Melanzane alla parmigianaDenna auberginegratäng med tomat, mozzarella och parmesan är enklare än du tror att tillaga, och helt otroligt god!
Ingredienser: (ca 5 personer)
2 stora auberginer Salt, peppar Olivolja Tomatsås (receptet hittar du här) Basilika 2 st Mozarella / burrata ca 2 dl Parmigiano Gör så här:Sätt ugnen på 225 C. Skär auberginen i 0,5 cm tjocka skivor, salta skivorna och låt stå i 30 minuter. Skölj bort saltet och torka skivorna med hushållspapper, lägg skivorna på en plåt, ringla över olivolja och tillaga i ca 15 minuter. Tillaga tomatsåsen, receptet finns här. Pensla en ugnsform. Varva aubergine, tomatsås, mozzarella och riven parmesanost. Avsluta med mozzarella, parmesan och ringla över olivolja. Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Toppa med färsk basilika och servera!
Melanzane alla parmigianaDenna auberginegratäng med tomat, mozzarella och parmesan är enklare än du tror att tillaga, och helt otroligt god!
Ingredienser: (ca 5 personer)
2 stora auberginer Salt, peppar Olivolja Tomatsås (receptet hittar du här) Basilika 2 st Mozarella / burrata ca 2 dl Parmigiano
Gör så här:Sätt ugnen på 225 C. Skär auberginen i 0,5 cm tjocka skivor, salta skivorna och låt stå i 30 minuter. Skölj bort saltet och torka skivorna med hushållspapper, lägg skivorna på en plåt, ringla över olivolja och tillaga i ca 15 minuter. Tillaga tomatsåsen, receptet finns här. Pensla en ugnsform. Varva aubergine, tomatsås, mozzarella och riven parmesanost. Avsluta med mozzarella, parmesan och ringla över olivolja. Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Toppa med färsk basilika och servera!
Fyra fantastiska recept !
L’iniezione di limone
En härligt frisk och syrlig drink som är otroligt enkel att blanda ihop.
Pappardelle al ragú con cinghiale
En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!
Gelato alla stracciatella
Enkelt recept på en krämig vaniljglass med bitar av choklad från Italien.
Crostini med Taleggio och päron
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.