Violettas PanzanellaText: Tomas BacoccoliRecept: Violetta Barsotti

Ingredienser:
  • 300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor)
  • 300g solmogna färska tomater
  • 1 röd lök
  • 1 kruka basilika (bladen)
  • Vatten ca 1 liter
  • 3 msk vitvins vinäger
  • Olivolja av god kvalitet
  • Salt och peppar 
 Gör så här:Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.   Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt.  Lägg allt i en vid skål.  När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar.  Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.

Violettas PanzanellaText: Tomas BacoccoliRecept: Violetta Barsotti

Ingredienser:
  • 300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor)
  • 300g solmogna färska tomater
  • 1 röd lök
  • 1 kruka basilika (bladen)
  • Vatten ca 1 liter
  • 3 msk vitvins vinäger
  • Olivolja av god kvalitet
  • Salt och peppar 

Gör så här:Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.   Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt.  Lägg allt i en vid skål.  När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar.  Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 27

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Lyxig kladdkaka på italienska

Här får ni ett underbart recept på en njutningsfull…

Läs recept

Bistecca alla fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar grillat kött får du…

Läs recept

Penne-alla-milanese

Penne alla milanese

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga…

Läs recept

Coda Alla Vaccinara

Coda alla vaccinara

Skär bort fettet och skölj oxsvansen. Lägg den i en stor…

Läs recept