Melanzane alla parmigianaAuberginegratäng med tomat, mozzarella, parmegiano 

Ingredienser: (ca 5 personer)
  • 2 stora auberginer
  • Salt, peppar
  • 5 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Tomatsås (receptet hittar du här)
  • 1 dl matlagningsvin
  • Basilika
  • Mozarella / burrata
  • Parmigiano
 Gör så här:Sätt ugnen på 225 C.Skär auberginen i 0,5 cm tjocka skivor, salat skivorna och låt stå i 30 minuter. Skölj bort saltet och torka skivorna med hushållspapper, lägg skivorna på en plåt, ringla över olivolja och tillaga i ca 15 minuter. Tillaga tomatsåsen, receptet finns här. Pensla en ugnsform. Varva aubergine, mozarella och riven parmesanost. Avsluta med mozzarella, parmesan och ringla över olivolja. Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Toppa med färsk basilika och servera!  Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.4 / 5. Antal recensioner 8

Inget betyg än så länge

Melanzane alla parmigianaAuberginegratäng med tomat, mozzarella, parmegiano 

Ingredienser: (ca 5 personer)
  • 2 stora auberginer
  • Salt, peppar
  • 5 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Tomatsås (receptet hittar du här)
  • 1 dl matlagningsvin
  • Basilika
  • Mozarella / burrata
  • Parmigiano
 Gör så här:Sätt ugnen på 225 C.Skär auberginen i 0,5 cm tjocka skivor, salat skivorna och låt stå i 30 minuter. Skölj bort saltet och torka skivorna med hushållspapper, lägg skivorna på en plåt, ringla över olivolja och tillaga i ca 15 minuter. Tillaga tomatsåsen, receptet finns här. Pensla en ugnsform. Varva aubergine, mozarella och riven parmesanost. Avsluta med mozzarella, parmesan och ringla över olivolja. Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Toppa med färsk basilika och servera!  Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.4 / 5. Antal recensioner 8

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Penne con crema di zucca e gorgonzola

Penne con crema di zucca e gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under…

Läs recept

Agnello cacio e ova

Agnello Cacio e ova

”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där…

Läs recept

Pasta con tonno e briciole

Pasta con tonno e briciole

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på…

Läs recept

Trote affogate

Trote affogate

Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och…

Läs recept