Coda di Rospo PiccataMarulk med citron och kapris
Ingredienser Coda di rospo piccata: (4 pers)
750 gr marulksfiléer Vetemjöl, ca 1 dl Salt och peppar 2 msk olivolja 3 msk osaltat smör 1 ½ dl torrt vitt vin, gärna Frascati 3 msk färskpressad citronsaft 2 msk hackad kapris 2 msk hackad bladpersilja Citronskivor Gör så här: Skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).Skölj fisken och klappa den torr. Arbeta med en skiva i taget, lägg den mellan två bitar plastfolie och bulta den försiktigt med en kötthammare eller tyngre kastrull tills den blir ca 5 mm tjock. Sprid ut mjölet på en tallrik och krydda med salt och peppar. Vänd fiskfiléerna i mjölet och skaka av överflödigt mjöl.Smält smöret i olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i fisken i omgångar och stek tills den blir brun på båda sidorna, i ungefär 4 minuter allt som allt. Vänd dem bara en gång. Lägg upp dem på ett fat och håll dem varma. Häll i vinet och citronsaften i pannan och tillsätt kaprisen. Öka värmen och koka tills vätskan reduceras och tjocknar lite, i ungefär 1 minut. Rör ner persiljan. Häll såsen över fisken och garnera med citronskivorna. Servera genast, gärna med smörslungad sparris eller broccoli. Buon appetito! Smaklig måltid - Coda di rospo piccata! Läs också:Fisk-receptSpaghetti alla puttanesca Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Coda di Rospo PiccataMarulk med citron och kapris
Ingredienser Coda di rospo piccata: (4 pers)
750 gr marulksfiléer Vetemjöl, ca 1 dl Salt och peppar 2 msk olivolja 3 msk osaltat smör 1 ½ dl torrt vitt vin, gärna Frascati 3 msk färskpressad citronsaft 2 msk hackad kapris 2 msk hackad bladpersilja Citronskivor
Gör så här: Skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).Skölj fisken och klappa den torr. Arbeta med en skiva i taget, lägg den mellan två bitar plastfolie och bulta den försiktigt med en kötthammare eller tyngre kastrull tills den blir ca 5 mm tjock. Sprid ut mjölet på en tallrik och krydda med salt och peppar. Vänd fiskfiléerna i mjölet och skaka av överflödigt mjöl.Smält smöret i olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i fisken i omgångar och stek tills den blir brun på båda sidorna, i ungefär 4 minuter allt som allt. Vänd dem bara en gång. Lägg upp dem på ett fat och håll dem varma. Häll i vinet och citronsaften i pannan och tillsätt kaprisen. Öka värmen och koka tills vätskan reduceras och tjocknar lite, i ungefär 1 minut. Rör ner persiljan. Häll såsen över fisken och garnera med citronskivorna. Servera genast, gärna med smörslungad sparris eller broccoli. Buon appetito! Smaklig måltid - Coda di rospo piccata! Läs också:Fisk-receptSpaghetti alla puttanesca Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
[ratemypost]
Fyra fantastiska recept !
Paolo’s Tiramisú
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!
Penne alla boscaiola
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato
Ravioli med ricotta lök och salvia
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från trädgården med varmt smör och nyriven parmesan...