Lombata di VitelloKalvschnitzlar från Emilia-Romagna

Ingredienser Lombata di vitello: (8 portioner)
  • 700 gr kalvkött i 4 skivor
  • Vetemjöl, salt och peppar
  • 1 ägg
  • 175 gr ströbröd
  • 50 gr smör
  • 4 tunna skivor prosciutto
  • 25 – 50 gr parmigiano, grovt riven eller hyvlad
  • 4 msk vispgrädde
  • 4 msk hackad persilja
 Gör så här:Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd. Smält smöret i en stekpanna. Lägg i de panerade schnitzlarna när smöret skummar och stek dem vackert bruna 1 minut på vardera sidan.Lägg dem sedan på en bakplåt. Täck varje köttbit med 1 skiva prosciutto, strö över parmesanosten och häll 1 msk grädde på var och en. Ställ schnitzlarna under grillelementet i ugnen tills osten har smält och fått en gyllengul färg. Servera dem överströdda med hackad persilja. Buon appetito! Njut av Lombata di vitello! Läs också:Kalvkött-recept!Ossobuco alla Milanese Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4 / 5. Antal recensioner 1

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema: ett lyxigt tillbehör till en…

Läs recept

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto. En underbar sommarrätt med…

Läs recept

Penne con crema di zucca e gorgonzola

Penne con crema di zucca e gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under…

Läs recept

Costolette di Maiale all’arancia

Costolette di Maiale all’arancia

Costolette di Maiale all’arancia - Klappa kotletterna…

Läs recept