Lombata di VitelloKalvschnitzlar från Emilia-Romagna
Ingredienser Lombata di vitello: (8 portioner)
- 700 gr kalvkött i 4 skivor
- Vetemjöl, salt och peppar
- 1 ägg
- 175 gr ströbröd
- 50 gr smör
- 4 tunna skivor prosciutto
- 25 – 50 gr parmigiano, grovt riven eller hyvlad
- 4 msk vispgrädde
- 4 msk hackad persilja
Gör så här:
Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.
Smält smöret i en stekpanna. Lägg i de panerade schnitzlarna när smöret skummar och stek dem vackert bruna 1 minut på vardera sidan.
Lägg dem sedan på en bakplåt. Täck varje köttbit med 1 skiva prosciutto, strö över parmesanosten och häll 1 msk grädde på var och en. Ställ schnitzlarna under grillelementet i ugnen tills osten har smält och fått en gyllengul färg. Servera dem överströdda med hackad persilja.
Buon appetito! Njut av Lombata di vitello!
Läs också:
Lombata di VitelloKalvschnitzlar från Emilia-Romagna
Ingredienser Lombata di vitello: (8 portioner)
- 700 gr kalvkött i 4 skivor
- Vetemjöl, salt och peppar
- 1 ägg
- 175 gr ströbröd
- 50 gr smör
- 4 tunna skivor prosciutto
- 25 – 50 gr parmigiano, grovt riven eller hyvlad
- 4 msk vispgrädde
- 4 msk hackad persilja
Gör så här:
Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.
Smält smöret i en stekpanna. Lägg i de panerade schnitzlarna när smöret skummar och stek dem vackert bruna 1 minut på vardera sidan.
Lägg dem sedan på en bakplåt. Täck varje köttbit med 1 skiva prosciutto, strö över parmesanosten och häll 1 msk grädde på var och en. Ställ schnitzlarna under grillelementet i ugnen tills osten har smält och fått en gyllengul färg. Servera dem överströdda med hackad persilja.
Buon appetito! Njut av Lombata di vitello!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Stracciatella alla Romana
Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och välsmakande soppa, som oftast serveras som förrätt...
Coda di rospo piccata
Coda di rospo piccata: skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).
Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo
Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo. Blanda alla ingredienser i ett tumblerglas. Garnera med en apelsinskiva..
Limoncello Float
en italiensk dessert-drink på tre ingredienser: limoncello, prosecco och vanilj gelato. Enkel att förbereda och supergod!