Tiramisú Al Limoncello
Tiramisu med Limoncello är en ”somrigare” variant än originalet, som passar bra på våren och sommaren tack vare den fräscha smaken av citron. Efterrätten är inte barntillåten såklart, men den kommer att uppskattas av alla vuxna som älskar sötsaker. Byt ut Limoncello mot citronjuice för en alkoholfri variant.
Ingredienser: (ca 8 glas)
- 250 gr Mascarpone
- 3 stora ägg
- 6 msk strösocker
- 150 gr savoiardi-kex
- 1 ½ dl Limoncello
- 1 dl citronsaft
- Rivet citronskal
- Bär att garnera med
Gör så här:
Dela äggulorna från vitorna i två separata skålar. Lägg 3 msk socker med äggvitorna och 3 msk med äggulorna. Vispa äggvitorna hårt med en elvisp eller mixer.
Lägg mascarponen i en skål med äggulorna och 2-3 msk Limoncello. Vispa sedan tills du får en jämn och fyllig kräm. Vänd ner äggvitan i krämen.
Blanda resterande Limoncello med citronjuice och 1 msk vatten i en skål. Doppa sedan kexen snabbt i blandningen och arrangera dem snyggt i glas eller i en form. Lägg på ett lager av mascarponekrämen. Gör ytterligare ett lager med blötlagda kex och kräm och fortsätt tills glasen/formen är fylld. Avsluta med kräm som gärna kan spritsas för ett snyggare översta lager.
Låt vila i kylen i 5-6 timmar innan servering. Riv över lite citronskal och dekorera med färska bär. Buon Appetito!
Tiramisú Al Limoncello
Tiramisu med Limoncello är en ”somrigare” variant än originalet, som passar bra på våren och sommaren tack vare den fräscha smaken av citron. Efterrätten är inte barntillåten såklart, men den kommer att uppskattas av alla vuxna som älskar sötsaker. Byt ut Limoncello mot citronjuice för en alkoholfri variant.
Ingredienser: (ca 8 glas)
- 250 gr Mascarpone
- 3 stora ägg
- 6 msk strösocker
- 150 gr savoiardi-kex
- 1 ½ dl Limoncello
- 1 dl citronsaft
- Rivet citronskal
- Bär att garnera med
Gör så här:
Dela äggulorna från vitorna i två separata skålar. Lägg 3 msk socker med äggvitorna och 3 msk med äggulorna. Vispa äggvitorna hårt med en elvisp eller mixer.
Lägg mascarponen i en skål med äggulorna och 2-3 msk Limoncello. Vispa sedan tills du får en jämn och fyllig kräm. Vänd ner äggvitan i krämen.
Blanda resterande Limoncello med citronjuice och 1 msk vatten i en skål. Doppa sedan kexen snabbt i blandningen och arrangera dem snyggt i glas eller i en form. Lägg på ett lager av mascarponekrämen. Gör ytterligare ett lager med blötlagda kex och kräm och fortsätt tills glasen/formen är fylld. Avsluta med kräm som gärna kan spritsas för ett snyggare översta lager.
Låt vila i kylen i 5-6 timmar innan servering. Riv över lite citronskal och dekorera med färska bär. Buon Appetito!
Fler recept med limoncello !
Limoncello-sås till färska bär
En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.
Cannoli al limoncello
Detta är klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello. Underbara delikatesser som uppskattas av alla åldrar...
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.