Vinerna från Cantina Zaccagnini är lätta att känna igen tack vare den lilla kvisten från en vinranka som knyts på varje flaska. Vingården grundades i slutet av 1970-talet i Abruzzo och omfattar idag cirka 300 hektar vingårdar. Fokus ligger främst på den blå druvsorten montepulciano, som är den vanligaste druvsorten längs den italienska östkusten. Abruzzos vinodlingar breder ut sig mellan det Adriatiska havet och bergskedjan Apenninerna. Regionen är volymmässigt Italiens femte största, och de rika rödvinerna härifrån har länge varit populära i Sverige. Det här är lite kraftigare rött kryddigt vin med inslag av fat, körsbär, timjan, kryddnejlika, vanilj och hallon, och njuts bäst till rätter av lamm- eller nötkött.
Artikelnummer: 2390
Pris: 119 kronor
Alkohol: 13%
Vinerna från Cantina Zaccagnini är lätta att känna igen tack vare den lilla kvisten från en vinranka som knyts på varje flaska. Vingården grundades i slutet av 1970-talet i Abruzzo och omfattar idag cirka 300 hektar vingårdar. Fokus ligger främst på den blå druvsorten montepulciano, som är den vanligaste druvsorten längs den italienska östkusten. Abruzzos vinodlingar breder ut sig mellan det Adriatiska havet och bergskedjan Apenninerna. Regionen är volymmässigt Italiens femte största, och de rika rödvinerna härifrån har länge varit populära i Sverige. Det här är lite kraftigare rött kryddigt vin med inslag av fat, körsbär, timjan, kryddnejlika, vanilj och hallon, och njuts bäst till rätter av lamm- eller nötkött.
Artikelnummer: 2390
Pris: 119 kronor
Alkohol: 13%
Rätter att avnjuta med vinet:
Gnocchi med salsiccia och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme en stund.
Bucatini all’Amatriciana
Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...
Rätter att avnjuta med vinet:
Ragú på högrev
Mustigt långkok på högrev med…
Ragù bianco
En smakrik och mustig köttfärsås utan…
Spaghetti alla Carbonara
Ett klassiskt italienskt recept på…
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci
Mosa osten och blanda med smöret, smaka…






