Pici Al Ragu Di Agnello

Pici Al Ragu Di AgnelloPasta med en ragù på lammfärs och vitlök 

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen på lammfärs men du kan även använda rester av lammstek eller grytbitar av lamm som skärs ner i mindre bitar. I Toscana använder man helst hemmarullade pici men det går bra att använda liknande pastasorter som t.ex. spaghetti eller tagliatelle.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 4 portioner (ca 320 gr) pici alternativt spaghetti eller tagliatelle
  • 200 gr lammfärs eller annat lammkött skuret i mindre bitar
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 kvistar rosmarin
  • 8 cl rött vin, gärna från Toscana
  • 500 gr hackade tomater i tärningar, alternativt krossade tomater på burk
  • Salt & nymalen svartpeppar
  • riven pecorino

 

Gör så här:

Värm oljan i en kastrull, hacka vitlöken fint och bryn försiktigt vitlöken och rosmarinen. Var uppmärksam så att du inte bränner vitlöken. Tillsätt lammet, blanda snabbt med en träslev och låt det få färg. Häll i vinet och låt det avdunsta under omrörning.

 

Lyft ur rosmarinen och tillsätt tomaterna. Rör om ordentligt, krydda sedan med lite salt och generöst med nymalen peppar. Låt såsen koka på låg värme, halvt täckt av ett lock, i cirka 30 minuter, tills såsen börjar att tjockna. Smaka av med salt och olivolja.

 

Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten. Lägg pastan i såsen och tillsätt ca 1 dl av pastavattnet. Blanda väl och servera rykande het med riven pecorino.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pici Al Ragu Di AgnelloPasta med en ragù på lammfärs och vitlök

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen på lammfärs men du kan även använda rester av lammstek eller grytbitar av lamm som skärs ner i mindre bitar. I Toscana använder man helst hemmarullade pici men det går bra att använda liknande pastasorter som t.ex. spaghetti eller tagliatelle.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 4 portioner (ca 320 gr) pici alternativt spaghetti eller tagliatelle
  • 200 gr lammfärs eller annat lammkött skuret i mindre bitar
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 kvistar rosmarin
  • 8 cl rött vin, gärna från Toscana
  • 500 gr hackade tomater i tärningar, alternativt krossade tomater på burk
  • Salt & nymalen svartpeppar
  • riven pecorino

Gör så här:
Värm oljan i en kastrull, hacka vitlöken fint och bryn försiktigt vitlöken och rosmarinen. Var uppmärksam så att du inte bränner vitlöken. Tillsätt lammet, blanda snabbt med en träslev och låt det få färg. Häll i vinet och låt det avdunsta under omrörning.

Lyft ur rosmarinen och tillsätt tomaterna. Rör om ordentligt, krydda sedan med lite salt och generöst med nymalen peppar. Låt såsen koka på låg värme, halvt täckt av ett lock, i cirka 30 minuter, tills såsen börjar att tjockna. Smaka av med salt och olivolja.

Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten. Lägg pastan i såsen och tillsätt ca 1 dl av pastavattnet. Blanda väl och servera rykande het med riven pecorino.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Citronsås

Citronsås med Limoncello

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...

Läs mer

Pesche-arrosto-con-salsa-ai-lamponi

Pesche arrosto con salsa ai lamponi

En oväntad god dessert med grillade persikor, stracciatella, hallon och basilika!

Läs mer

Tagliatelle con finferli

Tagliatelle con finferli

Kantarellpasta med fläsk, vitt vin, persilja och timjan.

Läs mer

Panna cotta al caffè

Panna cotta al caffè

En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm