Cipolle ripieni - lökar fyllda med kött

Cipolle RipieniLökar fyllda med kött

Ingredienser Cipolle Ripieni: (4 pers)

  • 4 stora gula lökar
  • 250 gr kalvfärs
  • 4 msk riven parmigiano
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk finhackad oregano
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt och peppar
  • 1 ägg
  • Olja

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.

 

Blanda kalvfärsen med ost, vitlök, örter, tomatpuré, lite salt och peppar och ägget. Arbeta massan väl.

 

Fyll lökarna med blandningen, ställ dem i en oljad form, pensla med olja och grädda 40 – 50 minuter. Servera genast.

 

Läs också:

Lasagne con burrata e aspargi

Vi gillar Burrata!

Pasta-recept

Cipolle RipieniLökar fyllda med kött

Ingredienser Cipolle Ripieni: (4 pers)

  • 4 stora gula lökar
  • 250 gr kalvfärs
  • 4 msk riven parmigiano
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk finhackad oregano
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt och peppar
  • 1 ägg
  • Olja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.

 

Blanda kalvfärsen med ost, vitlök, örter, tomatpuré, lite salt och peppar och ägget. Arbeta massan väl.

 

Fyll lökarna med blandningen, ställ dem i en oljad form, pensla med olja och grädda 40 – 50 minuter. Servera genast.

 

Läs också:

Lasagne con burrata e aspargi

Vi gillar Burrata!

Pasta-recept

Fyra fantastiska recept !

Crostini-med-Taleggio-och-paron

Crostini med Taleggio och päron

Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.

Läs mer

Limoncellotryffel

Limoncellotryffel

Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello och vit choklad.

Läs mer

Insalata di Cavolo Cappuccio

Insalata di Cavolo Cappuccio e Speck

Den här snabblagade rätten med några få enkla ingredienser är ett typiskt exempel på det mustiga köket från bergen I Trentino!

Läs mer

En glädjefylld tradition

En glädjefylld tradition

Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm