Lombata di VitelloKalvschnitzlar från Emilia-Romagna

Ingredienser Lombata di vitello: (8 portioner)
  • 700 gr kalvkött i 4 skivor
  • Vetemjöl, salt och peppar
  • 1 ägg
  • 175 gr ströbröd
  • 50 gr smör
  • 4 tunna skivor prosciutto
  • 25 – 50 gr parmigiano, grovt riven eller hyvlad
  • 4 msk vispgrädde
  • 4 msk hackad persilja
 Gör så här:Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd. Smält smöret i en stekpanna. Lägg i de panerade schnitzlarna när smöret skummar och stek dem vackert bruna 1 minut på vardera sidan.Lägg dem sedan på en bakplåt. Täck varje köttbit med 1 skiva prosciutto, strö över parmesanosten och häll 1 msk grädde på var och en. Ställ schnitzlarna under grillelementet i ugnen tills osten har smält och fått en gyllengul färg. Servera dem överströdda med hackad persilja. Buon appetito! Njut av Lombata di vitello! Läs också:Kalvkött-recept!Ossobuco alla Milanese Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 3.8 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Luna di Mezzanotte

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore 2019

I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av...

Beställ här!

Fyra fantastiska recept !

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka…

Läs recept

Cantucci-Toscani

Cantucci Toscani

Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato",…

Läs recept

Polpette al sugo, italienska köttbullar

Polpette al sugo

Köttbullar känns kanske väldigt svenskt, inte minst i…

Läs recept

Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin,…

Läs recept