Penne alla milanese

Penne alla milanese
Pasta med salsiccia och saffran

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även tillåter en skvätt grädde!

 

Ingredienser:

  • 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, gärna penne rigate
  • 100 gr salsiccia
  • 1 påse saffran
  • Ca 1 dl vispgrädde
  • Riven Grana Padano eller Parmigiano Reggiano
  • Salt & peppar

 

Gör så här:

Skala salsiccian och smula ner den i mindre bitar. Bryn korven i en stekpanna och låt dem därefter rinna av på lite hushållspapper. Häll bort fettet i pannan och lägg tillbaka korvbitarna. Tillsätt grädde och saffran, blanda väl och fortsätt tillaga på medelvärme i ca 3 minuter. Smaka av med salt och nymalen peppar.

Koka pastan al dente och blanda den väl med såsen och den rivna parmesanosten.

Buon appetito!

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Penne alla milanese
Pasta med salsiccia och saffran

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även tillåter en skvätt grädde!

 

Ingredienser:

  • 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, gärna penne rigate
  • 100 gr salsiccia
  • 1 påse saffran
  • Ca 1 dl vispgrädde
  • Riven Grana Padano eller Parmigiano Reggiano
  • Salt & peppar

 

Gör så här:

Skala salsiccian och smula ner den i mindre bitar. Bryn korven i en stekpanna och låt dem därefter rinna av på lite hushållspapper. Häll bort fettet i pannan och lägg tillbaka korvbitarna. Tillsätt grädde och saffran, blanda väl och fortsätt tillaga på medelvärme i ca 3 minuter. Smaka av med salt och nymalen peppar.

Koka pastan al dente och blanda den väl med såsen och den rivna parmesanosten.

Buon appetito!

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Bruttiboni

Bruttiboni

En traditionell italiensk kaka med krispig maräng och rostade hasselnötter.

Läs mer

Potatissallad - Peter Nordin

Potatissallad på italienskt vis

En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan kombinera på olika sätt. Allt du behöver är: 3 stora potatisar, 2 äggulor...

Läs mer

Din egen pizzasås

Din egen pizzasås

Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.

Läs mer

Pappardelle al ragú con cinghiale

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm