Carne cruda all´albeseRåbiff från Piemonte

Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En rätt som passar bra som förrätt eller vickning på nyårsafton. Ingredienser:- 500 gr magert kalvkött, helst innanlår, utan senor- olivolja- salt & peppar- 2 citroner, saften- 1 vitlöksklyfta- Ev. hyvlad tryffel- Hacka köttet mycket fint med en stor kniv. Gör så här:Krydda det med olja, peppar, juice av två citroner, salt och en krossad vitlöksklyfta. Blanda väl, helst med rena händer. Lyft ur vitlöksklyftan och forma sedan biffar i önskad storlek. Om köttet plastas väl kan det förberedas och förvaras i kylen, men helst ska de serveras så fort de är klara, medan köttet fortfarande har sin fräscha och inbjudande ljusrosa färg. Om det är säsong, kan du med fördel riva eller hyvla över tryffel innan servering.

Viner

Casalforte Valpolicella Ripasso

Casalforte Valpolicella Ripasso

Casalforte Valpolicella Ripasso. En fullblodsripasso för…

Rekommenderat

villa puccini chianti

Villa Puccini Chianti Classico

Villa Puccini Chianti Classico Riserva vin. Från de vackra…

Rekommenderat

villa puccini

Villa Puccini Governo

Fruktig, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av korinter,…

Rekommenderat

casalforte

Casalforte Prosecco

Italienarna älskar sitt bubbel, och inte minst Prosecco som…

Rekommenderat

Fyra fantastiska recept !

Pasta con tonno e briciole

Pasta con tonno e briciole

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på…

Läs recept

Spaghetti con pesto alla genovese e burrata

Spaghetti con pesto alla genovese e burrata

Enkelt men gott! En mycket lättlagad men tillfredsställande…

Läs recept

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla milanese. Vänd köttskivorna i mjöl och bryn…

Läs recept

Galup Panettone

Glassfylld panettone

Glassfylld panettone: Ta lite av inneållet, platta ut och…

Läs recept