Tagliata di Manzo
En lättlagad kötträtt full av italienska smaker!
Ingredienser:
- 600 – 800 gram nötkött av hög kvalitet, t.ex. ryggbiff eller flankstek
- 4 nävar ruccola
- Generöst med hyvlad parmigiano reggiano
- Olivolja av hög kvalitet
- Balsamvinäger eller crema di balsamico
- Flingsalt
- Nymald svartpeppar
Gör Tagliata di Manzo så här:
Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du steker i panna kan du med fördel låta en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin ge smak åt köttet. Låt köttet vila i ca 15 minuter.
Bottna tallrikarna med en bädd av ruccola. Skär upp köttet i ”remsor” och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanosten.
Ringla olja och balsamvinäger över tallriken och avsluta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Se detta som ett grundrecept, Vill man variera rätten eller göra den matigare kan man också lägga till färska körsbärstomater eller grillad svamp. Ugnsrostad potatis är ett gott tillbehör.
Tagliata di Manzo
En lättlagad kötträtt full av italienska smaker!
Ingredienser:
- 600 – 800 gram nötkött av hög kvalitet, t.ex. ryggbiff eller flankstek
- 4 nävar ruccola
- Generöst med hyvlad parmigiano reggiano
- Olivolja av hög kvalitet
- Balsamvinäger eller crema di balsamico
- Flingsalt
- Nymald svartpeppar
Gör Tagliata di Manzo så här:
Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du steker i panna kan du med fördel låta en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin ge smak åt köttet. Låt köttet vila i ca 15 minuter.
Bottna tallrikarna med en bädd av ruccola. Skär upp köttet i ”remsor” och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanosten.
Ringla olja och balsamvinäger över tallriken och avsluta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Se detta som ett grundrecept, Vill man variera rätten eller göra den matigare kan man också lägga till färska körsbärstomater eller grillad svamp. Ugnsrostad potatis är ett gott tillbehör.
Fyra fantastiska recept !
Fläskkotletter med apelsin och marsala
Costolette di Maiale all’arancia - Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Läs mer på godaitalien.se
Mousse al cioccolato e amaretto
En härligt krämig chokladmousse med mandellikören amaretto.
Ravioli från Liguria
Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten där du knäcker äggen. För ihop mjölet och äggen försiktigt med fingrarna, och knåda sedan degen tills den är smidig.