La Bestia Toscana BiancoToscana är mest känt för sina röda viner men här odlas också en del vita som är väl värda att prova. La Bestia kommer från utvalda vingårdar i hjärtat av regionen och är en intressant blandning av druvorna trebbiano, chardonnay, malvasia och moscato. Under lagringen på ståltankar genomför man s.k. battonage dvs man rör upp jästfällningen för att ge en rikare, krämigare smak till vinet. Tonerna i vinet går åt mogen citron, tangerin, gula äpplen, exotisk frukt, lättare toner av persika som avslutas med välbalanserad syra och fin mineralitet. Serveras svalt till t.ex. skaldjur, spaghetti vongole eller grillad fisk.
La Bestia Toscana Bianco Toscana är mest känt för sina röda viner men här odlas också en del vita som är väl värda att prova. La Bestia kommer från utvalda vingårdar i hjärtat av regionen och är en intressant blandning av druvorna trebbiano, chardonnay, malvasia och moscato. Under lagringen på ståltankar genomför man s.k. battonage dvs man rör upp jästfällningen för att ge en rikare, krämigare smak till vinet. Tonerna i vinet går åt mogen citron, tangerin, gula äpplen, exotisk frukt, lättare toner av persika som avslutas med välbalanserad syra och fin mineralitet. Serveras svalt till t.ex. skaldjur, spaghetti vongole eller grillad fisk.
Gå till Systembolaget
Recept som passar till !
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv…
Insalata di tonno e carciofini
Recept,Fisk/skaldjur,Sallader,Sommar
Insalata di tonno e carciofini. En god lite matigare…
Spaghetti alla puttanesca
Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den…
Insalata di fave e pecorino
Recept,Vegetariskt,Sallader,Sommar
Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade…