Carne cruda all´albese
Råbiff från Piemonte
Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese (Råbiff från Piemonte) är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En perfekt förrätt!
Ingredienser:
- 500 gr magert kalvkött, helst innanlår, utan senor
- olivolja
- salt & peppar
- 2 citroner, saften
- 1 vitlöksklyfta
- Ev. hyvlad tryffel
- Hacka köttet mycket fint med en stor kniv.
Gör så här:
Krydda det med olja, peppar, juice av två citroner, salt och en krossad vitlöksklyfta. Blanda väl, helst med rena händer. Lyft ur vitlöksklyftan och forma sedan biffar i önskad storlek. Om köttet plastas väl kan det förberedas och förvaras i kylen, men helst ska de serveras så fort de är klara, medan köttet fortfarande har sin fräscha och inbjudande ljusrosa färg.
Om det är säsong, kan du med fördel riva eller hyvla över tryffel innan servering. Njut av Råbiff från Piemonte!
Läs också:
Recept med nötkött
Recept på förrätter
Recept på desserter
Carne cruda all´albese
Råbiff från Piemonte
Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese (Råbiff från Piemonte) är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En perfekt förrätt!
Ingredienser:
- 500 gr magert kalvkött, helst innanlår, utan senor
- olivolja
- salt & peppar
- 2 citroner, saften
- 1 vitlöksklyfta
- Ev. hyvlad tryffel
- Hacka köttet mycket fint med en stor kniv
Gör så här:
Krydda det med olja, peppar, juice av två citroner, salt och en krossad vitlöksklyfta. Blanda väl, helst med rena händer. Lyft ur vitlöksklyftan och forma sedan biffar i önskad storlek. Om köttet plastas väl kan det förberedas och förvaras i kylen, men helst ska de serveras så fort de är klara, medan köttet fortfarande har sin fräscha och inbjudande ljusrosa färg.
Om det är säsong, kan du med fördel riva eller hyvla över tryffel innan servering. Njut av Råbiff från Piemonte!
Läs också:
Recept med nötkött
Recept på förrätter
Recept på desserter
Fyra fantastiska recept !
Fläskkotletter med apelsin och marsala
Costolette di Maiale all’arancia - Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Läs mer på godaitalien.se
Crostini con funghi e ricotta
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Rostade brödskivor med ricottakräm, karameliserad lök och svamp. Toppa med parmesan!
Penne alla boscaiola
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...