CitronsåsRecept av: Peter Nordin
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog till alla fina omdömen.
Servera med Piccata
Ingredienser:
- 4 msk smör
- 2 stora schalottenlökar, hackade
- 4 stavar citrongräs fint hackade
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 3 msk limoncello (citronlikör)
- 1 msk mjöl
- 2 dl kycklingbuljong
- ½ dl citronjuice
- 3 msk kapris
Så här gör du:
Lägg smöret i en kastrull på medelvärme och sautera schalottenlöken 5 – 8 min tills den blir transparent och glansig, utan färg. Tillsätt citrongräset och sautera ytterligare 3 – 5 min på medelvärme. Rör i kastrullen hela tiden. Lägg i vitlöken och sautera 1 minut till. Slå på limoncellon och låt vätskan reducera bort. Strö över mjölet och rör med en trägaffel 1 – 3 minuter, nu på svag värme.
Tillsätt kycklingbuljongen och citronjuicen. Låt sjuda 10 minuter. Sila såsen i ny kastrull och lägg i köttbullarna för att bräsera några minuter i såsen. Servera omedelbart med hackad persilja och kapris.
Citronsås
Recept av: Peter Nordin
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog till alla fina omdömen.
Servera med Piccata
Ingredienser:
- 4 msk smör
- 2 stora schalottenlökar, hackade
- 4 stavar citrongräs fint hackade
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 3 msk limoncello (citronlikör)
- 1 msk mjöl
- 2 dl kycklingbuljong
- ½ dl citronjuice
- 3 msk kapris
Så här gör du:
Lägg smöret i en kastrull på medelvärme och sautera schalottenlöken 5 – 8 min tills den blir transparent och glansig, utan färg. Tillsätt citrongräset och sautera ytterligare 3 – 5 min på medelvärme. Rör i kastrullen hela tiden. Lägg i vitlöken och sautera 1 minut till. Slå på limoncellon och låt vätskan reducera bort. Strö över mjölet och rör med en trägaffel 1 – 3 minuter, nu på svag värme.
Tillsätt kycklingbuljongen och citronjuicen. Låt sjuda 10 minuter. Sila såsen i ny kastrull och lägg i köttbullarna för att bräsera några minuter i såsen. Servera omedelbart med hackad persilja och kapris.
Fyra fantastiska recept !
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det…
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka…
Ravioli från Liguria
Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten…
Villa Cardea Coffee Drink
Recept,Vi Gillar,Drinkar,Louise Laurenius
Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har…