Chianti Classico ligger strax söder om Florens i Toscana, och beteckningen Classico innebär att druvorna är odlade i de centrala historiska delarna av det större området Chianti. Här har familjen Cecchi haft sitt säte sedan 1893. Idag leds firman av bröderna Andrea och Cesare Cecchi och egendomen omfattar 300 hektar vinodlingar fördelat på flera vinegendomar.
I Chianti Classico, varifrån detta vin kommer, är verksamheten centrerad kring Villa Cerna, en historisk egendom belägen på en kulle ovanför staden Castellina, som idag är certifierad för ekologisk odling. Ett mycket klassiskt exempel på Chianti Classico med en nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, choklad, bergamott, skogshallon och salvia. Passar såklart till det toscanska köket med rätter av lamm- eller nötkött eller till smakrika vegetariska rätter.
Artikelnummer: 2842
Pris: 169 kronor
Alkohol: 13,5%
Chianti Classico ligger strax söder om Florens i Toscana, och beteckningen Classico innebär att druvorna är odlade i de centrala historiska delarna av det större området Chianti. Här har familjen Cecchi haft sitt säte sedan 1893. Idag leds firman av bröderna Andrea och Cesare Cecchi och egendomen omfattar 300 hektar vinodlingar fördelat på flera vinegendomar.
I Chianti Classico, varifrån detta vin kommer, är verksamheten centrerad kring Villa Cerna, en historisk egendom belägen på en kulle ovanför staden Castellina, som idag är certifierad för ekologisk odling. Ett mycket klassiskt exempel på Chianti Classico med en nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, choklad, bergamott, skogshallon och salvia. Passar såklart till det toscanska köket med rätter av lamm- eller nötkött eller till smakrika vegetariska rätter.
Artikelnummer: 2842
Pris: 169 kronor
Alkohol: 13,5%
Rätter att avnjuta med vinet:
Råbiff från Piemonte
Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En rätt som passar bra som förrätt eller vickning på nyårsafton.
Costoletta Milanese
Ett utsökt recept på kalvkotletter från Milano. Ett recept av vår skribent Peter Nordin.
Reportage,Peter Nordin,Kalvkött
Involtini Nordini – di vitello
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor
Rätter att avnjuta med vinet:
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på…
Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Den här risotton är så delikat att alla…
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från…
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten…