Saltimbocca alla Romana Kalv på romerskt vis - Tunna skivor kalv i kombination med prosciutto och salvia.

Ingredienser Saltimbocca alla romana: (4 pers)

  • 8 skivor kalvkött à 80 – 100 gr
  • Vetemjöl
  • Salt och peppar
  • 8 skivor skinka, lika stora som kalvskivorna
  • 8 färska salviablad
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin, gärna Frascati
  • 50 gr smör

 

Gör så här:

Salta, peppra och mjöla kalvskivorna. Lägg en skinkskiva ovanpå var och en och ett salviablad överst. Fäst ihop med en tandpetare.

 

Värm oljan i en rymlig stekpanna och stek köttskivorna på stark värme i ca 2 minuter på varje sida. Slå bort oljan och tillsätt viner. Låt det hastigt koka in. Lägg upp köttet på en tallrik. Smält smöret snabbt i pannan med stekskyn och häll såsen över köttet.

 

Läs också:

Saltimbocca alla romana av Peter Nordin

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Saltimbocca alla RomanaKalv på romerskt vis - Tunna skivor kalv i kombination med prosciutto och salvia.

Ingredienser Saltimbocca alla romana: (4 pers)

  • 8 skivor kalvkött à 80 – 100 gr
  • Vetemjöl
  • Salt och peppar
  • 8 skivor skinka, lika stora som kalvskivorna
  • 8 färska salviablad
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin, gärna Frascati
  • 50 gr smör

Gör så här:

Salta, peppra och mjöla kalvskivorna. Lägg en skinkskiva ovanpå var och en och ett salviablad överst. Fäst ihop med en tandpetare.

 

Värm oljan i en rymlig stekpanna och stek köttskivorna på stark värme i ca 2 minuter på varje sida. Slå bort oljan och tillsätt viner. Låt det hastigt koka in. Lägg upp köttet på en tallrik. Smält smöret snabbt i pannan med stekskyn och häll såsen över köttet.

 

Läs också:

Saltimbocca alla romana av Peter Nordin

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Aperitivo – ett kulturellt fenomen

Aperitivo – ett kulturellt fenomen

Ordet aperitivo har sitt ursprung i latinets aperire – att öppna. Och det är just där jag vill öppna denna artikel. Bokstavligen. För, för att kunna förstå italienarnas kultur idag, är det ofta intressant att blicka tillbaka i tiden.

Läs mer

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna och torka.

Läs mer

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana - Denna auberginegratäng med tomat, mozzarella och parmesan är enklare än du tror att tillaga, och helt otroligt god!

Läs mer

Penne con crema di zucca e gorgonzola

Penne con crema di zucca e gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla! Receptet hittar du på GodaItalien.se

Läs mer