Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver själva pastan: guanciale, pecorinoost och peppar. Och nej, vill du laga den äkta versionen så funkar det inte byta guanciale med bacon eller pecorino med parmigiano! Spaghetti alla Gricia - Lättlagat, smakrikt och framförallt buonissimo. Ingredienser till Spaghetti alla Gricia:
  • 320 gr spaghetti
  • 80 gr guanciale
  • 40 g pecorino romano
  • salt
  • svartpeppar
 Gör så här:Koka pastan al dente i rikligt med välsaltat vatten. Ta eventuellt bort den hårda kanten från guancialen och skär det tvärs över i mindre bitar. Se till att varje fläskbit har både fett och magert kött. Bryn dem i en het panna tills fettet har smält och fläsket har blivit knaprigt. Tillsätt spaghettin i pannan tillsammans med riven pecorino och nymalen svartpeppar. Tillsätt eventuellt lite av kokvattnet och blanda väl så. Smaka av med salt och peppar efter behag. Servera med lite mer pecorinoost och nymalen svartpeppar. Enkelt och gott - smaklig måltid! Buon appetito!Källa: Bon Appetit. Du kanske också är intresserad av att läsa:Recept på Spaghetti Carbonara.Hitta fler recept på pasta här!  Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 1

Inget betyg än så länge

Viner

Luna di Mezzanotte

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore 2019

I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av...

Beställ här!

Fyra fantastiska recept !

ribollita

Ribollita – bönsoppa från Toscana

Bönsoppa från Toscana. Blötlägg bönorna över natten i 1…

Läs recept

limoncello-sour

Limoncello Sour

Limoncello Sour - En enkel och härligt söt drink som…

Läs recept

Pappardelle al ragú con cinghiale

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en…

Läs recept

Insalata-Pantesca

Insalata Pantesca

Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga…

Läs recept