Ossobuco alla MilaneseBräserade kalvlägg från Lombardiet

Ingredienser till Ossobuco alla Milanese: (8 portioner) 
  • 4 tjocka skivor kalvlägg
  • Vetemjöl
  • 50 gr smör
  • 1 ¼ dl torrt vitt vin
  • 225 gr tomater, skalade och hackade
  • Köttbuljong
  • Salt och peppar
 Ossobuco alla Milanese Gör så här:Vänd köttskivorna i mjöl och bryn dem i smör på båda sidor. Tillsätt vinet och sjud i 10 minuter. Tillsätt sedan tomater och buljong så att det täcker köttet och krydda med salt och peppar.Koka med lock på i 1 ½ - 2 timmar (rör då och då) tills köttet är så mört att det börjar att släppa från benet. Mot slutet av koktiden ska skyn vara tjockflytande.Servera med risotto eller vanligt ris och gremolata. Gremolata:
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
 Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen. Buon appetito! Njut av Ossobuco alla Milanese! Läs också:Costoletta MilaneseRisotto MilaneseRecept med kalvkött Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 1

Inget betyg än så länge

Luna di Mezzanotte

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore 2019

I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av...

Beställ här!

Fyra fantastiska recept !

Fusilli-con-pesto-invernale

Fusilli con pesto invernale

Uttrycksfull och välsmakande - så kan man definiera den här…

Läs recept

Pastadeg med ägg

Pastadeg med ägg

Gör din egen pastadeg med ägg (med influenser från vår…

Läs recept

Lasagne Bolognese

Lasagne alla Bolognese

Färska eller torkade pastaplattor, köttfärssås och…

Läs recept

Cannoli från Sicilien

Cannoli från Sicilien

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…

Läs recept