Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn. Namnet kommer från arabiska ordet “Rabidh-Allah” – “Allah-floden”, som flyter genom egendomen och marken här har odlats sedan antiken. Arbetet på gården sker i samklang med naturen och från skörden 2021 kommer vinerna att vara ekologiskt certifierade.

Vigna Casalj är till 100% gjort av den sicilianska druvan Catarratto som odlats i svala lägen på ca 600 meters höjd. Efter jäsningen så lagras vinet i ca 6 månader på sin jästfällning och en del av vinet ligger också en kortare tid på franska ekfat. Det ger vinet en frisk, men lite rundare stil med toner som går åt päron och citrus och en aromatisk ton av fläder, kapris och salvia. Servera vinet vid 10-12°C till fisk och skaldjur, fisksoppa eller kalla eller varma rätter av ljust kött.

Artikelnummer: 53077
Pris: 161 kronor
Alkohol: 13%

Rapitala-vigna-casaljRapitalà Vigna Casalj Alcamo Classico 2020 Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn. Namnet kommer från arabiska ordet “Rabidh-Allah” – “Allah-floden”, som flyter genom egendomen och marken här har odlats sedan antiken. Arbetet på gården sker i samklang med naturen och från skörden 2021 kommer vinerna att vara ekologiskt certifierade.Vigna Casalj är till 100% gjort av den sicilianska druvan Catarratto som odlats i svala lägen på ca 600 meters höjd. Efter jäsningen så lagras vinet i ca 6 månader på sin jästfällning och en del av vinet ligger också en kortare tid på franska ekfat. Det ger vinet en frisk, men lite rundare stil med toner som går åt päron och citrus och en aromatisk ton av fläder, kapris och salvia. Servera vinet vid 10-12°C till fisk och skaldjur, fisksoppa eller kalla eller varma rätter av ljust kött. Artikelnummer: 53077Pris: 161 kronorAlkohol: 13%

Gå till Systembolaget

Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn. Namnet kommer från arabiska ordet “Rabidh-Allah” – “Allah-floden”, som flyter genom egendomen och marken här har odlats sedan antiken. Arbetet på gården sker i samklang med naturen och från skörden 2021 kommer vinerna att vara ekologiskt certifierade.

Vigna Casalj är till 100% gjort av den sicilianska druvan Catarratto som odlats i svala lägen på ca 600 meters höjd. Efter jäsningen så lagras vinet i ca 6 månader på sin jästfällning och en del av vinet ligger också en kortare tid på franska ekfat. Det ger vinet en frisk, men lite rundare stil med toner som går åt päron och citrus och en aromatisk ton av fläder, kapris och salvia. Servera vinet vid 10-12°C till fisk och skaldjur, fisksoppa eller kalla eller varma rätter av ljust kött.

Artikelnummer: 53077
Pris: 161 kronor
Alkohol: 13%

Gå till Systembolaget

Recept till vitt vin!

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata

Läs mer

Insalata Estiva

Insalata Estiva

Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund ...

Läs mer

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.

Läs mer

Recept till vitt vin!

Råbiff från Piemonte
Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan…

Burrata-med-persika
Burrata med grillad persika

Burrata med grillad persika, en perfekt…

Crostini-med-Taleggio-och-paron
Crostini med Taleggio och päron

Underbar vegetarisk antipasi med…

Pasta con la mollica
Pasta con la mollica

Pasta med ansjovis, brödsmulor, vitlök…