I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av den populära Barbera-druvan. Här hittar vi också Produttori di Govone, ett av de mest välrenommerade odlarkooperativen i Italien, som är producenten bakom vinet.
Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore, från den fina årgången 2019, bjuder på fruktiga och nyanserade toner av mörka körsbär, skogshallon, söt lakrits och salvia toppat av en kryddighet från lagringen på ekfat. Klassificeringen ”Superiore” betyder att producenterna har valt de bästa druvorna vid skörden och sedan lagrat vinet på fat i 12 månader.
Vinet kommer att utvecklas med lagring men det är redan nu ett tillgängligt och saftigt vin som smakar gott till en risotto med höstsvamp eller tryffel eller till en välfylld bricka med italienska ostar och charkuterier.
Artikelnummer: 53290
Pris: 131 kronor
Alkohol: 14%
Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore 2019 I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av den populära Barbera-druvan. Här hittar vi också Produttori di Govone, ett av de mest välrenommerade odlarkooperativen i Italien, som är producenten bakom vinet. Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore, från den fina årgången 2019, bjuder på fruktiga och nyanserade toner av mörka körsbär, skogshallon, söt lakrits och salvia toppat av en kryddighet från lagringen på ekfat. Klassificeringen ”Superiore” betyder att producenterna har valt de bästa druvorna vid skörden och sedan lagrat vinet på fat i 12 månader. Vinet kommer att utvecklas med lagring men det är redan nu ett tillgängligt och saftigt vin som smakar gott till en risotto med höstsvamp eller tryffel eller till en välfylld bricka med italienska ostar och charkuterier. Artikelnummer: 53290Pris: 131 kronorAlkohol: 14%
I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av den populära Barbera-druvan. Här hittar vi också Produttori di Govone, ett av de mest välrenommerade odlarkooperativen i Italien, som är producenten bakom vinet.
Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore, från den fina årgången 2019, bjuder på fruktiga och nyanserade toner av mörka körsbär, skogshallon, söt lakrits och salvia toppat av en kryddighet från lagringen på ekfat. Klassificeringen ”Superiore” betyder att producenterna har valt de bästa druvorna vid skörden och sedan lagrat vinet på fat i 12 månader.
Vinet kommer att utvecklas med lagring men det är redan nu ett tillgängligt och saftigt vin som smakar gott till en risotto med höstsvamp eller tryffel eller till en välfylld bricka med italienska ostar och charkuterier.
Artikelnummer: 53290
Pris: 131 kronor
Alkohol: 14%
Rätter att avnjuta med vinet:
Pasta,Louise Laurenius,Vi Gillar,Fläsk
Spaghetti alla Carbonara
Ett klassiskt italienskt recept på Spaghetti alla Carbonara. Pastan är enkel att tillaga, krämig och självklart äkta italiensk!
Peter Nordin,Reportage,Nötkött,Pasta
Peter Nordins Ragú
I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet Bolognese sägs komma från italienare som utvandrade från Neapeltrakten till USA i början av 1900-talet. Där parade man samman ragùn med spaghetti.
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme en stund.
Rätter att avnjuta med vinet:
Spaghetti Pangratatto
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna…
Tagliata di Manzo
Tagliata di Manzo är en lättlagad…
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull…
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten…