Vin har såklart odlats på kullarna utanför Rom i tusentals år, men vinregionen Roma DOC har bara några år på nacken. Poggio le Volpi odlar sina druvor i Monte Porzio Catone, ett kuperat område ca 2 mil sydöst om huvudstaden. Vinet är gjort av de lokala druvorna Montepulciano och Cesanese som kryddats med Syrah. Den mineralrika vulkanjorden ger ett ganska fylligt vin med mörk bärfrukt, balsamvinäger och toner av kaffe och choklad från en tids lagring på ekfat. Prova till en risotto med salsiccia.
Artikelnummer: 75193
Pris: 119 kronor
Alkohol: 14%
Vin har såklart odlats på kullarna utanför Rom i tusentals år, men vinregionen Roma DOC har bara några år på nacken. Poggio le Volpi odlar sina druvor i Monte Porzio Catone, ett kuperat område ca 2 mil sydöst om huvudstaden. Vinet är gjort av de lokala druvorna Montepulciano och Cesanese som kryddats med Syrah. Den mineralrika vulkanjorden ger ett ganska fylligt vin med mörk bärfrukt, balsamvinäger och toner av kaffe och choklad från en tids lagring på ekfat. Prova till en risotto med salsiccia.
Artikelnummer: 75193
Pris: 119 kronor
Alkohol: 14%
Rätter att avnjuta med vinet:
Tortellini con panna, prosciutto e piselli
Är en enkel och smakfull rätt på tortellini med grädde, skina och ärtor. Du behöver endast ...
Polpette al sugo
De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med...
Ragù bianco
En smakrik och mustig köttfärsås utan tomat och rött vin.
Rätter att avnjuta med vinet:
Peter Nordins Ragú
I Italien benämns denna sås kort och…
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull…
Agnello arrosto
Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det…
Råbiff från Piemonte
Råbiff. Den här rätten som också kan…