Toscana är mest känt för sina röda viner men här odlas också en del vita som är väl värda att prova. La Bestia kommer från utvalda vingårdar i hjärtat av regionen och är en intressant blandning av druvorna trebbiano, chardonnay, malvasia och moscato. Under lagringen på ståltankar genomför man s.k. battonage dvs man rör upp jästfällningen för att ge en rikare, krämigare smak till vinet. Tonerna i vinet går åt mogen citron, tangerin, gula äpplen, exotisk frukt, lättare toner av persika som avslutas med välbalanserad syra och fin mineralitet. Serveras svalt till t.ex. skaldjur, spaghetti vongole eller grillad fisk.
Artikelnummer: 54224
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12,5%
La Bestia Toscana Bianco Toscana är mest känt för sina röda viner men här odlas också en del vita som är väl värda att prova. La Bestia kommer från utvalda vingårdar i hjärtat av regionen och är en intressant blandning av druvorna trebbiano, chardonnay, malvasia och moscato. Under lagringen på ståltankar genomför man s.k. battonage dvs man rör upp jästfällningen för att ge en rikare, krämigare smak till vinet. Tonerna i vinet går åt mogen citron, tangerin, gula äpplen, exotisk frukt, lättare toner av persika som avslutas med välbalanserad syra och fin mineralitet. Serveras svalt till t.ex. skaldjur, spaghetti vongole eller grillad fisk. Artikelnummer: 54224Pris: 101 kronorAlkohol: 12,5%
Toscana är mest känt för sina röda viner men här odlas också en del vita som är väl värda att prova. La Bestia kommer från utvalda vingårdar i hjärtat av regionen och är en intressant blandning av druvorna trebbiano, chardonnay, malvasia och moscato. Under lagringen på ståltankar genomför man s.k. battonage dvs man rör upp jästfällningen för att ge en rikare, krämigare smak till vinet. Tonerna i vinet går åt mogen citron, tangerin, gula äpplen, exotisk frukt, lättare toner av persika som avslutas med välbalanserad syra och fin mineralitet. Serveras svalt till t.ex. skaldjur, spaghetti vongole eller grillad fisk.
Artikelnummer: 54224
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12,5%
Recept till vitt vin!
Fisk/skaldjur,Pasta,Peter Nordin
Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin
Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...
Förrätter / Antipasti,Peter Nordin,Vegetariskt
Crostini med Taleggio och päron
Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...
Recept till vitt vin!
Insalata golosa con noci e mele
Insalata golosa con noci e mele. Nötter…
Crostini
Har du lite rester kvar från en baguett…
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från…
Spaghetti allo scoglio
Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio…