Vin har såklart odlats på kullarna utanför Rom i tusentals år, men vinregionen Roma DOC har bara några år på nacken. Poggio le Volpi odlar sina druvor i Monte Porzio Catone, ett kuperat område ca 2 mil sydöst om huvudstaden. Vinet är gjort av de lokala druvorna Montepulciano och Cesanese som kryddats med Syrah. Den mineralrika vulkanjorden ger ett ganska fylligt vin med mörk bärfrukt, balsamvinäger och toner av kaffe och choklad från en tids lagring på ekfat. Prova till en risotto med salsiccia.
Artikelnummer: 75193
Pris: 119 kronor
Alkohol: 14%
Vin har såklart odlats på kullarna utanför Rom i tusentals år, men vinregionen Roma DOC har bara några år på nacken. Poggio le Volpi odlar sina druvor i Monte Porzio Catone, ett kuperat område ca 2 mil sydöst om huvudstaden. Vinet är gjort av de lokala druvorna Montepulciano och Cesanese som kryddats med Syrah. Den mineralrika vulkanjorden ger ett ganska fylligt vin med mörk bärfrukt, balsamvinäger och toner av kaffe och choklad från en tids lagring på ekfat. Prova till en risotto med salsiccia.
Artikelnummer: 75193
Pris: 119 kronor
Alkohol: 14%
Rätter att avnjuta med vinet:
Lombata di vitello
Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.
Vitello Braciole
Termen "Braciole" kommer från det italienska ordet "braciola", som betyder “skiva”. Det handlar om tunt skivat kalvkött som rullas med...
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...
Rätter att avnjuta med vinet:
Råbiff från Piemonte
Råbiff. Den här rätten som också kan…
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato. Kombinationen av kött…
Bistecca alla Fiorentina
Låt köttet stå framme i rumstemperatur…
Ragù bianco
En smakrik och mustig köttfärsås utan…






