Penne alla milanesePasta med salsiccia och saffran

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även tillåter en skvätt grädde!

 

Ingredienser:

  • 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, gärna penne rigate
  • 100 gr salsiccia
  • 1 påse saffran
  • Ca 1 dl vispgrädde
  • Riven Grana Padano eller Parmigiano Reggiano
  • Salt & peppar

 

Gör så här:

Skala salsiccian och smula ner den i mindre bitar. Bryn korven i en stekpanna och låt dem därefter rinna av på lite hushållspapper. Häll bort fettet i pannan och lägg tillbaka korvbitarna. Tillsätt grädde och saffran, blanda väl och fortsätt tillaga på medelvärme i ca 3 minuter. Smaka av med salt och nymalen peppar.

Koka pastan al dente och blanda den väl med såsen och den rivna parmesanosten.

Buon appetito!

 

Penne alla milanesePasta med salsiccia och saffran

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även tillåter en skvätt grädde!

 

Ingredienser:

  • 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, gärna penne rigate
  • 100 gr salsiccia
  • 1 påse saffran
  • Ca 1 dl vispgrädde
  • Riven Grana Padano eller Parmigiano Reggiano
  • Salt & peppar

 

Gör så här:

Skala salsiccian och smula ner den i mindre bitar. Bryn korven i en stekpanna och låt dem därefter rinna av på lite hushållspapper. Häll bort fettet i pannan och lägg tillbaka korvbitarna. Tillsätt grädde och saffran, blanda väl och fortsätt tillaga på medelvärme i ca 3 minuter. Smaka av med salt och nymalen peppar.

Koka pastan al dente och blanda den väl med såsen och den rivna parmesanosten.

Buon appetito!

 

Fyra fantastiska recept !

Salsa-tonnato

Salsa tonnato

Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är…

Läs recept

Spaghetti-Al-Acciughe

Spaghetti Al Acciughe

En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de…

Läs recept

Surdegsbröd

Till detta ljuvliga bröd gör vi en klassisk ’levain’, dvs…

Läs recept