Valtellina är en vacker alpdal i norra delen av Lombardiet, inte långt ifrån gränsen till Schweiz. Här hittar vi vinfirman Nino Negri som grundades redan 1897 och är således en av distriktets historiska egendomar. Nino Negri lite av en vinlegend och är mest känd för sina kraftfulla röda viner gjorda på nebbiolo-druvan, lokalt kallad Chiavennasca.
Druvorna odlas på terrasser på höjder mellan 350-550 m.ö.h. på den branta sluttningarna. Skörden skedde för hand i mitten av oktober och efter jäsningen har vinet lagrats i hela 48 månader, varav halva tiden på franska 225-liters ekfat. Tonerna i vinet går åt syrliga körsbär, torkad frukt, vildhallon, plommon, lingon, viol och lavendel. Serveras vid cirka 16-18°C till charkuterier, grytor, viltkött, grillad entrecote, kalv, risotto och lagrade hårdostar.
Artikelnummer: 54972
Pris: 301 kronor
Alkohol: 14%
Nino Negri Valtellina Riserva 2016 Valtellina är en vacker alpdal i norra delen av Lombardiet, inte långt ifrån gränsen till Schweiz. Här hittar vi vinfirman Nino Negri som grundades redan 1897 och är således en av distriktets historiska egendomar. Nino Negri lite av en vinlegend och är mest känd för sina kraftfulla röda viner gjorda på nebbiolo-druvan, lokalt kallad Chiavennasca.Druvorna odlas på terrasser på höjder mellan 350-550 m.ö.h. på den branta sluttningarna. Skörden skedde för hand i mitten av oktober och efter jäsningen har vinet lagrats i hela 48 månader, varav halva tiden på franska 225-liters ekfat. Tonerna i vinet går åt syrliga körsbär, torkad frukt, vildhallon, plommon, lingon, viol och lavendel. Serveras vid cirka 16-18°C till charkuterier, grytor, viltkött, grillad entrecote, kalv, risotto och lagrade hårdostar. Artikelnummer: 54972Pris: 301 kronorAlkohol: 14%
Valtellina är en vacker alpdal i norra delen av Lombardiet, inte långt ifrån gränsen till Schweiz. Här hittar vi vinfirman Nino Negri som grundades redan 1897 och är således en av distriktets historiska egendomar. Nino Negri lite av en vinlegend och är mest känd för sina kraftfulla röda viner gjorda på nebbiolo-druvan, lokalt kallad Chiavennasca.
Druvorna odlas på terrasser på höjder mellan 350-550 m.ö.h. på den branta sluttningarna. Skörden skedde för hand i mitten av oktober och efter jäsningen har vinet lagrats i hela 48 månader, varav halva tiden på franska 225-liters ekfat. Tonerna i vinet går åt syrliga körsbär, torkad frukt, vildhallon, plommon, lingon, viol och lavendel. Serveras vid cirka 16-18°C till charkuterier, grytor, viltkött, grillad entrecote, kalv, risotto och lagrade hårdostar.
Artikelnummer: 54972
Pris: 301 kronor
Alkohol: 14%
Recept till rött vin!
Recept,Pasta,Nötkött,Peter Nordin
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen.…
Medaglioni di vitello alla Pizzaiola
Kalvmedaljonger med oliver och tomat. Hetta upp olivoljan i en stor…
Bucatini all’Amatriciana
Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser.…