Tagliata di Manzo
En lättlagad kötträtt full av italienska smaker!
Ingredienser:
- 600 – 800 gram nötkött av hög kvalitet, t.ex. ryggbiff eller flankstek
- 4 nävar ruccola
- Generöst med hyvlad parmigiano reggiano
- Olivolja av hög kvalitet
- Balsamvinäger eller crema di balsamico
- Flingsalt
- Nymald svartpeppar
Gör Tagliata di Manzo så här:
Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du steker i panna kan du med fördel låta en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin ge smak åt köttet. Låt köttet vila i ca 15 minuter.
Bottna tallrikarna med en bädd av ruccola. Skär upp köttet i ”remsor” och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanosten.
Ringla olja och balsamvinäger över tallriken och avsluta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Se detta som ett grundrecept, Vill man variera rätten eller göra den matigare kan man också lägga till färska körsbärstomater eller grillad svamp. Ugnsrostad potatis är ett gott tillbehör.
Tagliata di Manzo
En lättlagad kötträtt full av italienska smaker!
Ingredienser:
- 600 – 800 gram nötkött av hög kvalitet, t.ex. ryggbiff eller flankstek
- 4 nävar ruccola
- Generöst med hyvlad parmigiano reggiano
- Olivolja av hög kvalitet
- Balsamvinäger eller crema di balsamico
- Flingsalt
- Nymald svartpeppar
Gör Tagliata di Manzo så här:
Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du steker i panna kan du med fördel låta en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin ge smak åt köttet. Låt köttet vila i ca 15 minuter.
Bottna tallrikarna med en bädd av ruccola. Skär upp köttet i ”remsor” och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanosten.
Ringla olja och balsamvinäger över tallriken och avsluta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Se detta som ett grundrecept, Vill man variera rätten eller göra den matigare kan man också lägga till färska körsbärstomater eller grillad svamp. Ugnsrostad potatis är ett gott tillbehör.
Fyra fantastiska recept !
Milano – Torino
En klassisk italiensk aperitivo som såg dagens ljus redan 1860 på Gaspare Campari’s café i Milano.
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.
Agnello Cacio e ova
”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...
Pasta con zucchine e cozze
Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på en liten kniv och riv av ”skägget” som sticker ut ur skalet. Kolla alla musslorna..