Råbiff från Piemonte

Carne cruda all´albeseRåbiff från Piemonte

Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese (Råbiff från Piemonte) är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En perfekt förrätt!

 

Ingredienser:

  • 500 gr magert kalvkött, helst innanlår, utan senor
  • olivolja
  • salt & peppar
  • 2 citroner, saften
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ev. hyvlad tryffel

 

Gör så här:

Hacka köttet mycket fint med en stor kniv. Krydda det med olja, salt och peppar, juice från två citroner och en krossad vitlöksklyfta. Blanda väl med rena händer.

Lyft ur vitlöksklyftan och forma sedan biffar i önskad storlek. Om köttet plastas väl kan det förberedas och förvaras i kylen, men helst ska de serveras så fort de är klara, medan köttet fortfarande har sin fräscha ljusrosa färg.

Om det är säsong, toppa med hyvlad tryffel innan servering. Njut av Råbiff från Piemonte!

 

Läs också:
Recept med nötkött
Recept på förrätter
Recept på desserter

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Carne cruda all´albeseRåbiff från Piemonte

Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese (Råbiff från Piemonte) är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En perfekt förrätt!

 

Ingredienser:

  • 500 gr magert kalvkött, helst innanlår, utan senor
  • olivolja
  • salt & peppar
  • 2 citroner, saften
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ev. hyvlad tryffel

Gör så här:

Hacka köttet mycket fint med en stor kniv. Krydda det med olja, salt och peppar, juice från två citroner och en krossad vitlöksklyfta. Blanda väl med rena händer.

Lyft ur vitlöksklyftan och forma sedan biffar i önskad storlek. Om köttet plastas väl kan det förberedas och förvaras i kylen, men helst ska de serveras så fort de är klara, medan köttet fortfarande har sin fräscha ljusrosa färg.

 

Om det är säsong, toppa med hyvlad tryffel innan servering. Njut av Råbiff från Piemonte!

 

Läs också:
Recept med nötkött
Recept på förrätter
Recept på desserter

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Gelato Con Limoncello e Menta

Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk Limoncello över varje portion glass. Strö över rivet citronskal och hackad mynta och ...

Läs mer

Din egen pizzasås

Din egen pizzasås

Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.

Läs mer

Pastadeg med ägg

Pastadeg med ägg

Gör din egen pastadeg med ägg (med influenser från vår skribent och vän Peter Nordin) besök Godaitalien.se för att hitta recept på pasta...

Läs mer

Amaretto Sicily

Amaretto Sicily

En enkel sommardrink! Du behöver endast tre ingredienser: amaretto, Villa Cardea Limoncello och citronsaft. Gör så här: ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm