Coda di Rospo PiccataMarulk med citron och kapris

Ingredienser Coda di rospo piccata: (4 pers)
  • 750 gr marulksfiléer
  • Vetemjöl, ca 1 dl
  • Salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk osaltat smör
  • 1 ½ dl torrt vitt vin, gärna Frascati
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk hackad kapris
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • Citronskivor
 Gör så här: Skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).Skölj fisken och klappa den torr. Arbeta med en skiva i taget, lägg den mellan två bitar plastfolie och bulta den försiktigt med en kötthammare eller tyngre kastrull tills den blir ca 5 mm tjock. Sprid ut mjölet på en tallrik och krydda med salt och peppar. Vänd fiskfiléerna i mjölet och skaka av överflödigt mjöl.Smält smöret i olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i fisken i omgångar och stek tills den blir brun på båda sidorna, i ungefär 4 minuter allt som allt. Vänd dem bara en gång. Lägg upp dem på ett fat och håll dem varma. Häll i vinet och citronsaften i pannan och tillsätt kaprisen. Öka värmen och koka tills vätskan reduceras och tjocknar lite, i ungefär 1 minut. Rör ner persiljan. Häll såsen över fisken och garnera med citronskivorna. Servera genast, gärna med smörslungad sparris eller broccoli. Buon appetito! Smaklig måltid - Coda di rospo piccata! Läs också:Fisk-receptSpaghetti alla puttanesca Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Coda di Rospo PiccataMarulk med citron och kapris

Ingredienser Coda di rospo piccata: (4 pers)
  • 750 gr marulksfiléer
  • Vetemjöl, ca 1 dl
  • Salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk osaltat smör
  • 1 ½ dl torrt vitt vin, gärna Frascati
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk hackad kapris
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • Citronskivor

Gör så här: Skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).Skölj fisken och klappa den torr. Arbeta med en skiva i taget, lägg den mellan två bitar plastfolie och bulta den försiktigt med en kötthammare eller tyngre kastrull tills den blir ca 5 mm tjock. Sprid ut mjölet på en tallrik och krydda med salt och peppar. Vänd fiskfiléerna i mjölet och skaka av överflödigt mjöl.Smält smöret i olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i fisken i omgångar och stek tills den blir brun på båda sidorna, i ungefär 4 minuter allt som allt. Vänd dem bara en gång. Lägg upp dem på ett fat och håll dem varma. Häll i vinet och citronsaften i pannan och tillsätt kaprisen. Öka värmen och koka tills vätskan reduceras och tjocknar lite, i ungefär 1 minut. Rör ner persiljan. Häll såsen över fisken och garnera med citronskivorna. Servera genast, gärna med smörslungad sparris eller broccoli. Buon appetito! Smaklig måltid - Coda di rospo piccata! Läs också:Fisk-receptSpaghetti alla puttanesca Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

[ratemypost]

Fyra fantastiska recept !

Limoncellotryffel

Limoncellotryffel

Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello…

Read More

Stufato di cervo

Stufato di cervo

Klappa köttet torrt, några bitar i taget. Strö mjöl på ett…

Read More

Spiedini-di-pollo-alla-Carbonara-alla-griglia

Spiedini di pollo alla Carbonara alla griglia

Italienska kycklingspett med smak av Carbonara, recept av…

Read More

Insalata Estiva

Insalata Estiva

Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en…

Read More