Insalata capreseTomat- och mozzarellasallad från Capri

Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla raffinemang – där ett plus ett blir mer än tre. Ingredienser:
  • Tomater av god kvallitet
  • mozarella
  • basilika
  • olivolja
  • salt och peppar
  Gör så här:Skiva tomater och mozzarella. Plocka blad från basilika. Varva skivorna på en tallrik och ringla över olivolja. Toppa med basilka, salt och peppar. Buon appetito!  Läs också:Spaghetti alla SorrentoMozzarella med fikon och prosciuttoVi gillar Mozzarella

Följ oss på:

 

Insalata capreseTomat- och mozzarellasallad från Capri

Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla raffinemang – där ett plus ett blir mer än tre.

 

Ingredienser:

  • Tomater av god kvallitet
  • mozarella
  • basilika
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:

Skiva tomater och mozzarella. Plocka blad från basilika. Varva skivorna på en tallrik och ringla över olivolja. Toppa med basilka, salt och peppar. Buon appetito!

 

Läs också:

Spaghetti alla Sorrento
Mozzarella med fikon och prosciutto
Vi gillar Mozzarella

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pasta-al-pesto,-patate-e-fagiolini

Pasta al pesto, patate e fagiolini

En värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!

Läs mer

Burrata med citrus och fänkålssallad

Burrata med citrus och fänkålssallad

En fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll! Du behöver: 2 burrata, 1 fänkål, 1 grapefrukt, 2 apelsiner, mandel ...

Läs mer

Blåmusslor som i Venedig - Peter Nordin

Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin

Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...

Läs mer

roro

Röror till grillat

I Italien äter de som bekant inte så mycket sill – Men de använder mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två...

Läs mer