Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver själva pastan: guanciale, pecorinoost och peppar. Och nej, vill du laga den äkta versionen så funkar det inte byta guanciale med bacon eller pecorino med parmigiano! Spaghetti alla Gricia – Lättlagat, smakrikt och framförallt buonissimo.


Ingredienser till Spaghetti alla Gricia:

  • 320 g spaghetti
  • 80 g guanciale
  • 40 g pecorino romano
  • salt
  • svartpeppar

 

Gör så här:
Koka pastan al dente i rikligt med välsaltat vatten.

Ta eventuellt bort den hårda kanten från guancialen och skär det tvärs över i mindre bitar. Se till att varje fläskbit har både fett och magert kött. Bryn dem i en het panna tills fettet har smält och fläsket har blivit knaprigt.

Tillsätt spaghettin i pannan tillsammans med riven pecorino och nymalen svartpeppar. Tillsätt eventuellt lite av kokvattnet och blanda väl så. Smaka av med salt och peppar efter behag.

Servera med lite mer pecorinoost och nymalen svartpeppar.

Enkelt och gott – smaklig måltid! Buon appetito!

Källa: Bon Appetit.

 

Du kanske också är intresserad av att läsa:

Recept på Spaghetti Carbonara

Fler recept på pasta

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver själva pastan: guanciale, pecorinoost och peppar. Och nej, vill du laga den äkta versionen så funkar det inte byta guanciale med bacon eller pecorino med parmigiano! Spaghetti alla Gricia – Lättlagat, smakrikt och framförallt buonissimo.

Ingredienser till Spaghetti alla Gricia:

  • 320 g spaghetti
  • 80 g guanciale
  • 40 g pecorino romano
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:
Koka pastan al dente i rikligt med välsaltat vatten.

Ta eventuellt bort den hårda kanten från guancialen och skär det tvärs över i mindre bitar. Se till att varje fläskbit har både fett och magert kött. Bryn dem i en het panna tills fettet har smält och fläsket har blivit knaprigt.

Tillsätt spaghettin i pannan tillsammans med riven pecorino och nymalen svartpeppar. Tillsätt eventuellt lite av kokvattnet och blanda väl så. Smaka av med salt och peppar efter behag.

Servera med lite mer pecorinoost och nymalen svartpeppar.

Enkelt och gott – smaklig måltid! Buon appetito!

Källa: Bon Appetit.

 

Du kanske också är intresserad av att läsa:

Recept på Spaghetti Carbonara

Fler recept på pasta

Fyra fantastiska recept !

Pici Al Ragu Di Agnello

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen ..

Läs mer

Pasta con zucchine e cozze

Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på en liten kniv och riv av ”skägget” som sticker ut ur skalet. Kolla alla musslorna..

Läs mer

Torta Alle Fragole Di Nonna

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som jordgubbar och den här italienska tårtan som görs ”på mormors vis”. En härligt ...

Läs mer

Coda alla vaccinara

Coda alla vaccinara

Smakrik stuvning gjord på oxsvans från Rom.

Läs mer