Druvsorterna corvina, corvinone och rondinella är basen för många röda viner i Veneto. På stranden till Gardasjön ligger distriktet Bardolino där firman Fasoli Gino har odlat ekologiskt sedan tidigt 80-tal.
Klart rödvin med fräsch, ungdomlig smak av körsbär, jordgubbar, färska örter och hallon som smakar lika gott, lätt kylt, till charkbrickan som till rätter av fisk och ljust kött.
Artikelnummer: 2340
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12,5%
Spaghetti allo scoglio
Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska kökets verkliga klassiker. Blåmusslor, vongole, scampi, bläckfisk, tomat...
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin
Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...
Druvsorterna corvina, corvinone och rondinella är basen för många röda viner i Veneto. På stranden till Gardasjön ligger distriktet Bardolino där firman Fasoli Gino har odlat ekologiskt sedan tidigt 80-tal. Klart rödvin med fräsch, ungdomlig smak av körsbär, jordgubbar, färska örter och hallon som smakar lika gott, lätt kylt, till charkbrickan som till rätter av fisk och ljust kött. Artikelnummer: 2340Pris: 101 kronorAlkohol: 12,5%
Druvsorterna corvina, corvinone och rondinella är basen för många röda viner i Veneto. På stranden till Gardasjön ligger distriktet Bardolino där firman Fasoli Gino har odlat ekologiskt sedan tidigt 80-tal.
Klart rödvin med fräsch, ungdomlig smak av körsbär, jordgubbar, färska örter och hallon som smakar lika gott, lätt kylt, till charkbrickan som till rätter av fisk och ljust kött.
Artikelnummer: 2340
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12,5%
Rätter att avnjuta med vinet:
Spaghetti al Rancetto
En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...
Salsiccia i ugn
Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken. Recept av Peter Nordin.
Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag är i Rom besöker jag gärna Ristorante Armando Al Pantheon, en..
Rätter att avnjuta med vinet:
Ragù bianco
En smakrik och mustig köttfärsås utan…
Ragú alla Bolognese
En mustig och smakrik köttfärsås. Detta…
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt…
Costoletta Milanese
Ett utsökt recept på kalvkotletter från…