Valtellina är en vacker alpdal i norra delen av Lombardiet, inte långt ifrån gränsen till Schweiz. Här hittar vi vinfirman Nino Negri som grundades redan 1897 och är således en av distriktets historiska egendomar. Nino Negri lite av en vinlegend och är mest känd för sina kraftfulla röda viner gjorda på nebbiolo-druvan, lokalt kallad Chiavennasca.
Druvorna odlas på terrasser på höjder mellan 350-550 m.ö.h. på den branta sluttningarna. Skörden skedde för hand i mitten av oktober och efter jäsningen har vinet lagrats i hela 48 månader, varav halva tiden på franska 225-liters ekfat. Tonerna i vinet går åt syrliga körsbär, torkad frukt, vildhallon, plommon, lingon, viol och lavendel. Serveras vid cirka 16-18°C till charkuterier, grytor, viltkött, grillad entrecote, kalv, risotto och lagrade hårdostar.
Artikelnummer: 54972
Pris: 301 kronor
Alkohol: 14%
Nino Negri Valtellina Riserva 2016 Valtellina är en vacker alpdal i norra delen av Lombardiet, inte långt ifrån gränsen till Schweiz. Här hittar vi vinfirman Nino Negri som grundades redan 1897 och är således en av distriktets historiska egendomar. Nino Negri lite av en vinlegend och är mest känd för sina kraftfulla röda viner gjorda på nebbiolo-druvan, lokalt kallad Chiavennasca.Druvorna odlas på terrasser på höjder mellan 350-550 m.ö.h. på den branta sluttningarna. Skörden skedde för hand i mitten av oktober och efter jäsningen har vinet lagrats i hela 48 månader, varav halva tiden på franska 225-liters ekfat. Tonerna i vinet går åt syrliga körsbär, torkad frukt, vildhallon, plommon, lingon, viol och lavendel. Serveras vid cirka 16-18°C till charkuterier, grytor, viltkött, grillad entrecote, kalv, risotto och lagrade hårdostar. Artikelnummer: 54972Pris: 301 kronorAlkohol: 14%
Valtellina är en vacker alpdal i norra delen av Lombardiet, inte långt ifrån gränsen till Schweiz. Här hittar vi vinfirman Nino Negri som grundades redan 1897 och är således en av distriktets historiska egendomar. Nino Negri lite av en vinlegend och är mest känd för sina kraftfulla röda viner gjorda på nebbiolo-druvan, lokalt kallad Chiavennasca.
Druvorna odlas på terrasser på höjder mellan 350-550 m.ö.h. på den branta sluttningarna. Skörden skedde för hand i mitten av oktober och efter jäsningen har vinet lagrats i hela 48 månader, varav halva tiden på franska 225-liters ekfat. Tonerna i vinet går åt syrliga körsbär, torkad frukt, vildhallon, plommon, lingon, viol och lavendel. Serveras vid cirka 16-18°C till charkuterier, grytor, viltkött, grillad entrecote, kalv, risotto och lagrade hårdostar.
Artikelnummer: 54972
Pris: 301 kronor
Alkohol: 14%
Rätter att avnjuta med vinet:
Bistecca alla Fiorentina
Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar grillat kött får du ditt lystmäte här! För att lyckas med din Bistecca är det först och främst
Bucatini all’Amatriciana
Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...
Spaghetti al Rancetto
En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...
Rätter att avnjuta med vinet:
Pici Al Ragu Di Agnello
Pici med lammragu är en pastarätt med…
Saltimbocca alla romana
Tunna skivor kalv i en underbar…
Tagliatelle con finferli
Kantarellpasta med fläsk, vitt vin,…
Ragú på högrev
Mustigt långkok på högrev med…