Saltinbocca alla Romana Kalv på romerskt vis

Ingredienser Saltimbocca alla romana: (4 pers)
  • 8 skivor kalvkött à 80 – 100 gr
  • Vetemjöl
  • Salt och peppar
  • 8 skivor skinka, lika stora som kalvskivorna
  • 8 färska salviablad
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin, gärna Frascati
  • 50 gr smör
 Gör så här:Salta, peppra och mjöla kalvskivorna. Lägg en skinkskiva ovanpå var och en och ett salviablad överst. Fäst ihop med en tandpetare. Värm oljan i en rymlig stekpanna och stek köttskivorna på stark värme i ca 2 minuter på varje sida. Slå bort oljan och tillsätt viner. Låt det hastigt koka in. Lägg upp köttet på en tallrik. Smält smöret snabbt i pannan med stekskyn och häll såsen över köttet. Läs också:Saltimbocca alla romana av Peter Nordin Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 1

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela…

Läs recept

brasato al barolo - Nötkött bräserat i rödvin.

Brasato al Barolo

Nötkött bräserat i rödvin (8 portioner) En kaka som görs på…

Läs recept

Längtan efter italien

Längtan efter Italien

Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter…

Läs recept

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli - soppa med pasta och bönor. Lägg de…

Läs recept