Vinerna från Cantina Zaccagnini är lätta att känna igen tack vare den lilla kvisten från en vinranka som knyts på varje flaska. Vingården grundades i slutet av 1970-talet i Abruzzo och omfattar idag cirka 300 hektar vingårdar. Fokus ligger främst på den blå druvsorten montepulciano, som är den vanligaste druvsorten längs den italienska östkusten. Abruzzos vinodlingar breder ut sig mellan det Adriatiska havet och bergskedjan Apenninerna. Regionen är volymmässigt Italiens femte största, och de rika rödvinerna härifrån har länge varit populära i Sverige. Det här är lite kraftigare rött kryddigt vin med inslag av fat, körsbär, timjan, kryddnejlika, vanilj och hallon, och njuts bäst till rätter av lamm- eller nötkött.
Artikelnummer: 2390
Pris: 119 kronor
Alkohol: 13%
Vinerna från Cantina Zaccagnini är lätta att känna igen tack vare den lilla kvisten från en vinranka som knyts på varje flaska. Vingården grundades i slutet av 1970-talet i Abruzzo och omfattar idag cirka 300 hektar vingårdar. Fokus ligger främst på den blå druvsorten montepulciano, som är den vanligaste druvsorten längs den italienska östkusten. Abruzzos vinodlingar breder ut sig mellan det Adriatiska havet och bergskedjan Apenninerna. Regionen är volymmässigt Italiens femte största, och de rika rödvinerna härifrån har länge varit populära i Sverige. Det här är lite kraftigare rött kryddigt vin med inslag av fat, körsbär, timjan, kryddnejlika, vanilj och hallon, och njuts bäst till rätter av lamm- eller nötkött.
Artikelnummer: 2390
Pris: 119 kronor
Alkohol: 13%
Rätter att avnjuta med vinet:
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme en stund.
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...
Rätter att avnjuta med vinet:
Penne alla milanese
En underbar och lättlagad pasta ”som i…
Peter Nordins Ragú
I Italien benämns denna sås kort och…
Råbiff från Piemonte
Råbiff. Den här rätten som också kan…
Spaghetti Pangratatto
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna…