Penne alla milanese
Pasta med salsiccia och saffran

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även tillåter en skvätt grädde!

 

Ingredienser:

  • 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, gärna penne rigate
  • 100 gr salsiccia
  • 1 påse saffran
  • Ca 1 dl vispgrädde
  • Riven Grana Padano eller Parmigiano Reggiano
  • Salt & peppar

 

Gör så här:

Skala salsiccian och smula ner den i mindre bitar. Bryn korven i en stekpanna och låt dem därefter rinna av på lite hushållspapper. Häll bort fettet i pannan och lägg tillbaka korvbitarna. Tillsätt grädde och saffran, blanda väl och fortsätt tillaga på medelvärme i ca 3 minuter. Smaka av med salt och nymalen peppar.

Koka pastan al dente och blanda den väl med såsen och den rivna parmesanosten.

Buon appetito!

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Penne alla milanese
Pasta med salsiccia och saffran

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även tillåter en skvätt grädde!

 

Ingredienser:

  • 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, gärna penne rigate
  • 100 gr salsiccia
  • 1 påse saffran
  • Ca 1 dl vispgrädde
  • Riven Grana Padano eller Parmigiano Reggiano
  • Salt & peppar

 

Gör så här:

Skala salsiccian och smula ner den i mindre bitar. Bryn korven i en stekpanna och låt dem därefter rinna av på lite hushållspapper. Häll bort fettet i pannan och lägg tillbaka korvbitarna. Tillsätt grädde och saffran, blanda väl och fortsätt tillaga på medelvärme i ca 3 minuter. Smaka av med salt och nymalen peppar.

Koka pastan al dente och blanda den väl med såsen och den rivna parmesanosten.

Buon appetito!

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pasta-al-pesto,-patate-e-fagiolini

Pasta al pesto, patate e fagiolini

En värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!

Läs mer

Crema di mascarpone con fragole

Crema di mascarpone con fragole

Är du sugen på att laga något riktigt gott med sensommarens jordgubbar? På mindre än en halvtimme så har du fixat en dessert som är så god ...

Läs mer

Cannelloni con ricotta e spinaci

Cannelloni con ricotta e spinaci

Fyllda pastarör som gratineras med ost. I detta recept fyller vi dem med krämig ricotta och spenat.

Läs mer

Peter Nordins Ragú

Peter Nordins Ragú

I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet Bolognese sägs komma från italienare som utvandrade från Neapeltrakten till USA i början av 1900-talet. Där parade man samman ragùn med spaghetti.

Läs mer