Cipolle RipieniLökar fyllda med kött

Ingredienser Cipolle Ripieni: (4 pers)

  • 4 stora gula lökar
  • 250 gr kalvfärs
  • 4 msk riven parmigiano
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk finhackad oregano
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt och peppar
  • 1 ägg
  • Olja

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.

 

Blanda kalvfärsen med ost, vitlök, örter, tomatpuré, lite salt och peppar och ägget. Arbeta massan väl.

 

Fyll lökarna med blandningen, ställ dem i en oljad form, pensla med olja och grädda 40 – 50 minuter. Servera genast.

 

Läs också:

Lasagne con burrata e aspargi

Vi gillar Burrata!

Pasta-recept

Cipolle RipieniLökar fyllda med kött

Ingredienser Cipolle Ripieni: (4 pers)

  • 4 stora gula lökar
  • 250 gr kalvfärs
  • 4 msk riven parmigiano
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk finhackad oregano
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt och peppar
  • 1 ägg
  • Olja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.

 

Blanda kalvfärsen med ost, vitlök, örter, tomatpuré, lite salt och peppar och ägget. Arbeta massan väl.

 

Fyll lökarna med blandningen, ställ dem i en oljad form, pensla med olja och grädda 40 – 50 minuter. Servera genast.

 

Läs också:

Lasagne con burrata e aspargi

Vi gillar Burrata!

Pasta-recept

Fyra fantastiska recept !

Brasato al Barolo

Brasato al Barolo

Ett långkok på nötkött bräserat i rödvin som serveras med polenta och krispiska grönsaker ...

Läs mer

Limoncello Sour

Limoncello Sour

Limoncello Sour - En enkel och härligt söt drink som svalkar under varma och soliga dagar. En riktig smaksensation!

Läs mer

Perlino Royale

Perlino Royale

En inte alltför stark drink där smaken av lime ger en perfekt start på kvällen. Du behöver endast: 4 cl Perlino Bianco, 4 cl prosecco...

Läs mer

Porchetta al forno

Porchetta al forno

Krispig på utsidan och saftig på insidan med en ljuvlig arom av härliga örtkryddor.

Läs mer