Coda di Rospo PiccataMarulk med citron och kapris
Ingredienser Coda di rospo piccata: (4 pers)
750 gr marulksfiléer Vetemjöl, ca 1 dl Salt och peppar 2 msk olivolja 3 msk osaltat smör 1 ½ dl torrt vitt vin, gärna Frascati 3 msk färskpressad citronsaft 2 msk hackad kapris 2 msk hackad bladpersilja Citronskivor Gör så här: Skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).Skölj fisken och klappa den torr. Arbeta med en skiva i taget, lägg den mellan två bitar plastfolie och bulta den försiktigt med en kötthammare eller tyngre kastrull tills den blir ca 5 mm tjock. Sprid ut mjölet på en tallrik och krydda med salt och peppar. Vänd fiskfiléerna i mjölet och skaka av överflödigt mjöl.Smält smöret i olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i fisken i omgångar och stek tills den blir brun på båda sidorna, i ungefär 4 minuter allt som allt. Vänd dem bara en gång. Lägg upp dem på ett fat och håll dem varma. Häll i vinet och citronsaften i pannan och tillsätt kaprisen. Öka värmen och koka tills vätskan reduceras och tjocknar lite, i ungefär 1 minut. Rör ner persiljan. Häll såsen över fisken och garnera med citronskivorna. Servera genast, gärna med smörslungad sparris eller broccoli. Buon appetito! Smaklig måltid - Coda di rospo piccata! Läs också:Fisk-receptSpaghetti alla puttanesca Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Coda di Rospo PiccataMarulk med citron och kapris
Ingredienser Coda di rospo piccata: (4 pers)
750 gr marulksfiléer Vetemjöl, ca 1 dl Salt och peppar 2 msk olivolja 3 msk osaltat smör 1 ½ dl torrt vitt vin, gärna Frascati 3 msk färskpressad citronsaft 2 msk hackad kapris 2 msk hackad bladpersilja Citronskivor
Gör så här: Skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).Skölj fisken och klappa den torr. Arbeta med en skiva i taget, lägg den mellan två bitar plastfolie och bulta den försiktigt med en kötthammare eller tyngre kastrull tills den blir ca 5 mm tjock. Sprid ut mjölet på en tallrik och krydda med salt och peppar. Vänd fiskfiléerna i mjölet och skaka av överflödigt mjöl.Smält smöret i olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i fisken i omgångar och stek tills den blir brun på båda sidorna, i ungefär 4 minuter allt som allt. Vänd dem bara en gång. Lägg upp dem på ett fat och håll dem varma. Häll i vinet och citronsaften i pannan och tillsätt kaprisen. Öka värmen och koka tills vätskan reduceras och tjocknar lite, i ungefär 1 minut. Rör ner persiljan. Häll såsen över fisken och garnera med citronskivorna. Servera genast, gärna med smörslungad sparris eller broccoli. Buon appetito! Smaklig måltid - Coda di rospo piccata! Läs också:Fisk-receptSpaghetti alla puttanesca Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Torta Alle Fragole Di Nonna
Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…
Pasta alla Norma
Reportage,Recept,Pasta,Vegetariskt,Louise Laurenius
Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis…
Polpette al sugo
Köttbullar känns kanske väldigt svenskt, inte minst i…
Torta Di Mele Al Gelato
En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi…