Casalforte Valpolicella Ripasso Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom. Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kryddnejlika, pomerans och kanel. Artikelnummer: 5352Pris: 104 kronorAlkohol: 14%
Pasta al limone
Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas.
Pappardelle e fegatini
Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
Recept som passar till !
Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin
Recept,Fågel,Peter Nordin,Risotto
Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag…
Insalata di tonno e carciofini
Recept,Fisk/skaldjur,Sallader,Sommar
Insalata di tonno e carciofini. En god lite matigare…
Involtini Nordini – di vitello
Reportage,Recept,Kalvkött,Peter Nordin
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar…
Costoletta Milanese
Costoletta Milanese. När du är hos din kötthandlare, se…