Fragole al vino biancoJordgubbar i vitt vin Vin: Fontana Candida Frascati
En enkel och fräsch italiensk dessert! Ingredienser Fragole al vino bianco:
2 ½ dl torrt vitt vin, t.ex. Fontana Candida Frascati (Länk till vinet här) 2 msk socker (eller mer efter smak) 2-3 strimlor av citronskal 500 gr (gärna svenska eller närodlade) jordgubbar, som du delar eller skivar Gör så här:Häll vinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Rör om tills sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda sedan väl. Täck över skålen och ställ den i kylen i minst en timme, rör om då och då. Servera i skålar eller i glas tillsammans med ett par goda biscotti. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Recept på italienska desserterRecept på TiramisùRecept på Coppa di mascarpone alle Pesche
Fragole al vino biancoJordgubbar i vitt vin Vin: Fontana Candida Frascati
En enkel och fräsch italiensk dessert! Ingredienser Fragole al vino bianco:
2 ½ dl torrt vitt vin, t.ex. Fontana Candida Frascati (Länk till vinet här) 2 msk socker (eller mer efter smak) 2-3 strimlor av citronskal 500 gr (gärna svenska eller närodlade) jordgubbar, som du delar eller skivar
Gör så här:Häll vinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Rör om tills sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda sedan väl. Täck över skålen och ställ den i kylen i minst en timme, rör om då och då. Servera i skålar eller i glas tillsammans med ett par goda biscotti. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Italienska desserterTiramisùCoppa di mascarpone alle Pesche
Fler italienska desserter !
Torta di nocciola – Hasselnötskaka
Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en…
Peter Nordins Tiramisù
Vi Gillar,Peter Nordin,Desserter
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en…
Crema di mascarpone e limone
Enkel och smarrig italiensk efterrätt. Perfekt recept att…
Torta Caprese
Just nu,Peter Nordin,Reportage,Desserter
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…