Violettas PanzanellaText: Tomas BacoccoliRecept: Violetta Barsotti
Ingredienser:
300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor) 300g solmogna färska tomater 1 röd lök 1 kruka basilika (bladen) Vatten ca 1 liter 3 msk vitvins vinäger Olivolja av god kvalitet Salt och peppar Gör så här:Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min. Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt. Lägg allt i en vid skål. När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar. Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.
Violettas PanzanellaText: Tomas BacoccoliRecept: Violetta Barsotti
Ingredienser:
300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor) 300g solmogna färska tomater 1 röd lök 1 kruka basilika (bladen) Vatten ca 1 liter 3 msk vitvins vinäger Olivolja av god kvalitet Salt och peppar
Gör så här:Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min. Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt. Lägg allt i en vid skål. När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar. Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 27
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Lyxig kladdkaka på italienska
Här får ni ett underbart recept på en njutningsfull…
Bistecca alla Fiorentina
Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar grillat kött får du…
Penne alla milanese
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga…
Coda alla vaccinara
Skär bort fettet och skölj oxsvansen. Lägg den i en stor…