Tagliata di Manzo

En lättlagad kötträtt full av italienska smaker!

 

Ingredienser:

  • 600 – 800 gram nötkött av hög kvalitet, t.ex. ryggbiff eller flankstek
  • 4 nävar ruccola
  • Generöst med hyvlad parmigiano reggiano
  • Olivolja av hög kvalitet
  • Balsamvinäger eller crema di balsamico
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

 

Gör Tagliata di Manzo så här:

Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du steker i panna kan du med fördel låta en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin ge smak åt köttet. Låt köttet vila i ca 15 minuter.

 

Bottna tallrikarna med en bädd av ruccola. Skär upp köttet i ”remsor” och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanosten.

 

Ringla olja och balsamvinäger över tallriken och avsluta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Se detta som ett grundrecept, Vill man variera rätten eller göra den matigare kan man också lägga till färska körsbärstomater eller grillad svamp. Ugnsrostad potatis är ett gott tillbehör.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Tagliata di Manzo

En lättlagad kötträtt full av italienska smaker!

 

Ingredienser:

  • 600 – 800 gram nötkött av hög kvalitet, t.ex. ryggbiff eller flankstek
  • 4 nävar ruccola
  • Generöst med hyvlad parmigiano reggiano
  • Olivolja av hög kvalitet
  • Balsamvinäger eller crema di balsamico
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

Gör Tagliata di Manzo så här:

Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du steker i panna kan du med fördel låta en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin ge smak åt köttet. Låt köttet vila i ca 15 minuter.

 

Bottna tallrikarna med en bädd av ruccola. Skär upp köttet i ”remsor” och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanosten.

 

Ringla olja och balsamvinäger över tallriken och avsluta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Se detta som ett grundrecept, Vill man variera rätten eller göra den matigare kan man också lägga till färska körsbärstomater eller grillad svamp. Ugnsrostad potatis är ett gott tillbehör.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Avenotto

Avenotto

Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna rätt. Huvudråvaran är havre, som heter ”avena” på italienska. Jag hittade på ett eget italienskt namn till skapelsen:

Läs mer

Spaghetti Al Acciughe

Spaghetti Al Acciughe

En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de enklaste och samtidigt godaste pastarätterna du kan äta en varm sommardag då ...

Läs mer

Pasta con ragù di lenticchie

Pasta con ragù di lenticchie

Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen...

Läs mer

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…

Läs mer