Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver själva pastan: guanciale, pecorinoost och peppar. Och nej, vill du laga den äkta versionen så funkar det inte byta guanciale med bacon eller pecorino med parmigiano! Spaghetti alla Gricia – Lättlagat, smakrikt och framförallt buonissimo.

Ingredienser till Spaghetti alla Gricia:

  • 320 g spaghetti
  • 80 g guanciale
  • 40 g pecorino romano
  • salt
  • svartpeppar

 

Gör så här:
Koka pastan al dente i rikligt med välsaltat vatten.

Ta eventuellt bort den hårda kanten från guancialen och skär det tvärs över i mindre bitar. Se till att varje fläskbit har både fett och magert kött. Bryn dem i en het panna tills fettet har smält och fläsket har blivit knaprigt.

Tillsätt spaghettin i pannan tillsammans med riven pecorino och nymalen svartpeppar. Tillsätt eventuellt lite av kokvattnet och blanda väl så. Smaka av med salt och peppar efter behag.

Servera med lite mer pecorinoost och nymalen svartpeppar.

Enkelt och gott – smaklig måltid! Buon appetito!

Källa: Bon Appetit.

 

Du kanske också är intresserad av att läsa:

Recept på Spaghetti Carbonara.

Hitta fler recept på pasta här! 

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3

Inget betyg än så länge

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver själva pastan: guanciale, pecorinoost och peppar. Och nej, vill du laga den äkta versionen så funkar det inte byta guanciale med bacon eller pecorino med parmigiano! Spaghetti alla Gricia – Lättlagat, smakrikt och framförallt buonissimo.

Ingredienser till Spaghetti alla Gricia:

  • 320 g spaghetti
  • 80 g guanciale
  • 40 g pecorino romano
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:
Koka pastan al dente i rikligt med välsaltat vatten.

Ta eventuellt bort den hårda kanten från guancialen och skär det tvärs över i mindre bitar. Se till att varje fläskbit har både fett och magert kött. Bryn dem i en het panna tills fettet har smält och fläsket har blivit knaprigt.

Tillsätt spaghettin i pannan tillsammans med riven pecorino och nymalen svartpeppar. Tillsätt eventuellt lite av kokvattnet och blanda väl så. Smaka av med salt och peppar efter behag.

Servera med lite mer pecorinoost och nymalen svartpeppar.

Enkelt och gott – smaklig måltid! Buon appetito!

Källa: Bon Appetit.

 

Du kanske också är intresserad av att läsa:

Recept på Spaghetti Carbonara.

Hitta fler recept på pasta här! 

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

limoncello-tonic

Limoncello Tonic

Limoncello Tonic. En frisk variant på G & T som blir…

Läs recept

Insalata di fave

Insalata di fave e pecorino

Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade…

Läs recept

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka…

Läs recept

Costoletta-Milanese

Costoletta Milanese

Costoletta Milanese. När du är hos din kötthandlare, se…

Läs recept