Tagliata di Manzo

En lättlagad kötträtt full av italienska smaker! Ingredienser:
  • 600 – 800 gram nötkött av hög kvalitet, t.ex. ryggbiff eller flankstek
  • 4 nävar ruccola
  • Generöst med hyvlad parmigiano reggiano
  • Olivolja av hög kvalitet
  • Balsamvinäger eller crema di balsamico
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
 Gör så här:Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du steker i panna kan du med fördel låta en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin ge smak åt köttet. Låt köttet vila i ca 15 minuter. Bottna tallrikarna med en bädd av ruccola. Skär upp köttet i ”remsor” och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanosten. Ringla olja och balsamvinäger över tallriken och avsluta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Se detta som ett grundrecept, Vill man variera rätten eller göra den matigare kan man också lägga till färska körsbärstomater eller grillad svamp. Ugnsrostad potatis är ett gott tillbehör.  Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Tagliata di Manzo

En lättlagad kötträtt full av italienska smaker! 
  • 600 – 800 gram nötkött av hög kvalitet, t.ex. ryggbiff eller flankstek
  • 4 nävar ruccola
  • Generöst med hyvlad parmigiano reggiano
  • Olivolja av hög kvalitet
  • Balsamvinäger eller crema di balsamico
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

Gör så här:Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du steker i panna kan du med fördel låta en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin ge smak åt köttet. Låt köttet vila i ca 15 minuter. Bottna tallrikarna med en bädd av ruccola. Skär upp köttet i ”remsor” och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanosten. Ringla olja och balsamvinäger över tallriken och avsluta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Se detta som ett grundrecept, Vill man variera rätten eller göra den matigare kan man också lägga till färska körsbärstomater eller grillad svamp. Ugnsrostad potatis är ett gott tillbehör.

Fyra fantastiska recept !

Pizzadeg

Pizzadeg

Gör din egen pizzadeg. Lös upp jästen genom att röra om den…

Läs recept

Gulasch triestino

En viktig skillnad mellan denna norditalienska gulasch och…

Läs recept

Penne-alla-milanese

Penne alla milanese

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga…

Läs recept

Pan dei morti

Pan dei morti

I slutet av oktober firar många Halloween, och det har…

Läs recept