Fläskkotletter med apelsin och marsalaCostolette di Maiale all´Arancia
Ingredienser Costolette di Maiale all’arancia: (4 pers)
4 fläskkotletter, ca. 2 ½ cm tjocka 2 msk valfria olivolja olivolja Salt och nymalen peppar efter behag 1 ½ dl torrt marsalavin 1 ½ dl färskpressad apelsinsaft ½ tsk rivet apelsinskal + strimlor av apelsinskal till servering Gör så här:Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kotletterna och bryn dem ordentligt på båda sidorna, i ungefär 5 minuter. Salta och peppra vid behov. Minska värmen lite och och fortsätt att bryna tills kotletterna är nästan genomstekta men fortfarande saftiga, i ca 15 minuter. Lägg upp dem på ett passande fat och håll dem varma. Tillsätt marsalavin och höj till medelvärme. Koka under omrörning tills vinet reducerar och tjocknar lite, i ungefär 2 minuter. Tillsätt apelsinsaften och låt skyn koka upp. Lägg tillbaka kotletterna i pannan och strö apelsinskalet över. Ös kotletterna och låt dem koka i skyn i ca 2 minuter. Lägg sedan upp på tallriken och garnera med apelsinstrimlor och eventuellt filéade apelsinklyftor. Du kanske är intresserad av:Recept med fläskTortellini con panna prosciutto e peselliSpaghetti alla Gricia
Fläskkotletter med apelsinoch marsalaCostolette di Maiale all´Arancia
Ingredienser Costolette di Maiale all’arancia: (4 pers)
- 4 fläskkotletter, ca. 2 ½ cm tjocka
- 2 msk valfria olivolja olivolja
- Salt och nymalen peppar efter behag
- 1 ½ dl torrt marsalavin
- 1 ½ dl färskpressad apelsinsaft
- ½ tsk rivet apelsinskal + strimlor av apelsinskal till servering
Gör så här:
Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kotletterna och bryn dem ordentligt på båda sidorna, i ungefär 5 minuter. Salta och peppra vid behov. Minska värmen lite och och fortsätt att bryna tills kotletterna är nästan genomstekta men fortfarande saftiga, i ca 15 minuter. Lägg upp dem på ett passande fat och håll dem varma.
Tillsätt marsalavin och höj till medelvärme. Koka under omrörning tills vinet reducerar och tjocknar lite, i ungefär 2 minuter. Tillsätt apelsinsaften och låt skyn koka upp. Lägg tillbaka kotletterna i pannan och strö apelsinskalet över. Ös kotletterna och låt dem koka i skyn i ca 2 minuter.
Lägg sedan upp på tallriken och garnera med apelsinstrimlor och eventuellt filéade apelsinklyftor.
Du kanske är intresserad av:
Fyra fantastiska recept !
Linguini Alle Zucchine
En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini som smaksatts med aromatiska örter och citron.
Lasagne con zucca e stracciatella
En vegetarisk variant av lasagne som kombinerar höstsmaken av pumpa med den delikata stracciatella ...
Funghi porcini alla crema
Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är enkelt att förbereda, allt du behöver är ...
Amalfi Martini
En läcker variant av världens mest ikoniska cocktail, där citronlikören Limoncello för tankarna till den vackra Amalfi-kusten i södra ...