Toscana är mest känt för sina röda viner men här odlas också en del vita som är väl värda att prova. La Bestia kommer från utvalda vingårdar i hjärtat av regionen och är en intressant blandning av druvorna trebbiano, chardonnay, malvasia och moscato. Under lagringen på ståltankar genomför man s.k. battonage dvs man rör upp jästfällningen för att ge en rikare, krämigare smak till vinet. Tonerna i vinet går åt mogen citron, tangerin, gula äpplen, exotisk frukt, lättare toner av persika som avslutas med välbalanserad syra och fin mineralitet. Serveras svalt till t.ex. skaldjur, spaghetti vongole eller grillad fisk.
Artikelnummer: 54224
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12,5%
La Bestia Toscana Bianco
Toscana är mest känt för sina röda viner men här odlas också en del vita som är väl värda att prova. La Bestia kommer från utvalda vingårdar i hjärtat av regionen och är en intressant blandning av druvorna trebbiano, chardonnay, malvasia och moscato. Under lagringen på ståltankar genomför man s.k. battonage dvs man rör upp jästfällningen för att ge en rikare, krämigare smak till vinet. Tonerna i vinet går åt mogen citron, tangerin, gula äpplen, exotisk frukt, lättare toner av persika som avslutas med välbalanserad syra och fin mineralitet. Serveras svalt till t.ex. skaldjur, spaghetti vongole eller grillad fisk. Artikelnummer: 54224Pris: 101 kronorAlkohol: 12,5%
Toscana är mest känt för sina röda viner men här odlas också en del vita som är väl värda att prova. La Bestia kommer från utvalda vingårdar i hjärtat av regionen och är en intressant blandning av druvorna trebbiano, chardonnay, malvasia och moscato. Under lagringen på ståltankar genomför man s.k. battonage dvs man rör upp jästfällningen för att ge en rikare, krämigare smak till vinet. Tonerna i vinet går åt mogen citron, tangerin, gula äpplen, exotisk frukt, lättare toner av persika som avslutas med välbalanserad syra och fin mineralitet. Serveras svalt till t.ex. skaldjur, spaghetti vongole eller grillad fisk.
Artikelnummer: 54224
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12,5%
Recept till vitt vin!
Råbiff från Piemonte
Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese är…
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Crostini med Taleggio och päron
Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och…
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka…
Recept till vitt vin!
Antico Risotto Sabaudo
Smält smöret i en kastrull, tillsätt…
Risotto agli Asparigi
Risotto agli Asparigi. Börja med att…
Involtini Nordini – di vitello
På något vis hänger allt samman här i…
Spaghetti alla puttanesca
Det finns många färgstarka historier om…