Ossobuco alla MilaneseBräserade kalvlägg från Lombardiet
Ossobuco alla Milanese är ett klassisk italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata. Rätten är kryddig, smakrik och otroligt god!
Recept på Risotto alla Milanese hittar du här! Du hittar recept på gremolata nedan.
Ingredienser till Ossobuco alla Milanese: (8 portioner)
- 4 tjocka skivor kalvlägg
- Vetemjöl
- 50 gr smör
- 1 ¼ dl torrt vitt vin
- 225 gr tomater, skalade och hackade
- Köttbuljong
- Salt och peppar
Ingredienser Gremolata:
- 4 msk hackad persilja
- 1 msk rivet citronskal
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
Gör Ossobuco alla Milanese så här:
Vänd köttskivorna i mjöl och bryn dem i smör på båda sidor. Tillsätt vinet och sjud i 10 minuter. Tillsätt sedan tomater och buljong så att det täcker köttet och krydda med salt och peppar.
Koka med lock på i 1 ½ – 2 timmar (rör då och då) tills köttet är så mört att det börjar att släppa från benet. Mot slutet av koktiden ska skyn vara tjockflytande.
Servera med risotto eller vanligt ris och gremolata.
Gör Gremolata så här:
Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen. Buon appetito! Njut av Ossobuco alla Milanese!
Läs också:
Ossobuco alla MilaneseBräserade kalvlägg från Lombardiet
Ossobuco alla Milanese är ett klassisk italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata. Rätten är kryddig, smakrik och otroligt god!
Recept på Risotto alla Milanese hittar du här! Du hittar recept på gremolata nedan.
Ingredienser till Ossobuco alla Milanese: (8 portioner)
- 4 tjocka skivor kalvlägg
- Vetemjöl
- 50 gr smör
- 1 ¼ dl torrt vitt vin
- 225 gr tomater, skalade och hackade
- Köttbuljong
- Salt och peppar
Ingredienser Gremolata:
- 4 msk hackad persilja
- 1 msk rivet citronskal
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
Gör Ossobuco alla Milanese så här:
Vänd köttskivorna i mjöl och bryn dem i smör på båda sidor. Tillsätt vinet och sjud i 10 minuter. Tillsätt sedan tomater och buljong så att det täcker köttet och krydda med salt och peppar.
Koka med lock på i 1 ½ – 2 timmar (rör då och då) tills köttet är så mört att det börjar att släppa från benet. Mot slutet av koktiden ska skyn vara tjockflytande.
Servera med risotto eller vanligt ris och gremolata.
Gör Gremolata så här:
Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen. Buon appetito! Njut av Ossobuco alla Milanese!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Agnello Cacio e ova
”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där…
En glädjefylld tradition
Drinkar,Vi Gillar,Peter Nordin
Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande…
Soppa på oliver
Vegetariskt,Soppor,Peter Nordin
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren…