Fläskkotletter med apelsin och marsalaCostolette di Maiale all´Arancia

Ingredienser Costolette di Maiale all’arancia: (4 pers)
  • 4 fläskkotletter, ca. 2 ½ cm tjocka
  • 2 msk valfria olivolja olivolja
  • Salt och nymalen peppar efter behag
  • 1 ½ dl torrt marsalavin
  • 1 ½ dl färskpressad apelsinsaft
  • ½ tsk rivet apelsinskal + strimlor av apelsinskal till servering
 Gör så här:Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kotletterna och bryn dem ordentligt på båda sidorna, i ungefär 5 minuter. Salta och peppra vid behov. Minska värmen lite och och fortsätt att bryna tills kotletterna är nästan genomstekta men fortfarande saftiga, i ca 15 minuter. Lägg upp dem på ett passande fat och håll dem varma. Tillsätt marsalavin och höj till medelvärme. Koka under omrörning tills vinet reducerar och tjocknar lite, i ungefär 2 minuter. Tillsätt apelsinsaften och låt skyn koka upp. Lägg tillbaka kotletterna i pannan och strö apelsinskalet över. Ös kotletterna och låt dem koka i skyn i ca 2 minuter. Lägg sedan upp på tallriken och garnera med apelsinstrimlor och eventuellt filéade apelsinklyftor. Du kanske är intresserad av:Recept med fläskTortellini con panna prosciutto e peselliSpaghetti alla Gricia

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fläskkotletter med apelsinoch marsalaCostolette di Maiale all´Arancia

Ingredienser Costolette di Maiale all’arancia: (4 pers)

  • 4 fläskkotletter, ca. 2 ½ cm tjocka
  • 2 msk valfria olivolja olivolja
  • Salt och nymalen peppar efter behag
  • 1 ½ dl torrt marsalavin
  • 1 ½ dl färskpressad apelsinsaft
  • ½ tsk rivet apelsinskal + strimlor av apelsinskal till servering

Gör så här:

Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kotletterna och bryn dem ordentligt på båda sidorna, i ungefär 5 minuter. Salta och peppra vid behov. Minska värmen lite och och fortsätt att bryna tills kotletterna är nästan genomstekta men fortfarande saftiga, i ca 15 minuter. Lägg upp dem på ett passande fat och håll dem varma.

 

Tillsätt marsalavin och höj till medelvärme. Koka under omrörning tills vinet reducerar och tjocknar lite, i ungefär 2 minuter. Tillsätt apelsinsaften och låt skyn koka upp. Lägg tillbaka kotletterna i pannan och strö apelsinskalet över. Ös kotletterna och låt dem koka i skyn i ca 2 minuter.

 

Lägg sedan upp på tallriken och garnera med apelsinstrimlor och eventuellt filéade apelsinklyftor.

 

Du kanske är intresserad av:

Recept med fläsk

Tortellini con panna prosciutto e peselli

Spaghetti alla Gricia

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Insalata caprese

Insalata caprese

Ett praktexempel på det italienska kökets enkla raffinemang där ett plus ett blir tre.

Läs mer

Agnello al forno con patate

Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis lagas i samma panna i ugnen med en härlig kryddning av örter, citron, vitlök ...

Läs mer

Soppa på linser från Castelluccio

Soppa på linser från Castelluccio

Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers och familjens stora glädje. Från början en klassisk ”cucina povera primo”.

Läs mer

En glädjefylld tradition

En glädjefylld tradition

Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche

Läs mer