Penne alla milanese
Pasta med salsiccia och saffran
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även tillåter en skvätt grädde!
Ingredienser:
- 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, gärna penne rigate
- 100 gr salsiccia
- 1 påse saffran
- Ca 1 dl vispgrädde
- Riven Grana Padano eller Parmigiano Reggiano
- Salt & peppar
Gör så här:
Skala salsiccian och smula ner den i mindre bitar. Bryn korven i en stekpanna och låt dem därefter rinna av på lite hushållspapper. Häll bort fettet i pannan och lägg tillbaka korvbitarna. Tillsätt grädde och saffran, blanda väl och fortsätt tillaga på medelvärme i ca 3 minuter. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Koka pastan al dente och blanda den väl med såsen och den rivna parmesanosten.
Buon appetito!
Penne alla milanese
Pasta med salsiccia och saffran
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även tillåter en skvätt grädde!
Ingredienser:
- 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, gärna penne rigate
- 100 gr salsiccia
- 1 påse saffran
- Ca 1 dl vispgrädde
- Riven Grana Padano eller Parmigiano Reggiano
- Salt & peppar
Gör så här:
Skala salsiccian och smula ner den i mindre bitar. Bryn korven i en stekpanna och låt dem därefter rinna av på lite hushållspapper. Häll bort fettet i pannan och lägg tillbaka korvbitarna. Tillsätt grädde och saffran, blanda väl och fortsätt tillaga på medelvärme i ca 3 minuter. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Koka pastan al dente och blanda den väl med såsen och den rivna parmesanosten.
Buon appetito!
Fyra fantastiska recept !
Composta di mele con limoncello
En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!
Involtini Nordini – di vitello
Kalvkött,Reportage,Peter Nordin
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor
Peter Nordins Tiramisù
Desserter,Vi Gillar,Peter Nordin
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.
Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk
Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.