Nothing found.

Vin!

Nothing found.

Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs ibland som en vetenskap, medan det för andra är ett rent nöje med ett stort utrymme för den egna fantasin…

Läs mer

Rött vin

Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning.

Nothing found.

Rätter att avnjuta med vinet:

Penne-alla-boscaiola

Penne alla boscaiola

En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...

Läs mer

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...

Läs mer

Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Är en enkel och smakfull rätt på tortellini med grädde, skina och ärtor. Du behöver endast ...

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

spaghetti-al-carbonara
Spaghetti alla Carbonara

Ett klassiskt italienskt recept på…

Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull…

Fusilli med broccoli och salsiccia
Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten…

Agnello Cacio e ova
Agnello Cacio e ova

”Agnello Cacio e ova” är en maträtt…

Vitt vin

Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn…

Nothing found.

Recept till vitt vin!

Vitello-Tonnato

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato

Läs mer

Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive. En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad..

Läs mer

Arancini-Verdi

Arancini Verdi

Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar den, som en fin start på vår dining här på Ruffino ...

Läs mer

Recept till vitt vin!

Risotto con arragosta e zafferano
Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med…

Lombata di vitello
Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark…

Umbrisk kycklingleverpaté
Umbrisk kycklingleverpaté

Mat av alla slag har alltid varit en…

Insalata di melone e prosciutto
Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto. En…

Nothing found.

Nothing found.

Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i nordvästra Italien och är ett kryddat starkvin som uppfanns av Antonio Benedetto Carpano år 1786. En hel industri växte fram och Carpano fick kända efterföljare som till exempel…

Läs mer

Bubbel & Prosecco

Nothing found.

Bubbel och Prosecco

Bolla grundades redan 1883, och är en av de mest kända producenterna i norditalienska Veneto. Ett av regionens mest uppskattade viner är det mousserande Prosecco som gör segertåg…

Nothing found.

Låt dig inspireras!

Nothing found.

Låt dig inspireras!

Nothing found.

Aperitivo & Dessertvin

Nothing found.

Aperitivo och Dessertvin

Italienare gillar att dröja vid bordet, både under och efter en måltid, och som avslutning är det vanligt att servera en digestivo. Den kan vara mer eller mindre alkoholstark…

Nothing found.

Nothing found.

Nothing found.

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog…

Läs mer

Laga mat med vin!

Nothing found.

Laga mat med rött vin!

Nothing found.

Laga mat med vitt vin!

Nothing found.