Cipolle RipieniLökar fyllda med kött

Ingredienser Cipolle Ripieni: (4 pers)
  • 4 stora gula lökar
  • 250 gr kalvfärs
  • 4 msk riven parmigiano
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk finhackad oregano
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt och peppar
  • 1 ägg
  • Olja
 Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök. Blanda kalvfärsen med ost, vitlök, örter, tomatpuré, lite salt och peppar och ägget. Arbeta massan väl. Fyll lökarna med blandningen, ställ dem i en oljad form, pensla med olja och grädda 40 – 50 minuter. Servera genast. Läs också:Lasagne con burrata e aspargiVi gillar Burrata!Pasta-recept Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Cipolle RipieniLökar fyllda med kött

Ingredienser Cipolle Ripieni: (4 pers)
  • 4 stora gula lökar
  • 250 gr kalvfärs
  • 4 msk riven parmigiano
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk finhackad oregano
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt och peppar
  • 1 ägg
  • Olja

Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök. Blanda kalvfärsen med ost, vitlök, örter, tomatpuré, lite salt och peppar och ägget. Arbeta massan väl. Fyll lökarna med blandningen, ställ dem i en oljad form, pensla med olja och grädda 40 – 50 minuter. Servera genast. Läs också:Lasagne con burrata e aspargiVi gillar Burrata!Pasta-recept Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Salsiccia i ugn

Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i…

Läs recept

Peter Nordins Tiramisù

Peter Nordins Tiramisù

Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en…

Läs recept

citronsas

Citronsås med Limoncello

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag…

Läs recept

Panzanella

Violettas Panzanella

Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med…

Läs recept