Violettas PanzanellaText: Tomas BacoccoliRecept: Violetta Barsotti

Ingredienser:
  • 300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor)
  • 300g solmogna färska tomater
  • 1 röd lök
  • 1 kruka basilika (bladen)
  • Vatten ca 1 liter
  • 3 msk vitvins vinäger
  • Olivolja av god kvalitet
  • Salt och peppar 
 Gör så här:Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.   Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt.  Lägg allt i en vid skål.  När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar.  Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.

Violettas PanzanellaText: Tomas BacoccoliRecept: Violetta Barsotti

Ingredienser:
  • 300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor)
  • 300g solmogna färska tomater
  • 1 röd lök
  • 1 kruka basilika (bladen)
  • Vatten ca 1 liter
  • 3 msk vitvins vinäger
  • Olivolja av god kvalitet
  • Salt och peppar 

Gör så här:Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.   Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt.  Lägg allt i en vid skål.  När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar.  Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 27

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

tiramisú-al-limoncello

Tiramisú Al Limoncello

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest…

Läs recept

Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese är det italienska samlingsnamnet för…

Läs recept

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

Panforte är en Italiensk nougat med nötter, kanel och mörk…

Läs recept

Salsa Ruffino

Salsa Ruffino - Här följer en enkel men god italiensk sås…

Läs recept