En lättlagad kötträtt full av italienska smaker!Ingredienser:
600 – 800 gram nötkött av hög kvalitet, t.ex. ryggbiff eller flankstek
4 nävar ruccola
Generöst med hyvlad parmigiano reggiano
Olivolja av hög kvalitet
Balsamvinäger eller crema di balsamico
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Gör så här:Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du steker i panna kan du med fördel låta en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin ge smak åt köttet. Låt köttet vila i ca 15 minuter.Bottna tallrikarna med en bädd av ruccola. Skär upp köttet i ”remsor” och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanosten.Ringla olja och balsamvinäger över tallriken och avsluta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Se detta som ett grundrecept, Vill man variera rätten eller göra den matigare kan man också lägga till färska körsbärstomater eller grillad svamp. Ugnsrostad potatis är ett gott tillbehör.Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Tagliata di Manzo
En lättlagad kötträtt full av italienska smaker!
600 – 800 gram nötkött av hög kvalitet, t.ex. ryggbiff eller flankstek
4 nävar ruccola
Generöst med hyvlad parmigiano reggiano
Olivolja av hög kvalitet
Balsamvinäger eller crema di balsamico
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Gör så här:Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du steker i panna kan du med fördel låta en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin ge smak åt köttet. Låt köttet vila i ca 15 minuter.Bottna tallrikarna med en bädd av ruccola. Skär upp köttet i ”remsor” och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanosten.Ringla olja och balsamvinäger över tallriken och avsluta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Se detta som ett grundrecept, Vill man variera rätten eller göra den matigare kan man också lägga till färska körsbärstomater eller grillad svamp. Ugnsrostad potatis är ett gott tillbehör.