Saltimbocca alla Romana Kalv på romerskt vis - Tunna skivor kalv i kombination med prosciutto och salvia.
Ingredienser Saltimbocca alla romana: (4 pers)
- 8 skivor kalvkött à 80 – 100 gr
- Vetemjöl
- Salt och peppar
- 8 skivor skinka, lika stora som kalvskivorna
- 8 färska salviablad
- 4 msk olivolja
- 2 dl torrt vitt vin, gärna Frascati
- 50 gr smör
Gör så här:
Salta, peppra och mjöla kalvskivorna. Lägg en skinkskiva ovanpå var och en och ett salviablad överst. Fäst ihop med en tandpetare.
Värm oljan i en rymlig stekpanna och stek köttskivorna på stark värme i ca 2 minuter på varje sida. Slå bort oljan och tillsätt viner. Låt det hastigt koka in. Lägg upp köttet på en tallrik. Smält smöret snabbt i pannan med stekskyn och häll såsen över köttet.
Läs också:
Saltimbocca alla RomanaKalv på romerskt vis - Tunna skivor kalv i kombination med prosciutto och salvia.
Ingredienser Saltimbocca alla romana: (4 pers)
- 8 skivor kalvkött à 80 – 100 gr
- Vetemjöl
- Salt och peppar
- 8 skivor skinka, lika stora som kalvskivorna
- 8 färska salviablad
- 4 msk olivolja
- 2 dl torrt vitt vin, gärna Frascati
- 50 gr smör
Gör så här:
Salta, peppra och mjöla kalvskivorna. Lägg en skinkskiva ovanpå var och en och ett salviablad överst. Fäst ihop med en tandpetare.
Värm oljan i en rymlig stekpanna och stek köttskivorna på stark värme i ca 2 minuter på varje sida. Slå bort oljan och tillsätt viner. Låt det hastigt koka in. Lägg upp köttet på en tallrik. Smält smöret snabbt i pannan med stekskyn och häll såsen över köttet.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Focaccia Barese
Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen har vi broccoli. Birollerna är salsiccia, vitt vin, vitlök ...
Risotto alla Milanese
En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata