Coda di Rospo PiccataMarulk med citron och kapris

Ingredienser Coda di rospo piccata: (4 pers)
  • 750 gr marulksfiléer
  • Vetemjöl, ca 1 dl
  • Salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk osaltat smör
  • 1 ½ dl torrt vitt vin, gärna Frascati
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk hackad kapris
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • Citronskivor
 Gör så här: Skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).Skölj fisken och klappa den torr. Arbeta med en skiva i taget, lägg den mellan två bitar plastfolie och bulta den försiktigt med en kötthammare eller tyngre kastrull tills den blir ca 5 mm tjock. Sprid ut mjölet på en tallrik och krydda med salt och peppar. Vänd fiskfiléerna i mjölet och skaka av överflödigt mjöl.Smält smöret i olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i fisken i omgångar och stek tills den blir brun på båda sidorna, i ungefär 4 minuter allt som allt. Vänd dem bara en gång. Lägg upp dem på ett fat och håll dem varma. Häll i vinet och citronsaften i pannan och tillsätt kaprisen. Öka värmen och koka tills vätskan reduceras och tjocknar lite, i ungefär 1 minut. Rör ner persiljan. Häll såsen över fisken och garnera med citronskivorna. Servera genast, gärna med smörslungad sparris eller broccoli. Buon appetito! Smaklig måltid - Coda di rospo piccata! Läs också:Fisk-receptSpaghetti alla puttanesca Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Coda di Rospo PiccataMarulk med citron och kapris

Ingredienser Coda di rospo piccata: (4 pers)
  • 750 gr marulksfiléer
  • Vetemjöl, ca 1 dl
  • Salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk osaltat smör
  • 1 ½ dl torrt vitt vin, gärna Frascati
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk hackad kapris
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • Citronskivor

Gör så här: Skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).Skölj fisken och klappa den torr. Arbeta med en skiva i taget, lägg den mellan två bitar plastfolie och bulta den försiktigt med en kötthammare eller tyngre kastrull tills den blir ca 5 mm tjock. Sprid ut mjölet på en tallrik och krydda med salt och peppar. Vänd fiskfiléerna i mjölet och skaka av överflödigt mjöl.Smält smöret i olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i fisken i omgångar och stek tills den blir brun på båda sidorna, i ungefär 4 minuter allt som allt. Vänd dem bara en gång. Lägg upp dem på ett fat och håll dem varma. Häll i vinet och citronsaften i pannan och tillsätt kaprisen. Öka värmen och koka tills vätskan reduceras och tjocknar lite, i ungefär 1 minut. Rör ner persiljan. Häll såsen över fisken och garnera med citronskivorna. Servera genast, gärna med smörslungad sparris eller broccoli. Buon appetito! Smaklig måltid - Coda di rospo piccata! Läs också:Fisk-receptSpaghetti alla puttanesca Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

[ratemypost]

Fyra fantastiska recept !

Cantucci Toscani

Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato", är ett typiskt bakverk från det traditionella toskanska köket. Ett slags torra ...

Läs mer

Agnello Cacio e ova

Agnello Cacio e ova

”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...

Läs mer

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.

Läs mer

Limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Läs mer