Brasoto al BaroloNötkött bräserat i rödvin

Ingredienser Brasato al Barolo: (8 pers)

  • 3 msk olivolja
  • 2 stjälkar finhackad bladselleri
  • 3 skalade och finhackade morötter
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 kvist rosmarin
  • 900 gr nötkött, gärna bringa eller fransyska
  • 6 dl Barolo eller annat rött vin
  • Salt och peppar
  • Nyriven muskot

 

Gör så här:
Värm oljan i en gryta, tillsätt selleri, mörötter, vitlök och gul lök och stek ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt rosmarin och kött. Bryn lätt runtom, håll i vinet, lägg på lock och sjud 2 ½ timme eller tills köttet är genomkokt.
Ta upp köttet och håll det varmt. Häll vätskan och grönsakerna i mixer eller matberedare och kör blandningen slät. Krydda efter smak med salt, peppar och muskot och värm på nytt.

 

Skär upp köttet och servera med såsen hälld över. Servera gärna med potatismos eller polenta och t.ex. gröna bönor.

 

Servera till: Polenta

 

Läs också:
Bistecca alla fiorentina
Barsato al barolo
Filetto di manzo gorgonzola e noci

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Brasoto al Barolo Nötkött bräserat i rödvin

Ingredienser Brasato al Barolo: (8 pers)

  • 3 msk olivolja
  • 2 stjälkar finhackad bladselleri
  • 3 skalade och finhackade morötter
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 kvist rosmarin
  • 900 gr nötkött, gärna bringa eller fransyska
  • 6 dl Barolo eller annat rött vin
  • Salt och peppar
  • Nyriven muskot

Gör så här:
Värm oljan i en gryta, tillsätt selleri, mörötter, vitlök och gul lök och stek ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt rosmarin och kött. Bryn lätt runtom, håll i vinet, lägg på lock och sjud 2 ½ timme eller tills köttet är genomkokt.

 

Ta upp köttet och håll det varmt. Häll vätskan och grönsakerna i mixer eller matberedare och kör blandningen slät. Krydda efter smak med salt, peppar och muskot och värm på nytt.

 

Skär upp köttet och servera med såsen hälld över. Servera gärna med potatismos eller polenta och t.ex. gröna bönor.

 

Servera till: Polenta

 

Läs också:
Bistecca alla fiorentina
Barsato al barolo
Filetto di manzo gorgonzola e noci

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Mousse al cioccolato e amaretto

Mousse al cioccolato e amaretto

En härligt krämig chokladmousse med mandellikören amaretto.

Läs mer

ciabatta-med-surdeg

Ciabatta med surdeg

Ciabatta betyder ”toffel” och inspirerades av den långsträckta formen. Brödet blev snabbt känt i Italien. Allt du behöver är...

Läs mer

Baci di Dama

Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för Piemonte. Formen med två små kupoler av mördeg som sammanfogas med mörk choklad ...

Läs mer

Agnello Cacio e ova

Agnello Cacio e ova

”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...

Läs mer