med…
Spaghetti Pangratatto
Recept,Pasta,Lamm,Peter Nordin
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.…
Lasagne con burrata e asparagi
Recept,Pasta,Vegetariskt,Burrata
Lasagne con burrata e asparagi är en skön och grön variant…