Ossobuco alla MilaneseBräserade kalvlägg från Lombardiet

Ossobuco alla Milanese är ett klassisk italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata. Rätten är kryddig, smakrik och otroligt god!

 

Recept på Risotto alla Milanese hittar du här! Du hittar recept på gremolata nedan.

 

Ingredienser till Ossobuco alla Milanese: (8 portioner)

  • 4 tjocka skivor kalvlägg
  • Vetemjöl
  • 50 gr smör
  • 1 ¼ dl torrt vitt vin
  • 225 gr tomater, skalade och hackade
  • Köttbuljong
  • Salt och peppar

 

Ingredienser Gremolata:

  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad sardell (kan uteslutas)

 

Gör Ossobuco alla Milanese så här:

Vänd köttskivorna i mjöl och bryn dem i smör på båda sidor. Tillsätt vinet och sjud i 10 minuter. Tillsätt sedan tomater och buljong så att det täcker köttet och krydda med salt och peppar.

Koka med lock på i 1 ½ – 2 timmar (rör då och då) tills köttet är så mört att det börjar att släppa från benet. Mot slutet av koktiden ska skyn vara tjockflytande.

Servera med risotto eller vanligt ris och gremolata.

 

Gör Gremolata så här:

Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen. Buon appetito! Njut av Ossobuco alla Milanese!

 

 

Läs också:

Costoletta Milanese
Risotto Milanese
Recept med kalvkött

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Ossobuco alla MilaneseBräserade kalvlägg från Lombardiet

Ossobuco alla Milanese är ett klassisk italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata. Rätten är kryddig, smakrik och otroligt god!

 

Recept på Risotto alla Milanese hittar du här! Du hittar recept på gremolata nedan.

 

Ingredienser till Ossobuco alla Milanese: (8 portioner)

  • 4 tjocka skivor kalvlägg
  • Vetemjöl
  • 50 gr smör
  • 1 ¼ dl torrt vitt vin
  • 225 gr tomater, skalade och hackade
  • Köttbuljong
  • Salt och peppar

 

Ingredienser Gremolata:

  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad sardell (kan uteslutas)

Gör Ossobuco alla Milanese så här:

Vänd köttskivorna i mjöl och bryn dem i smör på båda sidor. Tillsätt vinet och sjud i 10 minuter. Tillsätt sedan tomater och buljong så att det täcker köttet och krydda med salt och peppar.
Koka med lock på i 1 ½ – 2 timmar (rör då och då) tills köttet är så mört att det börjar att släppa från benet. Mot slutet av koktiden ska skyn vara tjockflytande.

Servera med risotto eller vanligt ris och gremolata.

 

Gör Gremolata så här:

Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen. Buon appetito! Njut av Ossobuco alla Milanese!

 

Läs också:

Costoletta Milanese
Risotto Milanese
Recept med kalvkött

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Coda alla vaccinara

Coda alla vaccinara

Smakrik stuvning gjord på oxsvans från Rom.

Läs mer

Grundrecept: Gnocchi di patate

Grundrecept: Gnocchi di patate

Denna klassiska och älskade rätt! Här är ett grundrecept på Gnocchi gjord på potatis som sedan kan tillagas enligt dina önskemål.

Läs mer

Ravioli från Liguria

Ravioli från Liguria

Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten där du knäcker äggen. För ihop mjölet och äggen försiktigt med fingrarna, och knåda sedan degen tills den är smidig.

Läs mer

Torta Di Mele Al Gelato

En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi aldrig tröttnar på oavsett om din adress är i Sverige eller Italien!

Läs mer