Nothing found.
Vin!
Nothing found.
Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs ibland som en vetenskap, medan det för andra är ett rent nöje med ett stort utrymme för den egna fantasin…
Rött vin
Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning.
Nothing found.
Rätter att avnjuta med vinet:
Porchetta al forno
Krispig på utsidan och saftig på insidan med en ljuvlig arom av härliga örtkryddor.
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...
Rätter att avnjuta med vinet:
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato. Kombinationen av kött…
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna…
Bistecca alla Fiorentina
Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar…
Agnello arrosto
Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det…
Vitt vin
Nothing found.
Vitt vin
Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn…
Nothing found.
Recept till vitt vin!
Förrätter / Antipasti,Tomas Bacoccoli
Umbrisk kycklingleverpaté
Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt liv. Det har alltid handlat om råvarorna och strävan efter enkelheten och ...
Costoletta Milanese
Ett utsökt recept på kalvkotletter från Milano. Ett recept av vår skribent Peter Nordin.
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.
Recept till vitt vin!
Risotto agli Asparigi
Risotto agli Asparigi. Börja med att…
Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin
Spaghetti alle vongole har sitt…
Insalata di fave e pecorino
Insalata. I Rom är det en tradition att…
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på…
Nothing found.
Nothing found.
Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i nordvästra Italien och är ett kryddat starkvin som uppfanns av Antonio Benedetto Carpano år 1786. En hel industri växte fram och Carpano fick kända efterföljare som till exempel…
Bubbel & Prosecco
Nothing found.
Bubbel och Prosecco
Bolla grundades redan 1883, och är en av de mest kända producenterna i norditalienska Veneto. Ett av regionens mest uppskattade viner är det mousserande Prosecco som gör segertåg…
Nothing found.
Låt dig inspireras!
Nothing found.
Låt dig inspireras!
Nothing found.
Aperitivo & Dessertvin
Nothing found.
Aperitivo och Dessertvin
Italienare gillar att dröja vid bordet, både under och efter en måltid, och som avslutning är det vanligt att servera en digestivo. Den kan vara mer eller mindre alkoholstark…
Nothing found.
Nothing found.
Nothing found.
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog…
Laga mat med vin!
Nothing found.
Laga mat med rött vin!
Nothing found.
Laga mat med vitt vin!
Nothing found.