Violettas Panzanella
Text av: Tomas Bacoccoli
Recept: Violetta Barsotti
Ingredienser:
- 300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor)
- 300g solmogna färska tomater
- 1 röd lök
- 1 kruka basilika (bladen)
- Vatten ca 1 liter
- 3 msk vitvins vinäger
- Olivolja av god kvalitet
- Salt och peppar
Gör så här:
Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.
Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt.
Lägg allt i en vid skål.
När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar.
Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.
Violettas Panzanella
Text av: Tomas Bacoccoli
Recept: Violetta Barsotti
Ingredienser:
- 300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor)
- 300g solmogna färska tomater
- 1 röd lök
- 1 kruka basilika (bladen)
- Vatten ca 1 liter
- 3 msk vitvins vinäger
- Olivolja av god kvalitet
- Salt och peppar
Gör så här:
Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.
Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt.
Lägg allt i en vid skål.
När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar.
Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.
Fyra fantastiska recept !
Paolo’s Tiramisú
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!
Risotto alla Milanese
En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata
Peposo Dell’Impruneta
Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det kända bruket Impruneta i utkanten av Florens, som är berömt för sina produkter i ...
Umbricelli med Bianchetto
Tomas Bacoccoli,Reportage,Pasta,Vi Gillar
Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar hemma i hallen. Våren är här. Det är snart dags att klippa olivträden. Och man kan ana vildsparrisen i diket.