Fragole al vino bianco

Fragole al vino biancoJordgubbar i vitt vin Vin: Fontana Candida Frascati

En enkel och fräsch italiensk dessert! Ingredienser Fragole al vino bianco:
  • 2 ½ dl torrt vitt vin, t.ex. Fontana Candida Frascati (Länk till vinet här)
  • 2 msk socker (eller mer efter smak)
  • 2-3 strimlor av citronskal
  • 500 gr (gärna svenska eller närodlade) jordgubbar, som du delar eller skivar
 Gör så här:Häll vinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Rör om tills sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda sedan väl. Täck över skålen och ställ den i kylen i minst en timme, rör om då och då. Servera i skålar eller i glas tillsammans med ett par goda biscotti. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Recept på italienska desserterRecept på TiramisùRecept på Coppa di mascarpone alle Pesche

Följ oss på:

 

Fragole al vino biancoJordgubbar i vitt vin Vin: Fontana Candida Frascati

En enkel och fräsch italiensk dessert! Ingredienser Fragole al vino bianco:
  • 2 ½ dl torrt vitt vin, t.ex. Fontana Candida Frascati (Länk till vinet här)
  • 2 msk socker (eller mer efter smak)
  • 2-3 strimlor av citronskal
  • 500 gr (gärna svenska eller närodlade) jordgubbar, som du delar eller skivar

Gör så här:Häll vinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Rör om tills sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda sedan väl. Täck över skålen och ställ den i kylen i minst en timme, rör om då och då. Servera i skålar eller i glas tillsammans med ett par goda biscotti. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Italienska desserterTiramisùCoppa di mascarpone alle Pesche

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Läs mer

Baci di Dama

Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för Piemonte. Formen med två små kupoler av mördeg som sammanfogas med mörk choklad ...

Läs mer

La colomba pasquale

Denna Italienska påskkakan är ett måste som avslutning på en italiensk påskmåltid. Här i ett lättlagat recept som du kan göra hemma ...

Läs mer

Panettone-med-apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm