Chiara Condello är ett av Italiens stjärnskott på vinhimlen och har kallats för ”Sangioveses framtid”. Hon har nyligen tagit över den vingård hon växte upp på i Predappio i regionen Emilia-Romagna. Hennes målsättning är att få druvan Sangiovese och växtplatsen att förenas i ett fruktdrivet och välbalanserat vin. Vinet skördas för hand, vinifieras utan tillsatt jäst och lagras sedan 12 månader på stora fat av slavonsk ek. Ett kryddigt vin med toner av körsbär, choklad, basilika och kanel. Ett litet mästerverk för prislappen och gott till det mesta!
UTSETT TILL ÅRETS BÄSTA RÖDA BESTÄLLNINGSVIN 2020!
Artikelnummer: 91224
Pris: 171 kronor
Alkohol: 14%
Penne con crema di zucca e gorgonzola
En härligt krämig och värmande pasta som passar under…
Chiara Condello 2018 Chiara Condello är ett av Italiens stjärnskott på vinhimlen och har kallats för ”Sangioveses framtid”. Hon har nyligen tagit över den vingård hon växte upp på i Predappio i regionen Emilia-Romagna. Hennes målsättning är att få druvan Sangiovese och växtplatsen att förenas i ett fruktdrivet och välbalanserat vin. Vinet skördas för hand, vinifieras utan tillsatt jäst och lagras sedan 12 månader på stora fat av slavonsk ek. Ett kryddigt vin med toner av körsbär, choklad, basilika och kanel. Ett litet mästerverk för prislappen och gott till det mesta! UTSETT TILL ÅRETS BÄSTA RÖDA BESTÄLLNINGSVIN 2020! Artikelnummer: 91224Pris: 171 kronorAlkohol: 14%
Chiara Condello 2018 Chiara Condello är ett av Italiens stjärnskott på vinhimlen och har kallats för ”Sangioveses framtid”. Hon har nyligen tagit över den vingård hon växte upp på i Predappio i regionen Emilia-Romagna. Hennes målsättning är att få druvan Sangiovese och växtplatsen att förenas i ett fruktdrivet och välbalanserat vin. Vinet skördas för hand, vinifieras utan tillsatt jäst och lagras sedan 12 månader på stora fat av slavonsk ek. Ett kryddigt vin med toner av körsbär, choklad, basilika och kanel. Ett litet mästerverk för prislappen och gott till det mesta! UTSETT TILL ÅRETS BÄSTA RÖDA BESTÄLLNINGSVIN 2020! Artikelnummer: 91224Pris: 171 kronorAlkohol: 14%
Rätter att avnjuta med vinet:
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...
Penne alla boscaiola
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...
Rätter att avnjuta med vinet:
Insalata di melone e prosciutto
Insalata di melone e prosciutto. En…
Porchetta al forno
Krispig på utsidan och saftig på…
Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana. Detta är en av…
Ragù bianco
En smakrik och mustig köttfärsås utan…