Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.
Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kryddnejlika, pomerans och kanel.
Artikelnummer: 5352
Pris: 106 kronor
Alkohol: 14%
Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk
Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.
Pesto alla Genovese
Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite vatten om det behövs.
Casalforte Valpolicella Ripasso Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom. Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kryddnejlika, pomerans och kanel. Artikelnummer: 5352Pris: 106 kronorAlkohol: 14%
Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.
Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kryddnejlika, pomerans och kanel.
Artikelnummer: 5352
Pris: 106 kronor
Alkohol: 14%
Rätter att avnjuta med vinet:
Pici Al Ragu Di Agnello
Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen ..
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...
Rätter att avnjuta med vinet:
Pici Al Ragu Di Agnello
Pici med lammragu är en pastarätt med…
Vitello Braciole
Termen "Braciole" kommer från det…
Agnello a scottadito
Smörj lammkotletterna på båda sidor med…
Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Den här risotton är så delikat att alla…