Regionen Umbrien brukar kallas för Italiens gröna hjärta. Områdets vinhistoria är i princip synonym med familjen Lungarotti. I början av 1960-talet grundade Giorgio Lungarotti egendomen i Torgiano som bär familjens namn och som ddag drivs av Giorgios döttrar Chiara och Teresa. Här ligger fokus på druvan sangiovese och deras mest kända vin heter Rubesco vars namn är inspirerat av det latinska ordet rubescere, som betyder att rodna. Ett smakrikt och fruktigt vin med nyanserade inslag av mörka körsbär, plommon, salvia, kakao, skogshallon, peppar och vanilj. Passar utmärkt till grillade rätter av mörkt kött eller pasta med mustiga såser.

Artikelnummer: 2942
Pris: 119 kronor
Alkohol: 14%

Regionen Umbrien brukar kallas för Italiens gröna hjärta. Områdets vinhistoria är i princip synonym med familjen Lungarotti. I början av 1960-talet grundade Giorgio Lungarotti egendomen i Torgiano som bär familjens namn och som ddag drivs av Giorgios döttrar Chiara och Teresa. Här ligger fokus på druvan sangiovese och deras mest kända vin heter Rubesco vars namn är inspirerat av det latinska ordet rubescere, som betyder att rodna. Ett smakrikt och fruktigt vin med nyanserade inslag av mörka körsbär, plommon, salvia, kakao, skogshallon, peppar och vanilj. Passar utmärkt till grillade rätter av mörkt kött eller pasta med mustiga såser.

Artikelnummer: 2942
Pris: 119 kronor
Alkohol: 14%

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Polpette al sugo

Polpette al sugo

De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med...

Läs mer

Suppli alla romana

Suppli alla romana

Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...

Läs mer

Bucatini-all-Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Peter Nordins Ragú
Peter Nordins Ragú

I Italien benämns denna sås kort och…

Agnello al forno con patate
Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept…

Insalata di melone e prosciutto
Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto. En…

Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Varje gång jag ser ett konstverk,…