Vermentino är en druva som odlas flitigt längs kusterna runt hela Medelhavet och inte minst på öarna, som Sardinien. Det här vinet kommer från de sandrika jordarna i området Sulcis på den södra delen av ön.
En matvänligt, fruktig smak med päron, gröna äpplen, mandelblommor, galiamelon och citrus som smakar extra bra till salta fiskar och krämiga ostar.
Artikelnummer: 2575
Pris: 111 kronor
Alkohol: 13,5%
Insalata di tonno e carciofini
En god lite matigare sommarsallad med italienska smaker. Om det blir något kvar är det utmärkt pålägg till en panini!
Spaghetti allo scoglio
Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska kökets verkliga klassiker. Blåmusslor, vongole, scampi, bläckfisk, tomat...
Primo Bianco Vermentino di Sardegna Vermentino är en druva som odlas flitigt längs kusterna runt hela Medelhavet och inte minst på öarna, som Sardinien. Det här vinet kommer från de sandrika jordarna i området Sulcis på den södra delen av ön. En matvänligt, fruktig smak med päron, gröna äpplen, mandelblommor, galiamelon och citrus som smakar extra bra till salta fiskar och krämiga ostar. Artikelnummer: 2575Pris: 111 kronorAlkohol: 13,5%
Vermentino är en druva som odlas flitigt längs kusterna runt hela Medelhavet och inte minst på öarna, som Sardinien. Det här vinet kommer från de sandrika jordarna i området Sulcis på den södra delen av ön.
En matvänligt, fruktig smak med päron, gröna äpplen, mandelblommor, galiamelon och citrus som smakar extra bra till salta fiskar och krämiga ostar.
Artikelnummer: 2575
Pris: 111 kronor
Alkohol: 13,5%
Recept till vitt vin!
Lombata di vitello
Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en…
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Bruschetta
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen…
Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk
Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i…
Recept till vitt vin!
Lombata di vitello
Lägg köttskivorna mellan 2 ark…
Bruschetta con tapenade italiana
Ett utsökt pålägg med alla de bästa…
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin
Här ett recept från vår kommande kokbok…
Umbrisk kycklingleverpaté
Mat av alla slag har alltid varit en…