Nothing found.

Vin!

Nothing found.

Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs ibland som en vetenskap, medan det för andra är ett rent nöje med ett stort utrymme för den egna fantasin…

Läs mer

Rött vin

Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning.

Nothing found.

Rätter att avnjuta med vinet:

Lombata di vitello

Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en…

Read More

Spaghetti Pangratatto

Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt…

Read More

Lasagne-alla-Bolognese

Lasagne alla Bolognese

En av de mest kända och älskade rätterna från det italienska köket.…

Read More

Rätter att avnjuta med vinet:

Peposo Dell’Impruneta
Peposo Dell’Impruneta

Den toscanska peposon sägs ha kommit…

Filetto di manzo e gorgonzola
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci

Mosa osten och blanda med smöret, smaka…

Bistecca-alla-fiorentina
Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar…

Spaghetti Pangratatto

Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna…

Vitt vin

Nothing found.

Vitt vin

Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn…

Nothing found.

Recept till vitt vin!

Bruschetta

Bruschetta

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien  som vanligen…

Read More

Insalata di Finocchi e Arance – Apelsinsallad med fänkål

Insalata di Finocchi e Arance

En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål, russin och…

Read More

Stracciatella-alla-Romana

Stracciatella alla Romana

Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och…

Read More

Recept till vitt vin!

Burrata-med-persika
Burrata med grillad persika

Burrata med grillad persika, en perfekt…

Insalata di ceci estive
Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive. En lätt och…

Coda di rospo piccata
Coda di rospo piccata

Coda di rospo piccata: skär…

Medaglioni di vitello alla Pizzaiola
Medaglioni di vitello alla Pizzaiola

Kalvmedaljonger med oliver och tomat.…

Nothing found.

Nothing found.

Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i nordvästra Italien och är ett kryddat starkvin som uppfanns av Antonio Benedetto Carpano år 1786. En hel industri växte fram och Carpano fick kända efterföljare som till exempel…

Läs mer

Bubbel & Prosecco

Nothing found.

Bubbel och Prosecco

Bolla grundades redan 1883, och är en av de mest kända producenterna i norditalienska Veneto. Ett av regionens mest uppskattade viner är det mousserande Prosecco som gör segertåg…

Nothing found.

Låt dig inspireras!

Nothing found.

Låt dig inspireras!

Nothing found.

Aperitivo & Dessertvin

Nothing found.

Aperitivo och Dessertvin

Italienare gillar att dröja vid bordet, både under och efter en måltid, och som avslutning är det vanligt att servera en digestivo. Den kan vara mer eller mindre alkoholstark…

Nothing found.

Nothing found.

Nothing found.

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog…

Läs mer

Laga mat med vin!

Nothing found.

Laga mat med rött vin!

Nothing found.

Laga mat med vitt vin!

Nothing found.