Cipolle RipieniLökar fyllda med kött

Ingredienser Cipolle Ripieni: (4 pers)
  • 4 stora gula lökar
  • 250 gr kalvfärs
  • 4 msk riven parmigiano
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk finhackad oregano
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt och peppar
  • 1 ägg
  • Olja
 Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök. Blanda kalvfärsen med ost, vitlök, örter, tomatpuré, lite salt och peppar och ägget. Arbeta massan väl. Fyll lökarna med blandningen, ställ dem i en oljad form, pensla med olja och grädda 40 – 50 minuter. Servera genast. Läs också:Lasagne con burrata e aspargiVi gillar Burrata!Pasta-recept Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4 / 5. Antal recensioner 1

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Pasta al limone

Pasta al limone

Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en…

Läs recept

Ragú alla Bolognese – Köttfärssås

Skala och finhacka lök, selleri och morot. Häll olja i en…

Läs recept

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto. En underbar sommarrätt med…

Läs recept

råbiff från piemonte

Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda…

Läs recept