Druvsorterna corvina, corvinone och rondinella är basen för många röda viner i Veneto. På stranden till Gardasjön ligger distriktet Bardolino där firman Fasoli Gino har odlat ekologiskt sedan tidigt 80-tal.
Klart rödvin med fräsch, ungdomlig smak av körsbär, jordgubbar, färska örter och hallon som smakar lika gott, lätt kylt, till charkbrickan som till rätter av fisk och ljust kött.
Artikelnummer: 2340
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12,5%
Spaghetti allo scoglio
Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska kökets verkliga klassiker. Blåmusslor, vongole, scampi, bläckfisk, tomat...
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin
Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...
Druvsorterna corvina, corvinone och rondinella är basen för många röda viner i Veneto. På stranden till Gardasjön ligger distriktet Bardolino där firman Fasoli Gino har odlat ekologiskt sedan tidigt 80-tal. Klart rödvin med fräsch, ungdomlig smak av körsbär, jordgubbar, färska örter och hallon som smakar lika gott, lätt kylt, till charkbrickan som till rätter av fisk och ljust kött. Artikelnummer: 2340Pris: 101 kronorAlkohol: 12,5%
Druvsorterna corvina, corvinone och rondinella är basen för många röda viner i Veneto. På stranden till Gardasjön ligger distriktet Bardolino där firman Fasoli Gino har odlat ekologiskt sedan tidigt 80-tal.
Klart rödvin med fräsch, ungdomlig smak av körsbär, jordgubbar, färska örter och hallon som smakar lika gott, lätt kylt, till charkbrickan som till rätter av fisk och ljust kött.
Artikelnummer: 2340
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12,5%
Rätter att avnjuta med vinet:
Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin, skördar grönsaker från vår köksträdgård - vill jag associera detta med gastronomi ...
Penne alla milanese
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...
Gnocchi med salsiccia och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Rätter att avnjuta med vinet:
Saltimbocca alla romana
Tunna skivor kalv i en underbar…
Agnello a scottadito
Smörj lammkotletterna på båda sidor med…
Vitello Braciole
Termen "Braciole" kommer från det…
Tagliatelle con finferli
Kantarellpasta med fläsk, vitt vin,…