Tiramisú Al Limoncello

Tiramisu med Limoncello är en ”somrigare” variant än originalet, som passar bra på våren och sommaren tack vare den fräscha smaken av citron. Efterrätten är inte barntillåten såklart, men den kommer att uppskattas av alla vuxna som älskar sötsaker. Byt ut Limoncello mot citronjuice för en alkoholfri variant. Ingredienser: (ca 8 glas)
  • 250 gr Mascarpone
  • 3 stora ägg
  • 6 msk strösocker
  • 150 gr savoiardi-kex
  • 1 ½ dl Limoncello
  • 1 dl citronsaft
  • Rivet citronskal
  • Bär att garnera med
 Gör så här: Dela äggulorna från vitorna i två separata skålar. Lägg 3 msk socker med äggvitorna och 3 msk med äggulorna. Vispa äggvitorna hårt med en elvisp eller mixer. Lägg mascarponen i en skål med äggulorna och 2-3 msk Limoncello. Vispa sedan tills du får en jämn och fyllig kräm. Vänd ner äggvitan i krämen. Blanda resterande Limoncello med citronjuice och 1 msk vatten i en skål. Doppa sedan kexen snabbt i blandningen och arrangera dem snyggt i glas eller i en form. Lägg på ett lager av mascarponekrämen. Gör ytterligare ett lager med blötlagda kex och kräm och fortsätt tills glasen/formen är fylld. Avsluta med kräm som gärna kan spritsas för ett snyggare översta lager. Låt vila i kylen i 5-6 timmar innan servering. Riv över lite citronskal och dekorera med färska bär. Buon Appetito!

Tiramisú Al Limoncello

Tiramisu med Limoncello är en ”somrigare” variant än originalet, som passar bra på våren och sommaren tack vare den fräscha smaken av citron. Efterrätten är inte barntillåten såklart, men den kommer att uppskattas av alla vuxna som älskar sötsaker. Byt ut Limoncello mot citronjuice för en alkoholfri variant.
  
Ingredienser: (ca 8 glas)
  • 250 gr Mascarpone
  • 3 stora ägg
  • 6 msk strösocker
  • 150 gr savoiardi-kex
  • 1 ½ dl Limoncello
  • 1 dl citronsaft
  • Rivet citronskal
  • Bär att garnera med
 

Gör så här:
 
Dela äggulorna från vitorna i två separata skålar. Lägg 3 msk socker med äggvitorna och 3 msk med äggulorna. Vispa äggvitorna hårt med en elvisp eller mixer. Lägg mascarponen i en skål med äggulorna och 2-3 msk Limoncello. Vispa sedan tills du får en jämn och fyllig kräm. Vänd ner äggvitan i krämen. Blanda resterande Limoncello med citronjuice och 1 msk vatten i en skål. Doppa sedan kexen snabbt i blandningen och arrangera dem snyggt i glas eller i en form. Lägg på ett lager av mascarponekrämen. Gör ytterligare ett lager med blötlagda kex och kräm och fortsätt tills glasen/formen är fylld. Avsluta med kräm som gärna kan spritsas för ett snyggare översta lager. Låt vila i kylen i 5-6 timmar innan servering. Riv över lite citronskal och dekorera med färska bär. Buon Appetito!

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 29

Inget betyg än så länge

Fler italienska desserter !

Torta-Di-Mele-Al-Gelato

Torta Di Mele Al Gelato

En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi…

Läs recept

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I…

Läs recept

Ricciarelli

Ricciarelli

Det här kakreceptet är precis vad du behöver i din arsenal…

Läs recept

panettone med apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen…

Läs recept