Tagliata di Manzo

En lättlagad kötträtt full av italienska smaker!

 

Ingredienser:

  • 600 – 800 gram nötkött av hög kvalitet, t.ex. ryggbiff eller flankstek
  • 4 nävar ruccola
  • Generöst med hyvlad parmigiano reggiano
  • Olivolja av hög kvalitet
  • Balsamvinäger eller crema di balsamico
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

 

Gör Tagliata di Manzo så här:

Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du steker i panna kan du med fördel låta en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin ge smak åt köttet. Låt köttet vila i ca 15 minuter.

 

Bottna tallrikarna med en bädd av ruccola. Skär upp köttet i ”remsor” och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanosten.

 

Ringla olja och balsamvinäger över tallriken och avsluta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Se detta som ett grundrecept, Vill man variera rätten eller göra den matigare kan man också lägga till färska körsbärstomater eller grillad svamp. Ugnsrostad potatis är ett gott tillbehör.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Tagliata di Manzo

En lättlagad kötträtt full av italienska smaker!

 

Ingredienser:

  • 600 – 800 gram nötkött av hög kvalitet, t.ex. ryggbiff eller flankstek
  • 4 nävar ruccola
  • Generöst med hyvlad parmigiano reggiano
  • Olivolja av hög kvalitet
  • Balsamvinäger eller crema di balsamico
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

Gör Tagliata di Manzo så här:

Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du steker i panna kan du med fördel låta en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin ge smak åt köttet. Låt köttet vila i ca 15 minuter.

 

Bottna tallrikarna med en bädd av ruccola. Skär upp köttet i ”remsor” och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanosten.

 

Ringla olja och balsamvinäger över tallriken och avsluta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Se detta som ett grundrecept, Vill man variera rätten eller göra den matigare kan man också lägga till färska körsbärstomater eller grillad svamp. Ugnsrostad potatis är ett gott tillbehör.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Lombata di vitello

Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.

Läs mer

Tagliatelle con finferli

Tagliatelle con finferli

Kantarellpasta med fläsk, vitt vin, persilja och timjan.

Läs mer

Zuppa di funghi

Zuppa di funghi

En väldigt enkel och snabblagad soppa med rötterna i Friuli i nordöstra Italien.

Läs mer

Kanelpannacotta

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.

Läs mer