Ossobuco alla MilaneseBräserade kalvlägg från Lombardiet

Ingredienser till Ossobuco alla Milanese: (8 portioner) 
  • 4 tjocka skivor kalvlägg
  • Vetemjöl
  • 50 gr smör
  • 1 ¼ dl torrt vitt vin
  • 225 gr tomater, skalade och hackade
  • Köttbuljong
  • Salt och peppar
 Ossobuco alla Milanese Gör så här:Vänd köttskivorna i mjöl och bryn dem i smör på båda sidor. Tillsätt vinet och sjud i 10 minuter. Tillsätt sedan tomater och buljong så att det täcker köttet och krydda med salt och peppar.Koka med lock på i 1 ½ - 2 timmar (rör då och då) tills köttet är så mört att det börjar att släppa från benet. Mot slutet av koktiden ska skyn vara tjockflytande.Servera med risotto eller vanligt ris och gremolata. Gremolata:
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
 Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen. Buon appetito! Njut av Ossobuco alla Milanese! Läs också:Costoletta MilaneseRisotto MilaneseRecept med kalvkött Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 1

Inget betyg än så länge

Luna di Mezzanotte

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore 2019

I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av...

Beställ här!

Fyra fantastiska recept !

ribollita

Ribollita – bönsoppa från Toscana

Bönsoppa från Toscana. Blötlägg bönorna över natten i 1…

Läs recept

Torta-Di-Mele-Al-Gelato

Torta Di Mele Al Gelato

En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi…

Läs recept

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela…

Läs recept

Coppa di mascarpone alle Pesche

Coppa di mascarpone alle Pesche

Coppa di mascarpone. Använd en hålslev och sänk ner en…

Läs recept