Fragole al vino bianco

Fragole al vino biancoJordgubbar i vitt vin Vin: Fontana Candida Frascati

En enkel och fräsch italiensk dessert! Ingredienser Fragole al vino bianco:
  • 2 ½ dl torrt vitt vin, t.ex. Fontana Candida Frascati (Länk till vinet här)
  • 2 msk socker (eller mer efter smak)
  • 2-3 strimlor av citronskal
  • 500 gr (gärna svenska eller närodlade) jordgubbar, som du delar eller skivar
 Gör så här:Häll vinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Rör om tills sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda sedan väl. Täck över skålen och ställ den i kylen i minst en timme, rör om då och då. Servera i skålar eller i glas tillsammans med ett par goda biscotti. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Recept på italienska desserterRecept på TiramisùRecept på Coppa di mascarpone alle Pesche

Följ oss på:

 

Fragole al vino biancoJordgubbar i vitt vin Vin: Fontana Candida Frascati

En enkel och fräsch italiensk dessert! Ingredienser Fragole al vino bianco:
  • 2 ½ dl torrt vitt vin, t.ex. Fontana Candida Frascati (Länk till vinet här)
  • 2 msk socker (eller mer efter smak)
  • 2-3 strimlor av citronskal
  • 500 gr (gärna svenska eller närodlade) jordgubbar, som du delar eller skivar

Gör så här:Häll vinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Rör om tills sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda sedan väl. Täck över skålen och ställ den i kylen i minst en timme, rör om då och då. Servera i skålar eller i glas tillsammans med ett par goda biscotti. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Italienska desserterTiramisùCoppa di mascarpone alle Pesche

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Cantucci Toscani

Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato", är ett typiskt bakverk från det traditionella toskanska köket. Ett slags torra ...

Läs mer

Torta all’olio

Torta all’olio

En mjuk italiensk "sockerkaka" med smak av apelsin och likör. Servera den som den är eller med din favorit-gelato.

Läs mer

Tiramisù-klassisk-italiensk

Tiramisù – klassisk italiensk

Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten, men den berömda desserten har faktiskt inte mer än knappt 50 år på nacken. Tiramisùn kom till världen, då en liten pojke blev sjuk och inte ville äta, inte ens den söta desserten zabaglione

Läs mer

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm