Nothing found.
Vin!
Nothing found.
Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs ibland som en vetenskap, medan det för andra är ett rent nöje med ett stort utrymme för den egna fantasin…
Rött vin
Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning.
Nothing found.
Rätter att avnjuta med vinet:
Carpaccio di manzo con rucola e grana
Tunna skivor oxfilé med parmesan, ruccola, citron och kapris.
Lombata di vitello
Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.
Rätter att avnjuta med vinet:
Vitello Braciole
Termen "Braciole" kommer från det…
Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Varje gång jag ser ett konstverk,…
Ragù bianco
En smakrik och mustig köttfärsås utan…
Penne alla boscaiola
En härlig pastarätt där skogens och…
Vitt vin
Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn…
Nothing found.
Recept till vitt vin!
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin
Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.
Förrätter / Antipasti,Vegetariskt
Crostini con funghi e ricotta
Rostade brödskivor med ricottakräm, karameliserad lök och svamp. Toppa med parmesan!
Recept till vitt vin!
Lombata di vitello
Lägg köttskivorna mellan 2 ark…
Insalata di fave e pecorino
Insalata. I Rom är det en tradition att…
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin
Här ett recept från vår kommande kokbok…
Pasta con la mollica
Pasta med ansjovis, brödsmulor, vitlök…
Nothing found.
Nothing found.
Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i nordvästra Italien och är ett kryddat starkvin som uppfanns av Antonio Benedetto Carpano år 1786. En hel industri växte fram och Carpano fick kända efterföljare som till exempel…
Bubbel & Prosecco
Nothing found.
Bubbel och Prosecco
Bolla grundades redan 1883, och är en av de mest kända producenterna i norditalienska Veneto. Ett av regionens mest uppskattade viner är det mousserande Prosecco som gör segertåg…
Nothing found.
Låt dig inspireras!
Nothing found.
Låt dig inspireras!
Nothing found.
Aperitivo & Dessertvin
Nothing found.
Aperitivo och Dessertvin
Italienare gillar att dröja vid bordet, både under och efter en måltid, och som avslutning är det vanligt att servera en digestivo. Den kan vara mer eller mindre alkoholstark…
Nothing found.
Nothing found.
Nothing found.
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog…
Laga mat med vin!
Nothing found.
Laga mat med rött vin!
Nothing found.
Laga mat med vitt vin!
Nothing found.