Lombata di VitelloKalvschnitzlar från Emilia-Romagna
Ingredienser Lombata di vitello: (8 portioner)
- 700 gr kalvkött i 4 skivor
- Vetemjöl, salt och peppar
- 1 ägg
- 175 gr ströbröd
- 50 gr smör
- 4 tunna skivor prosciutto
- 25 – 50 gr parmigiano, grovt riven eller hyvlad
- 4 msk vispgrädde
- 4 msk hackad persilja
Gör så här:
Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.
Smält smöret i en stekpanna. Lägg i de panerade schnitzlarna när smöret skummar och stek dem vackert bruna 1 minut på vardera sidan.
Lägg dem sedan på en bakplåt. Täck varje köttbit med 1 skiva prosciutto, strö över parmesanosten och häll 1 msk grädde på var och en. Ställ schnitzlarna under grillelementet i ugnen tills osten har smält och fått en gyllengul färg. Servera dem överströdda med hackad persilja.
Buon appetito! Njut av Lombata di vitello!
Läs också:
Lombata di VitelloKalvschnitzlar från Emilia-Romagna
Ingredienser Lombata di vitello: (8 portioner)
- 700 gr kalvkött i 4 skivor
- Vetemjöl, salt och peppar
- 1 ägg
- 175 gr ströbröd
- 50 gr smör
- 4 tunna skivor prosciutto
- 25 – 50 gr parmigiano, grovt riven eller hyvlad
- 4 msk vispgrädde
- 4 msk hackad persilja
Gör så här:
Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.
Smält smöret i en stekpanna. Lägg i de panerade schnitzlarna när smöret skummar och stek dem vackert bruna 1 minut på vardera sidan.
Lägg dem sedan på en bakplåt. Täck varje köttbit med 1 skiva prosciutto, strö över parmesanosten och häll 1 msk grädde på var och en. Ställ schnitzlarna under grillelementet i ugnen tills osten har smält och fått en gyllengul färg. Servera dem överströdda med hackad persilja.
Buon appetito! Njut av Lombata di vitello!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Tiramisú med pepparkakor och rom
Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!
Gnocchi med salsiccia och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Barbabietole arrosto con burrata
En ljuvlig vegetarisk rätt där den naturliga sötman i betorna och den härliga krämigheten i burratan möts i en perfekt harmoni.
Pesche arrosto con salsa ai lamponi
En oväntad god dessert med grillade persikor, stracciatella, hallon och basilika!