Penne alla VodkaPasta med krämig vodkasås

Penne alla Vodka är en snabblagad och modern klassiker som signalerar 80-tal. Penne alla Vodka är en pastarätt som har fått fäste i både italienska menyer, i och utanför Italien. Ursprunget är dock omstritt; enligt vissa föddes rätten på en restaurang i Bologna medan andra menar att det är kock i New York som ligger bakom maträtten. Oavsett vilket så är det en ikonisk rätt som många gillar. Buon appetito! Ingredienser Penne alla Vodka:
  • 360 g Penne Rigate el annan liknande pastasort
  • Olivolja (extravergine)
  • 1 liten gul lök
  • 200 g Pancetta eller Guanciale (bacon fungerar som alternativ)
  • ca. 8 CL Vodka
  • 300 g skalade tomater, färska el konserverade
  • 1 MSK tomatpuré
  • 1,5 DL vispgrädde
  • Salt
 Gör så här:Skiva eller hacka löken fint och tärna pancettan/guanciale. Stek lökenen i lite olja på låg värme. När den är mjuk och börjar bli gyllene, tillsätt pancettan låt det brynas långsamt på låg värme.Häll sedan på vodkan, och låt den koka in helt. Tillsätt de skalade tomaterna, täck med ett lock och låt koka i ca 10 minuter på låg värme. Lyft locket och mosa tomaterna väl med en gaffel. Tillsätt tomatpurén, blanda väl och låt såsen sjuda under lock i ytterligare 10-15 minuter. Häll sedan i grädden och låt koka upp. Sjud såsen under omrörning i några få minuter.Koka pastan enligt anvisningarna (står på pasta-paketet). Häll slutligen pastan i såsen och blanda ordentligt under ett par minuter. Hackad persilja och riven parmigiano kan tillsättas för den som vill få extra smak.Mängderna varierar mellan olika recept så prova dig gärna fram efter egen smak. Vill du ha en krämigare sås använder du mer grädde och så vidare. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Pasta-recept!Spaghetti alla CarbonaraRagú alla BologneseSverige äter italienskt! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Penne alla VodkaPasta med krämig vodkasås

Penne alla Vodka är en snabblagad och modern klassiker som signalerar 80-tal. Penne alla Vodka är en pastarätt som har fått fäste i både italienska menyer, i och utanför Italien. Ursprunget är dock omstritt; enligt vissa föddes rätten på en restaurang i Bologna medan andra menar att det är kock i New York som ligger bakom maträtten. Oavsett vilket så är det en ikonisk rätt som många gillar. Buon appetito! Ingredienser Penne alla Vodka:
  • 360 g Penne Rigate el annan liknande pastasort
  • Olivolja (extravergine)
  • 1 liten gul lök
  • 200 g Pancetta eller Guanciale (bacon fungerar som alternativ)
  • ca. 8 CL Vodka
  • 300 g skalade tomater, färska el konserverade
  • 1 MSK tomatpuré
  • 1,5 DL vispgrädde
  • Salt

Gör så här:Skiva eller hacka löken fint och tärna pancettan/guanciale. Stek lökenen i lite olja på låg värme. När den är mjuk och börjar bli gyllene, tillsätt pancettan låt det brynas långsamt på låg värme.Häll sedan på vodkan, och låt den koka in helt. Tillsätt de skalade tomaterna, täck med ett lock och låt koka i ca 10 minuter på låg värme. Lyft locket och mosa tomaterna väl med en gaffel. Tillsätt tomatpurén, blanda väl och låt såsen sjuda under lock i ytterligare 10-15 minuter. Häll sedan i grädden och låt koka upp. Sjud såsen under omrörning i några få minuter.Koka pastan enligt anvisningarna (står på pasta-paketet). Häll slutligen pastan i såsen och blanda ordentligt under ett par minuter. Hackad persilja och riven parmigiano kan tillsättas för den som vill få extra smak.Mängderna varierar mellan olika recept så prova dig gärna fram efter egen smak. Vill du ha en krämigare sås använder du mer grädde och så vidare. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Pasta-recept!Spaghetti alla CarbonaraRagú alla BologneseSverige äter italienskt! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Fyra fantastiska recept !

Gnocchi filanti alla sorrentina

Gnocchi filanti alla sorrentina

En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är både snabb och enkel att göra och slutresultatet är så mycket mer än den insats som den kräver...

Läs mer

Spaghetti al Rancetto

Spaghetti al Rancetto

En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...

Läs mer

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…

Läs mer

Torta-stracciatella

Torta stracciatella

En saftig sockerkaka med bitar av choklad som bara smälter i munnen!

Läs mer