Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.

Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kryddnejlika, pomerans och kanel.

Artikelnummer: 5352
Pris: 106 kronor
Alkohol: 14%

Enkel-pasta-med-sommartryffel

Enkel pasta med sommartryffel

Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en pastarätt med tryffel...

Read More

Lasagne-alla-Bolognese

Lasagne alla Bolognese

En av de mest kända och älskade rätterna från det italienska köket. Krämig, kryddig och otroligt god...

Read More

Casalforte-Valpolicella-RipassoCasalforte Valpolicella Ripasso Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom. Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kryddnejlika, pomerans och kanel. Artikelnummer: 5352Pris: 106 kronorAlkohol: 14%

Gå till Systembolaget

Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.

Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kryddnejlika, pomerans och kanel.

Artikelnummer: 5352
Pris: 106 kronor
Alkohol: 14%

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Peposo Dell’Impruneta

Peposo Dell’Impruneta

Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det kända…

Read More

Penne alla milanese

Penne alla milanese

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av…

Read More

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om…

Read More

Rätter att avnjuta med vinet:

Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla…

Secreto – Grillad spädgris
Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur…

Tortellini con panna, prosciutto e piselli
Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Är en enkel och smakfull rätt på…

Insalata di Cavolo Cappuccio
Insalata di Cavolo Cappuccio e Speck

Den här snabblagade rätten med några få…