Melanzane alla parmigianaDenna auberginegratäng med tomat, mozzarella och parmesan är enklare än du tror att tillaga, och helt otroligt god!
Ingredienser: (ca 5 personer)
2 stora auberginer Salt, peppar Olivolja Tomatsås (receptet hittar du här) Basilika 2 st Mozarella / burrata ca 2 dl Parmigiano Gör så här:Sätt ugnen på 225 C. Skär auberginen i 0,5 cm tjocka skivor, salta skivorna och låt stå i 30 minuter. Skölj bort saltet och torka skivorna med hushållspapper, lägg skivorna på en plåt, ringla över olivolja och tillaga i ca 15 minuter. Tillaga tomatsåsen, receptet finns här. Pensla en ugnsform. Varva aubergine, tomatsås, mozzarella och riven parmesanost. Avsluta med mozzarella, parmesan och ringla över olivolja. Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Toppa med färsk basilika och servera!
Melanzane alla parmigianaDenna auberginegratäng med tomat, mozzarella och parmesan är enklare än du tror att tillaga, och helt otroligt god!
Ingredienser: (ca 5 personer)
2 stora auberginer Salt, peppar Olivolja Tomatsås (receptet hittar du här) Basilika 2 st Mozarella / burrata ca 2 dl Parmigiano
Gör så här:Sätt ugnen på 225 C. Skär auberginen i 0,5 cm tjocka skivor, salta skivorna och låt stå i 30 minuter. Skölj bort saltet och torka skivorna med hushållspapper, lägg skivorna på en plåt, ringla över olivolja och tillaga i ca 15 minuter. Tillaga tomatsåsen, receptet finns här. Pensla en ugnsform. Varva aubergine, tomatsås, mozzarella och riven parmesanost. Avsluta med mozzarella, parmesan och ringla över olivolja. Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Toppa med färsk basilika och servera!
Fyra fantastiska recept !
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...
Tiramisù – klassisk italiensk
Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten, men den berömda desserten har faktiskt inte mer än knappt 50 år på nacken. Tiramisùn kom till världen, då en liten pojke blev sjuk och inte ville äta, inte ens den söta desserten zabaglione