Det är skillnad på Prosecco och Prosecco. När det odlas på de branta sluttningarna, s.k. Rive, runt byarna Conegliano och Valdobbiadene får vinet en elegantare framtoning och den högsta kvalitetsnivån Superiore DOCG. Att skörda dessa druvor tar 5 till 10 gånger mer tid än på slättlandet då allt görs för hand.

Ett perfekt sällskapsvin med en härlig mix av päron, gröna äpplen, kex, örter och limeskal men det kan också serveras med fisk och skaldjur.

Artikelnummer: 7932
Pris: 151 kronor
Alkohol: 11,5%

Spaghetti-allo-scoglio

Spaghetti allo scoglio

Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska kökets verkliga klassiker. Blåmusslor, vongole, scampi, bläckfisk, tomat...

Read More

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

Börja med att förbereda musslorna. Sortera bort alla med trasiga eller tomma skal. Slå musslorna mot diskbänken eller en skärbräda.

Read More

la-farraLa Farra Prosecco DOCG Det är skillnad på Prosecco och Prosecco. När det odlas på de branta sluttningarna, s.k. Rive, runt byarna Conegliano och Valdobbiadene får vinet en elegantare framtoning och den högsta kvalitetsnivån Superiore DOCG. Att skörda dessa druvor tar 5 till 10 gånger mer tid än på slättlandet då allt görs för hand. Ett perfekt sällskapsvin med en härlig mix av päron, gröna äpplen, kex, örter och limeskal men det kan också serveras med fisk och skaldjur. Artikelnummer: 7932Pris: 151 kronorAlkohol: 11,5%

Gå till systembolaget

Det är skillnad på Prosecco och Prosecco. När det odlas på de branta sluttningarna, s.k. Rive, runt byarna Conegliano och Valdobbiadene får vinet en elegantare framtoning och den högsta kvalitetsnivån Superiore DOCG. Att skörda dessa druvor tar 5 till 10 gånger mer tid än på slättlandet då allt görs för hand.

Ett perfekt sällskapsvin med en härlig mix av päron, gröna äpplen, kex, örter och limeskal men det kan också serveras med fisk och skaldjur.

Artikelnummer: 7932
Pris: 151 kronor
Alkohol: 11,5%

Gå till systembolaget

Recept till vitt vin!

Mozzarella-med-fikon-och-prosciutto

Mozzarella med fikon och prosciutto

Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Läs mer

Klassisk risotto

Klassisk risotto

Risotto är perfekt och festlig mat att bjuda på! Visserligen tar den en liten stund att laga, men det är enkelt och du kan umgås med dina ...

Läs mer

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese

Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.

Läs mer

Recept till vitt vin!

Klassisk risotto
Klassisk risotto

Risotto är perfekt och festlig mat att…

Insalata-di-tonno-e-carciofini
Insalata di tonno e carciofini

En god lite matigare sommarsallad med…

Spaghetti-allo-scoglio
Spaghetti allo scoglio

Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio…

Blåmusslor som i Venedig - Peter Nordin
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin

Här ett recept från vår kommande kokbok…