Brasoto al BaroloNötkött bräserat i rödvin

Ingredienser Brasato al Barolo: (8 pers)

  • 3 msk olivolja
  • 2 stjälkar finhackad bladselleri
  • 3 skalade och finhackade morötter
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 kvist rosmarin
  • 900 gr nötkött, gärna bringa eller fransyska
  • 6 dl Barolo eller annat rött vin
  • Salt och peppar
  • Nyriven muskot

 

Gör så här:
Värm oljan i en gryta, tillsätt selleri, mörötter, vitlök och gul lök och stek ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt rosmarin och kött. Bryn lätt runtom, håll i vinet, lägg på lock och sjud 2 ½ timme eller tills köttet är genomkokt.
Ta upp köttet och håll det varmt. Häll vätskan och grönsakerna i mixer eller matberedare och kör blandningen slät. Krydda efter smak med salt, peppar och muskot och värm på nytt.

 

Skär upp köttet och servera med såsen hälld över. Servera gärna med potatismos eller polenta och t.ex. gröna bönor.

 

Servera till: Polenta

 

Läs också:
Bistecca alla fiorentina
Barsato al barolo
Filetto di manzo gorgonzola e noci

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Brasoto al Barolo Nötkött bräserat i rödvin

Ingredienser Brasato al Barolo: (8 pers)

  • 3 msk olivolja
  • 2 stjälkar finhackad bladselleri
  • 3 skalade och finhackade morötter
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 kvist rosmarin
  • 900 gr nötkött, gärna bringa eller fransyska
  • 6 dl Barolo eller annat rött vin
  • Salt och peppar
  • Nyriven muskot

Gör så här:
Värm oljan i en gryta, tillsätt selleri, mörötter, vitlök och gul lök och stek ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt rosmarin och kött. Bryn lätt runtom, håll i vinet, lägg på lock och sjud 2 ½ timme eller tills köttet är genomkokt.

 

Ta upp köttet och håll det varmt. Häll vätskan och grönsakerna i mixer eller matberedare och kör blandningen slät. Krydda efter smak med salt, peppar och muskot och värm på nytt.

 

Skär upp köttet och servera med såsen hälld över. Servera gärna med potatismos eller polenta och t.ex. gröna bönor.

 

Servera till: Polenta

 

Läs också:
Bistecca alla fiorentina
Barsato al barolo
Filetto di manzo gorgonzola e noci

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Amaretto Sour

Amaretto Sour

En söt drink som görs med den italienska mandellikören amaretto.

Läs mer

Agnello al forno con patate

Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis lagas i samma panna i ugnen med en härlig kryddning av örter, citron, vitlök ...

Läs mer

Mousse al cioccolato e amaretto

Mousse al cioccolato e amaretto

En härligt krämig chokladmousse med mandellikören amaretto.

Läs mer

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver

Läs mer