Från den klassiska firman Fontanafredda kommer ett härligt mousserande vin gjort på 70% pinot nero (pinot noir) och 30% chardonnay. Alta Langa DOCG är en ursprungsbeteckning som enbart gäller mousserande vin från utvalda områdena i Piemonte.
Firman grundades redan 1878 av greve Emmanuel Guerrieri, son till Italiens dåvarande kung Vittorio Emanuele II. Vinet har en mycket frisk smak med inslag av äpplen, nötter, gula päron, kex och citrusskal och ska serveras svalt som aperitif eller till fina skaldjur.
Artikelnummer: 7949
Pris: 171 kronor
Alkohol: 12,5%
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin
Här ett recept från vår kommande kokbok och min…
Fontanafredda Alta Langa Brut Limited Edition Från den klassiska firman Fontanafredda kommer ett härligt mousserande vin gjort på 70% pinot nero (pinot noir) och 30% chardonnay. Alta Langa DOCG är en ursprungsbeteckning som enbart gäller mousserande vin från utvalda områdena i Piemonte. Firman grundades redan 1878 av greve Emmanuel Guerrieri, son till Italiens dåvarande kung Vittorio Emanuele II. Vinet har en mycket frisk smak med inslag av äpplen, nötter, gula päron, kex och citrusskal och ska serveras svalt som aperitif eller till fina skaldjur. Artikelnummer: 7949Pris: 171 kronorAlkohol: 12,5%
Från den klassiska firman Fontanafredda kommer ett härligt mousserande vin gjort på 70% pinot nero (pinot noir) och 30% chardonnay. Alta Langa DOCG är en ursprungsbeteckning som enbart gäller mousserande vin från utvalda områdena i Piemonte.
Firman grundades redan 1878 av greve Emmanuel Guerrieri, son till Italiens dåvarande kung Vittorio Emanuele II. Vinet har en mycket frisk smak med inslag av äpplen, nötter, gula päron, kex och citrusskal och ska serveras svalt som aperitif eller till fina skaldjur.
Artikelnummer: 7949
Pris: 171 kronor
Alkohol: 12,5%
Recept till vitt vin!
Insalata Pantesca
Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga ön Pantelleria, söder om Sicilien. Det är en underbar plats, full av vacker natur...
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Arancini Verdi
Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar den, som en fin start på vår dining här på Ruffino ...
Pasta,Peter Nordin,Fisk/skaldjur
Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin
Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...
Recept till vitt vin!
Risbollar – Arancini di riso e ricotta
Risbollar. Arancini di riso e ricotta:…
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på…
Spiedini di pollo alla Carbonara alla griglia
Italienska kycklingspett med smak av…
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato. Kombinationen av kött…