Fragole al vino biancoJordgubbar i vitt vin Vin: Fontana Candida Frascati

En enkel och fräsch italiensk dessert! Ingredienser Fragole al vino bianco:
  • 2 ½ dl torrt vitt vin, t.ex. Fontana Candida Frascati (Länk till vinet här)
  • 2 msk socker (eller mer efter smak)
  • 2-3 strimlor av citronskal
  • 500 gr (gärna svenska eller närodlade) jordgubbar, som du delar eller skivar
 Gör så här:Häll vinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Rör om tills sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda sedan väl. Täck över skålen och ställ den i kylen i minst en timme, rör om då och då. Servera i skålar eller i glas tillsammans med ett par goda biscotti. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Recept på italienska desserterRecept på TiramisùRecept på Coppa di mascarpone alle Pesche

Följ oss på:

 

Fragole al vino biancoJordgubbar i vitt vin Vin: Fontana Candida Frascati

En enkel och fräsch italiensk dessert! Ingredienser Fragole al vino bianco:
  • 2 ½ dl torrt vitt vin, t.ex. Fontana Candida Frascati (Länk till vinet här)
  • 2 msk socker (eller mer efter smak)
  • 2-3 strimlor av citronskal
  • 500 gr (gärna svenska eller närodlade) jordgubbar, som du delar eller skivar

Gör så här:Häll vinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Rör om tills sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda sedan väl. Täck över skålen och ställ den i kylen i minst en timme, rör om då och då. Servera i skålar eller i glas tillsammans med ett par goda biscotti. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Italienska desserterTiramisùCoppa di mascarpone alle Pesche

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Torta all’olio

Torta all’olio

En mjuk italiensk "sockerkaka" med smak av apelsin och likör. Servera den som den är eller med din favorit-gelato.

Läs mer

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…

Läs mer

Pan-dei-morti

Pan dei morti

I slutet av oktober firar många Halloween, och det har blivit en alltmer populär högtid bland yngre italienare. Läs mer på godaitalien.se.

Läs mer

Torrone

Torrone

Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.

Läs mer