Lombata di VitelloKalvschnitzlar från Emilia-Romagna

Ingredienser Lombata di vitello: (8 portioner)

  • 700 gr kalvkött i 4 skivor
  • Vetemjöl, salt och peppar
  • 1 ägg
  • 175 gr ströbröd
  • 50 gr smör
  • 4 tunna skivor prosciutto
  • 25 – 50 gr parmigiano, grovt riven eller hyvlad
  • 4 msk vispgrädde
  • 4 msk hackad persilja

 

Gör så här:

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.

 

Smält smöret i en stekpanna. Lägg i de panerade schnitzlarna när smöret skummar och stek dem vackert bruna 1 minut på vardera sidan.
Lägg dem sedan på en bakplåt. Täck varje köttbit med 1 skiva prosciutto, strö över parmesanosten och häll 1 msk grädde på var och en. Ställ schnitzlarna under grillelementet i ugnen tills osten har smält och fått en gyllengul färg. Servera dem överströdda med hackad persilja.

 

Buon appetito! Njut av Lombata di vitello!

 

Läs också:

Kalvkött-recept!

Ossobuco alla Milanese

Lombata di VitelloKalvschnitzlar från Emilia-Romagna

Ingredienser Lombata di vitello: (8 portioner)

  • 700 gr kalvkött i 4 skivor
  • Vetemjöl, salt och peppar
  • 1 ägg
  • 175 gr ströbröd
  • 50 gr smör
  • 4 tunna skivor prosciutto
  • 25 – 50 gr parmigiano, grovt riven eller hyvlad
  • 4 msk vispgrädde
  • 4 msk hackad persilja

Gör så här:

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.

 

Smält smöret i en stekpanna. Lägg i de panerade schnitzlarna när smöret skummar och stek dem vackert bruna 1 minut på vardera sidan.
Lägg dem sedan på en bakplåt. Täck varje köttbit med 1 skiva prosciutto, strö över parmesanosten och häll 1 msk grädde på var och en. Ställ schnitzlarna under grillelementet i ugnen tills osten har smält och fått en gyllengul färg. Servera dem överströdda med hackad persilja.

 

Buon appetito! Njut av Lombata di vitello!

 

Läs också:

Kalvkött-recept!

Ossobuco alla Milanese

Fyra fantastiska recept !

Negroni Sbagliato

Negroni Sbagliato

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest…

Read More

Italienskt kryddsmör

Italienskt kryddsmör

Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills…

Read More

Råbiff från Piemonte

Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda…

Read More

milano torino

Milano – Torino

En klassisk italiensk aperitivo som såg dagens ljus redan…

Read More