Burrata med grillad persikaBurrata med grillad persika, en perfekt antipasti till helgen!
Ingredienser till Burrata med grillad persika: (ca 4 personer)
- 500 g färsk persika
- 200 g burrata
- Olivolja
- Citron
- Flingsalt
- Svartpeppar
- Färsk basilika
Gör så här:
Dela persikorna i fyra och pensla snittytorna med olivolja. Grilla persikorna tills de får en grillyta och blir mjuka.
Lägg upp persikorna på en tallrik och fördela burratan. Ringla över olivolja och pressa över citron. Avsluta med basilika, salt och peppar.
Servera och njut av din burrata med grillad persika. Buon appetito!
Läs också:
Spaghetti con pesto alla genovese e burrata
Vi gillar Burrata!
Lasagne con burrata e aspargi
Burrata med grillad persikaBurrata med grillad persika, en perfekt antipasti till helgen!
Ingredienser till Burrata med grillad persika: (ca 4 personer)
- 500 g färsk persika
- 200 g burrata
- Olivolja
- Citron
- Flingsalt
- Svartpeppar
- Färsk basilika
Gör så här:
Dela persikorna i fyra och pensla snittytorna med olivolja. Grilla persikorna tills de får en grillyta och blir mjuka. Lägg upp persikorna på en tallrik och fördela burratan. Ringla över olivolja och pressa över citron. Avsluta med basilika, salt och peppar.
Buon appetito!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Composta di mele con limoncello
En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.
Limoncello Negroni
Med vodka och limoncello i stället för gin och söt vermouth får drinken en lättare och fräschare twist som framkallar känslan av soldränkta dagar vid Medelhavets strand.
Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)
Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull. Sedan...