Pici Al Ragu Di AgnelloPasta med en ragù på lammfärs och vitlök
Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen på lammfärs men du kan även använda rester av lammstek eller grytbitar av lamm som skärs ner i mindre bitar. I Toscana använder man helst hemmarullade pici men det går bra att använda liknande pastasorter som t.ex. spaghetti eller tagliatelle.
Ingredienser: (4 portioner)
- 4 portioner (ca 320 gr) pici alternativt spaghetti eller tagliatelle
- 200 gr lammfärs eller annat lammkött skuret i mindre bitar
- 2 msk extra virgin olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1-2 kvistar rosmarin
- 8 cl rött vin, gärna från Toscana
- 500 gr hackade tomater i tärningar, alternativt krossade tomater på burk
- Salt & nymalen svartpeppar
- riven pecorino
Gör så här:
Värm oljan i en kastrull, hacka vitlöken fint och bryn försiktigt vitlöken och rosmarinen. Var uppmärksam så att du inte bränner vitlöken. Tillsätt lammet, blanda snabbt med en träslev och låt det få färg. Häll i vinet och låt det avdunsta under omrörning.
Lyft ur rosmarinen och tillsätt tomaterna. Rör om ordentligt, krydda sedan med lite salt och generöst med nymalen peppar. Låt såsen koka på låg värme, halvt täckt av ett lock, i cirka 30 minuter, tills såsen börjar att tjockna. Smaka av med salt och olivolja.
Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten. Lägg pastan i såsen och tillsätt ca 1 dl av pastavattnet. Blanda väl och servera rykande het med riven pecorino.
Pici Al Ragu Di AgnelloPasta med en ragù på lammfärs och vitlök
Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen på lammfärs men du kan även använda rester av lammstek eller grytbitar av lamm som skärs ner i mindre bitar. I Toscana använder man helst hemmarullade pici men det går bra att använda liknande pastasorter som t.ex. spaghetti eller tagliatelle.
Ingredienser: (4 portioner)
- 4 portioner (ca 320 gr) pici alternativt spaghetti eller tagliatelle
- 200 gr lammfärs eller annat lammkött skuret i mindre bitar
- 2 msk extra virgin olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1-2 kvistar rosmarin
- 8 cl rött vin, gärna från Toscana
- 500 gr hackade tomater i tärningar, alternativt krossade tomater på burk
- Salt & nymalen svartpeppar
- riven pecorino
Gör så här:
Värm oljan i en kastrull, hacka vitlöken fint och bryn försiktigt vitlöken och rosmarinen. Var uppmärksam så att du inte bränner vitlöken. Tillsätt lammet, blanda snabbt med en träslev och låt det få färg. Häll i vinet och låt det avdunsta under omrörning.
Lyft ur rosmarinen och tillsätt tomaterna. Rör om ordentligt, krydda sedan med lite salt och generöst med nymalen peppar. Låt såsen koka på låg värme, halvt täckt av ett lock, i cirka 30 minuter, tills såsen börjar att tjockna. Smaka av med salt och olivolja.
Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten. Lägg pastan i såsen och tillsätt ca 1 dl av pastavattnet. Blanda väl och servera rykande het med riven pecorino.
Fyra fantastiska recept !
Pappardelle con Porcini
Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.Blanda pastan med svampen..
Pasta al forno alla tranese
Krämig och smakrik ugnsbakad pasta i tomatsås och täckt av ost ...
Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin
Fisk/skaldjur,Pasta,Peter Nordin
Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen har vi broccoli. Birollerna är salsiccia, vitt vin, vitlök ...