Crostini
Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini.
Ingredienser:
- ½ baguett eller annat vitt bröd
- 2 msk olivolja
- ½ flingsalt
Gör Crostini så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär brödet i tunna skivor (ca. 1 cm tjocka) ungefär 15 st. Lägg ut brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Ringa över lite olivolja och salt (ett tipsa är att spraya på olivolja för en jämn yta). Rosta brödet i mitten av ugnen i 2–5 minuter tills de fått brun färg.
Ta ut och låt svalna på ett galler. Servera med valfritt pålägg!
Buon appetito!
Crostini
Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini.
Ingredienser:
- ½ baguett eller annat vitt bröd
- 2 msk olivolja
- ½ flingsalt
Gör Crostini så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär brödet i tunna skivor (ca. 1 cm tjocka) ungefär 15 st. Lägg ut brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Ringa över lite olivolja och salt (ett tipsa är att spraya på olivolja för en jämn yta). Rosta brödet i mitten av ugnen i 2–5 minuter tills de fått brun färg.
Ta ut och låt svalna på ett galler. Servera med valfritt pålägg!
Buon appetito!
Fyra fantastiska recept !
Spaghetti pomodori e mandorle
En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en skenbart enkel maträtt, men serverad i rätt tid och i rätt sällskap kan den ...
Fettuccine Alfredo
Enkel, krämig och utsökt pastarätt från italien. Detta är Peter Nordins recept på rätten.
Insalata Pantesca
Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga ön Pantelleria, söder om Sicilien. Det är en underbar plats, full av vacker natur...