Penne alla VodkaPasta med krämig vodkasås
Penne alla Vodka är en snabblagad och modern klassiker som signalerar 80-tal. Penne alla Vodka är en pastarätt som har fått fäste i både italienska menyer, i och utanför Italien. Ursprunget är dock omstritt; enligt vissa föddes rätten på en restaurang i Bologna medan andra menar att det är kock i New York som ligger bakom maträtten. Oavsett vilket så är det en ikonisk rätt som många gillar. Buon appetito! Ingredienser Penne alla Vodka:
360 g Penne Rigate el annan liknande pastasort Olivolja (extravergine) 1 liten gul lök 200 g Pancetta eller Guanciale (bacon fungerar som alternativ) ca. 8 CL Vodka 300 g skalade tomater, färska el konserverade 1 MSK tomatpuré 1,5 DL vispgrädde Salt Gör så här:Skiva eller hacka löken fint och tärna pancettan/guanciale. Stek lökenen i lite olja på låg värme. När den är mjuk och börjar bli gyllene, tillsätt pancettan låt det brynas långsamt på låg värme.Häll sedan på vodkan, och låt den koka in helt. Tillsätt de skalade tomaterna, täck med ett lock och låt koka i ca 10 minuter på låg värme. Lyft locket och mosa tomaterna väl med en gaffel. Tillsätt tomatpurén, blanda väl och låt såsen sjuda under lock i ytterligare 10-15 minuter. Häll sedan i grädden och låt koka upp. Sjud såsen under omrörning i några få minuter.Koka pastan enligt anvisningarna (står på pasta-paketet). Häll slutligen pastan i såsen och blanda ordentligt under ett par minuter. Hackad persilja och riven parmigiano kan tillsättas för den som vill få extra smak.Mängderna varierar mellan olika recept så prova dig gärna fram efter egen smak. Vill du ha en krämigare sås använder du mer grädde och så vidare. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Pasta-recept!Spaghetti alla CarbonaraRagú alla BologneseSverige äter italienskt! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]
Penne alla VodkaPasta med krämig vodkasås
Penne alla Vodka är en snabblagad och modern klassiker som signalerar 80-tal. Penne alla Vodka är en pastarätt som har fått fäste i både italienska menyer, i och utanför Italien. Ursprunget är dock omstritt; enligt vissa föddes rätten på en restaurang i Bologna medan andra menar att det är kock i New York som ligger bakom maträtten. Oavsett vilket så är det en ikonisk rätt som många gillar. Buon appetito! Ingredienser Penne alla Vodka:
360 g Penne Rigate el annan liknande pastasort Olivolja (extravergine) 1 liten gul lök 200 g Pancetta eller Guanciale (bacon fungerar som alternativ) ca. 8 CL Vodka 300 g skalade tomater, färska el konserverade 1 MSK tomatpuré 1,5 DL vispgrädde Salt
Gör så här:Skiva eller hacka löken fint och tärna pancettan/guanciale. Stek lökenen i lite olja på låg värme. När den är mjuk och börjar bli gyllene, tillsätt pancettan låt det brynas långsamt på låg värme.Häll sedan på vodkan, och låt den koka in helt. Tillsätt de skalade tomaterna, täck med ett lock och låt koka i ca 10 minuter på låg värme. Lyft locket och mosa tomaterna väl med en gaffel. Tillsätt tomatpurén, blanda väl och låt såsen sjuda under lock i ytterligare 10-15 minuter. Häll sedan i grädden och låt koka upp. Sjud såsen under omrörning i några få minuter.Koka pastan enligt anvisningarna (står på pasta-paketet). Häll slutligen pastan i såsen och blanda ordentligt under ett par minuter. Hackad persilja och riven parmigiano kan tillsättas för den som vill få extra smak.Mängderna varierar mellan olika recept så prova dig gärna fram efter egen smak. Vill du ha en krämigare sås använder du mer grädde och så vidare. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Pasta-recept!Spaghetti alla CarbonaraRagú alla BologneseSverige äter italienskt! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]
Fyra fantastiska recept !
Italiensk tomatvinägrett
Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå ...
Trote affogate
Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.
Risbollar – Arancini di riso e ricotta
Förrätter / Antipasti,Tillbehör
Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna och torka.
Brasato al Barolo
Ett långkok på nötkött bräserat i rödvin som serveras med polenta och krispiska grönsaker ...