Violettas Panzanella

Text av: Tomas Bacoccoli
Recept: Violetta Barsotti

 

Ingredienser:

  • 300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor)
  • 300g solmogna färska tomater
  • 1 röd lök
  • 1 kruka basilika (bladen)
  • Vatten ca 1 liter
  • 3 msk vitvins vinäger
  • Olivolja av god kvalitet
  • Salt och peppar

 

Gör så här:
Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.

Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt.

Lägg allt i en vid skål.

När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar.

Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Violettas Panzanella

Text av: Tomas Bacoccoli
Recept: Violetta Barsotti

 

Ingredienser:

  • 300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor)
  • 300g solmogna färska tomater
  • 1 röd lök
  • 1 kruka basilika (bladen)
  • Vatten ca 1 liter
  • 3 msk vitvins vinäger
  • Olivolja av god kvalitet
  • Salt och peppar

Gör så här:
Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.

Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt.

Lägg allt i en vid skål.

När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar.

Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti-alle-Vongole-av-Peter-Nordin

Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin

Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...

Läs mer

Bellini

Bellini

Drink som görs på prosecco och vita persikor. Drinken ska ha uppfunnits år 1948 av ägaren och grundaren...

Läs mer

En glädjefylld tradition

En glädjefylld tradition

Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche

Läs mer

Soppa på oliver

Soppa på oliver

Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka...

Läs mer