Carne cruda all´albeseRåbiff från Piemonte

Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese (Råbiff från Piemonte) är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En perfekt förrätt! Ingredienser:
  • 500 gr magert kalvkött, helst innanlår, utan senor
  • olivolja
  • salt & peppar
  • 2 citroner, saften
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ev. hyvlad tryffel
  • Hacka köttet mycket fint med en stor kniv.
 Gör så här:Krydda det med olja, peppar, juice av två citroner, salt och en krossad vitlöksklyfta. Blanda väl, helst med rena händer. Lyft ur vitlöksklyftan och forma sedan biffar i önskad storlek. Om köttet plastas väl kan det förberedas och förvaras i kylen, men helst ska de serveras så fort de är klara, medan köttet fortfarande har sin fräscha och inbjudande ljusrosa färg. Om det är säsong, kan du med fördel riva eller hyvla över tryffel innan servering. Njut av Råbiff från Piemonte! Läs också:Recept med nötköttRecept på förrätterRecept på desserter 

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3

Inget betyg än så länge

Carne cruda all´albeseRåbiff från Piemonte

Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese (Råbiff från Piemonte) är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En perfekt förrätt! Ingredienser:
  • 500 gr magert kalvkött, helst innanlår, utan senor
  • olivolja
  • salt & peppar
  • 2 citroner, saften
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ev. hyvlad tryffel
  • Hacka köttet mycket fint med en stor kniv.

Gör så här:Krydda det med olja, peppar, juice av två citroner, salt och en krossad vitlöksklyfta. Blanda väl, helst med rena händer. Lyft ur vitlöksklyftan och forma sedan biffar i önskad storlek. Om köttet plastas väl kan det förberedas och förvaras i kylen, men helst ska de serveras så fort de är klara, medan köttet fortfarande har sin fräscha och inbjudande ljusrosa färg. Om det är säsong, kan du med fördel riva eller hyvla över tryffel innan servering. Njut av Råbiff från Piemonte! Läs också:Recept med nötköttRecept på förrätterRecept på desserter 

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en…

Läs recept

Cipolle Ripieni

Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka…

Läs recept

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken…

Läs recept

Penne con crema di zucca e gorgonzola

Penne con crema di zucca e gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under…

Läs recept