Crostini
Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini.
Ingredienser:
- ½ baguett eller annat vitt bröd
- 2 msk olivolja
- ½ flingsalt
Gör Crostini så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär brödet i tunna skivor (ca. 1 cm tjocka) ungefär 15 st. Lägg ut brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Ringa över lite olivolja och salt (ett tipsa är att spraya på olivolja för en jämn yta). Rosta brödet i mitten av ugnen i 2–5 minuter tills de fått brun färg.
Ta ut och låt svalna på ett galler. Servera med valfritt pålägg!
Buon appetito!
Crostini
Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini.
Ingredienser:
- ½ baguett eller annat vitt bröd
- 2 msk olivolja
- ½ flingsalt
Gör Crostini så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär brödet i tunna skivor (ca. 1 cm tjocka) ungefär 15 st. Lägg ut brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Ringa över lite olivolja och salt (ett tipsa är att spraya på olivolja för en jämn yta). Rosta brödet i mitten av ugnen i 2–5 minuter tills de fått brun färg.
Ta ut och låt svalna på ett galler. Servera med valfritt pålägg!
Buon appetito!
Fyra fantastiska recept !
Paolo’s Tiramisú
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!
Lasagne con zucca e stracciatella
En vegetarisk variant av lasagne som kombinerar höstsmaken av pumpa med den delikata stracciatella ...
Ragú alla Bolognese
En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original receptet från Bologna. Ät denna äkta italienska rätt med pasta...