Brasoto al BaroloNötkött bräserat i rödvin

Ingredienser Brasato al Barolo: (8 pers)
  • 3 msk olivolja
  • 2 stjälkar finhackad bladselleri
  • 3 skalade och finhackade morötter
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 kvist rosmarin
  • 900 gr nötkött, gärna bringa eller fransyska
  • 6 dl Barolo eller annat rött vin
  • Salt och peppar
  • Nyriven muskot
 Gör så här:Värm oljan i en gryta, tillsätt selleri, mörötter, vitlök och gul lök och stek ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt rosmarin och kött. Bryn lätt runtom, håll i vinet, lägg på lock och sjud 2 ½ timme eller tills köttet är genomkokt.Ta upp köttet och håll det varmt. Häll vätskan och grönsakerna i mixer eller matberedare och kör blandningen slät. Krydda efter smak med salt, peppar och muskot och värm på nytt. Skär upp köttet och servera med såsen hälld över. Servera gärna med potatismos eller polenta och t.ex. gröna bönor. Servera till: Polenta Läs också:Bistecca alla fiorentinaBarsato al baroloFiletto di manzo gorgonzola e noci Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Brasoto al Barolo Nötkött bräserat i rödvin

Brasato al Barolo är en kaka som görs på enbart äggvitor och utan smör så att den rena hasselnötssmaken kommer till sin rätt. Smakar utmärkt med ett glas Moscato d’Asti. Ingredienser Brasato al Barolo: (8 pers)
  • 3 msk olivolja
  • 2 stjälkar finhackad bladselleri
  • 3 skalade och finhackade morötter
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 kvist rosmarin
  • 900 gr nötkött, gärna bringa eller fransyska
  • 6 dl Barolo eller annat rött vin
  • Salt och peppar
  • Nyriven muskot

Gör så här:Värm oljan i en gryta, tillsätt selleri, mörötter, vitlök och gul lök och stek ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt rosmarin och kött. Bryn lätt runtom, håll i vinet, lägg på lock och sjud 2 ½ timme eller tills köttet är genomkokt. Ta upp köttet och håll det varmt. Häll vätskan och grönsakerna i mixer eller matberedare och kör blandningen slät. Krydda efter smak med salt, peppar och muskot och värm på nytt. Skär upp köttet och servera med såsen hälld över. Servera gärna med potatismos eller polenta och t.ex. gröna bönor. Servera till: Polenta Läs också:Bistecca alla fiorentinaBarsato al baroloFiletto di manzo gorgonzola e noci Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.6 / 5. Antal recensioner 5

Inget betyg än så länge

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.6 / 5. Antal recensioner 5

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Polenta-e-gorgonzola

Polenta e Gorgonzola

Polenta betyder majs på italienska och är ett majsgryn som…

Läs recept

Tomatsås – Marinara

Tomatsås – Marinara

Tomatsås . På Ruffino har vi avsatt en stor del av vår…

Läs recept

cacio e pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken…

Läs recept