Pici Al Ragu Di AgnelloPasta med en ragù på lammfärs och vitlök 

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen på lammfärs men du kan även använda rester av lammstek eller grytbitar av lamm som skärs ner i mindre bitar. I Toscana använder man helst hemmarullade pici men det går bra att använda liknande pastasorter som t.ex. spaghetti eller tagliatelle. Ingredienser: (4 portioner)
  • 4 portioner (ca 320 gr) pici alternativt spaghetti eller tagliatelle
  • 200 gr lammfärs eller annat lammkött skuret i mindre bitar
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 kvistar rosmarin
  • 8 cl rött vin, gärna från Toscana
  • 500 gr hackade tomater i tärningar, alternativt krossade tomater på burk
  • Salt & nymalen svartpeppar
  • riven pecorino
 Gör så här:Värm oljan i en kastrull, hacka vitlöken fint och bryn försiktigt vitlöken och rosmarinen. Var uppmärksam så att du inte bränner vitlöken. Tillsätt lammet, blanda snabbt med en träslev och låt det få färg. Häll i vinet och låt det avdunsta under omrörning. Lyft ur rosmarinen och tillsätt tomaterna. Rör om ordentligt, krydda sedan med lite salt och generöst med nymalen peppar. Låt såsen koka på låg värme, halvt täckt av ett lock, i cirka 30 minuter, tills såsen börjar att tjockna. Smaka av med salt och olivolja. Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten. Lägg pastan i såsen och tillsätt ca 1 dl av pastavattnet. Blanda väl och servera rykande het med riven pecorino. 

Pici Al Ragu Di AgnelloPasta med en ragù på lammfärs och vitlök

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen på lammfärs men du kan även använda rester av lammstek eller grytbitar av lamm som skärs ner i mindre bitar. I Toscana använder man helst hemmarullade pici men det går bra att använda liknande pastasorter som t.ex. spaghetti eller tagliatelle. Ingredienser: (4 portioner)
  • 4 portioner (ca 320 gr) pici alternativt spaghetti eller tagliatelle
  • 200 gr lammfärs eller annat lammkött skuret i mindre bitar
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 kvistar rosmarin
  • 8 cl rött vin, gärna från Toscana
  • 500 gr hackade tomater i tärningar, alternativt krossade tomater på burk
  • Salt & nymalen svartpeppar
  • riven pecorino

Gör så här:Värm oljan i en kastrull, hacka vitlöken fint och bryn försiktigt vitlöken och rosmarinen. Var uppmärksam så att du inte bränner vitlöken. Tillsätt lammet, blanda snabbt med en träslev och låt det få färg. Häll i vinet och låt det avdunsta under omrörning. Lyft ur rosmarinen och tillsätt tomaterna. Rör om ordentligt, krydda sedan med lite salt och generöst med nymalen peppar. Låt såsen koka på låg värme, halvt täckt av ett lock, i cirka 30 minuter, tills såsen börjar att tjockna. Smaka av med salt och olivolja. Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten. Lägg pastan i såsen och tillsätt ca 1 dl av pastavattnet. Blanda väl och servera rykande het med riven pecorino. 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 31

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Lasagne con burrata e asparagi

Lasagne con burrata e asparagi

Lasagne con burrata e asparagi är en skön och grön variant…

Läs recept

Semifreddo

Namnet betyder “halvfryst” och det är en klassisk italiensk…

Läs recept

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det…

Läs recept

Insalata di fave

Insalata di fave e pecorino

Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade…

Läs recept