Violettas PanzanellaText: Tomas BacoccoliRecept: Violetta Barsotti
Ingredienser:
300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor) 300g solmogna färska tomater 1 röd lök 1 kruka basilika (bladen) Vatten ca 1 liter 3 msk vitvins vinäger Olivolja av god kvalitet Salt och peppar Gör så här:Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min. Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt. Lägg allt i en vid skål. När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar. Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.
Violettas PanzanellaText: Tomas BacoccoliRecept: Violetta Barsotti
Ingredienser:
300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor) 300g solmogna färska tomater 1 röd lök 1 kruka basilika (bladen) Vatten ca 1 liter 3 msk vitvins vinäger Olivolja av god kvalitet Salt och peppar
Gör så här:Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min. Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt. Lägg allt i en vid skål. När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar. Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 27
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv…
La colomba pasquale
Denna Italienska påskkakan är ett måste som avslutning på…
Torta di nocciola
Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en…
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan…