Insalata capreseTomat- och mozzarellasallad från Capri

Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla raffinemang – där ett plus ett blir mer än tre. Ingredienser:
  • Tomater av god kvallitet
  • mozarella
  • basilika
  • olivolja
  • salt och peppar
  Gör så här:Skiva tomater och mozzarella. Plocka blad från basilika. Varva skivorna på en tallrik och ringla över olivolja. Toppa med basilka, salt och peppar. Buon appetito!  Läs också:Spaghetti alla SorrentoMozzarella med fikon och prosciuttoVi gillar Mozzarella

Följ oss på:

 

Insalata capreseTomat- och mozzarellasallad från Capri

Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla raffinemang – där ett plus ett blir mer än tre.

 

Ingredienser:

  • Tomater av god kvallitet
  • mozarella
  • basilika
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:

Skiva tomater och mozzarella. Plocka blad från basilika. Varva skivorna på en tallrik och ringla över olivolja. Toppa med basilka, salt och peppar. Buon appetito!

 

Läs också:

Spaghetti alla Sorrento
Mozzarella med fikon och prosciutto
Vi gillar Mozzarella

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver

Läs mer

Varm Bruschetta med burrata

Varm bruschetta med burrata och tomat

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto. Detta är en varm variant som passar perfekt som...

Läs mer

Gnocchi-med-salsiccia-och-salvia

Gnocchi med salsiccia och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!

Läs mer

Pasta-al-pesto,-patate-e-fagiolini

Pasta al pesto, patate e fagiolini

En värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!

Läs mer