Insalata capreseTomat- och mozzarellasallad från Capri

Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla raffinemang – där ett plus ett blir mer än tre. Ingredienser:
  • Tomater av god kvallitet
  • mozarella
  • basilika
  • olivolja
  • salt och peppar
  Gör så här:Skiva tomater och mozzarella. Plocka blad från basilika. Varva skivorna på en tallrik och ringla över olivolja. Toppa med basilka, salt och peppar. Buon appetito!  Läs också:Spaghetti alla SorrentoMozzarella med fikon och prosciuttoVi gillar Mozzarella

Följ oss på:

 

Insalata capreseTomat- och mozzarellasallad från Capri

Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla raffinemang – där ett plus ett blir mer än tre.

 

Ingredienser:

  • Tomater av god kvallitet
  • mozarella
  • basilika
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:

Skiva tomater och mozzarella. Plocka blad från basilika. Varva skivorna på en tallrik och ringla över olivolja. Toppa med basilka, salt och peppar. Buon appetito!

 

Läs också:

Spaghetti alla Sorrento
Mozzarella med fikon och prosciutto
Vi gillar Mozzarella

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Mozzarella-med-fikon-och-prosciutto

Mozzarella med fikon och prosciutto

Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Läs mer

Costoletta Milanese

Costoletta Milanese

Ett utsökt recept på kalvkotletter från Milano. Ett recept av vår skribent Peter Nordin.

Läs mer

Pasta med salsiccia och peperoncino

Pasta med salsiccia och peperoncino

En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino. Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter.

Läs mer

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!

Läs mer