Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla Romana Kalv på romerskt vis - Tunna skivor kalv i kombination med prosciutto och salvia.

Ingredienser Saltimbocca alla romana: (4 pers)

  • 8 skivor kalvkött à 80 – 100 gr
  • Vetemjöl
  • Salt och peppar
  • 8 skivor skinka, lika stora som kalvskivorna
  • 8 färska salviablad
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin, gärna Frascati
  • 50 gr smör

 

Gör så här:

Salta, peppra och mjöla kalvskivorna. Lägg en skinkskiva ovanpå var och en och ett salviablad överst. Fäst ihop med en tandpetare.

 

Värm oljan i en rymlig stekpanna och stek köttskivorna på stark värme i ca 2 minuter på varje sida. Slå bort oljan och tillsätt viner. Låt det hastigt koka in. Lägg upp köttet på en tallrik. Smält smöret snabbt i pannan med stekskyn och häll såsen över köttet.

 

Läs också:

Saltimbocca alla romana av Peter Nordin

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Saltimbocca alla RomanaKalv på romerskt vis - Tunna skivor kalv i kombination med prosciutto och salvia.

Ingredienser Saltimbocca alla romana: (4 pers)

  • 8 skivor kalvkött à 80 – 100 gr
  • Vetemjöl
  • Salt och peppar
  • 8 skivor skinka, lika stora som kalvskivorna
  • 8 färska salviablad
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin, gärna Frascati
  • 50 gr smör

Gör så här:

Salta, peppra och mjöla kalvskivorna. Lägg en skinkskiva ovanpå var och en och ett salviablad överst. Fäst ihop med en tandpetare.

 

Värm oljan i en rymlig stekpanna och stek köttskivorna på stark värme i ca 2 minuter på varje sida. Slå bort oljan och tillsätt viner. Låt det hastigt koka in. Lägg upp köttet på en tallrik. Smält smöret snabbt i pannan med stekskyn och häll såsen över köttet.

 

Läs också:

Saltimbocca alla romana av Peter Nordin

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Peter-Nordins-Tiramisù

Peter Nordins Tiramisù

Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.

Läs mer

Pizzette di quinoa

Pizzette di quinoa

Här kommer ett enkelt, snabbt och underbart recept, som råkar vara både glutenfritt, hälsosamt och vegetarisk.

Läs mer

Bucatini-alle-olive-verdi

Bucatini alle olive verdi

Älskar du oliver så är det här pastan för dig! Ett enkelt och smaskigt recept som värmer. Salta oliverna, syrlig citrus och vitlöken skapar ...

Läs mer

Tiramisú Al Limoncello

En spännande variant på den klassiska desserten tiramisú. En söt, fräsch och fantastiskt krämig efterrätt...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm