Ossobuco alla MilaneseBräserade kalvlägg från Lombardiet
Ossobuco alla Milanese är ett klassisk italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata. Rätten är kryddig, smakrik och otroligt god!
Recept på Risotto alla Milanese hittar du här! Du hittar recept på gremolata nedan.
Ingredienser till Ossobuco alla Milanese: (8 portioner)
- 4 tjocka skivor kalvlägg
- Vetemjöl
- 50 gr smör
- 1 ¼ dl torrt vitt vin
- 225 gr tomater, skalade och hackade
- Köttbuljong
- Salt och peppar
Ingredienser Gremolata:
- 4 msk hackad persilja
- 1 msk rivet citronskal
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
Gör Ossobuco alla Milanese så här:
Vänd köttskivorna i mjöl och bryn dem i smör på båda sidor. Tillsätt vinet och sjud i 10 minuter. Tillsätt sedan tomater och buljong så att det täcker köttet och krydda med salt och peppar.
Koka med lock på i 1 ½ – 2 timmar (rör då och då) tills köttet är så mört att det börjar att släppa från benet. Mot slutet av koktiden ska skyn vara tjockflytande.
Servera med risotto eller vanligt ris och gremolata.
Gör Gremolata så här:
Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen. Buon appetito! Njut av Ossobuco alla Milanese!
Läs också:
Ossobuco alla MilaneseBräserade kalvlägg från Lombardiet
Ossobuco alla Milanese är ett klassisk italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata. Rätten är kryddig, smakrik och otroligt god!
Recept på Risotto alla Milanese hittar du här! Du hittar recept på gremolata nedan.
Ingredienser till Ossobuco alla Milanese: (8 portioner)
- 4 tjocka skivor kalvlägg
- Vetemjöl
- 50 gr smör
- 1 ¼ dl torrt vitt vin
- 225 gr tomater, skalade och hackade
- Köttbuljong
- Salt och peppar
Ingredienser Gremolata:
- 4 msk hackad persilja
- 1 msk rivet citronskal
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
Gör Ossobuco alla Milanese så här:
Vänd köttskivorna i mjöl och bryn dem i smör på båda sidor. Tillsätt vinet och sjud i 10 minuter. Tillsätt sedan tomater och buljong så att det täcker köttet och krydda med salt och peppar.
Koka med lock på i 1 ½ – 2 timmar (rör då och då) tills köttet är så mört att det börjar att släppa från benet. Mot slutet av koktiden ska skyn vara tjockflytande.
Servera med risotto eller vanligt ris och gremolata.
Gör Gremolata så här:
Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen. Buon appetito! Njut av Ossobuco alla Milanese!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Citron- och basilikasill
En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration! Med smak av syrlig citron och fräsch basilika.
Pasta con zucchine e cozze
Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på en liten kniv och riv av ”skägget” som sticker ut ur skalet. Kolla alla musslorna..
Cannelloni con ricotta e spinaci
Fyllda pastarör som gratineras med ost. I detta recept fyller vi dem med krämig ricotta och spenat.
Garibaldi Sbagliato
Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna.