Trote affogateRöding i vitt vin

Ingredienser: (4 portioner)
  • 4 st små rödingar (helst hela, alternativt 8 filéer
  • ½ dl olivolja
  • 1 finhackad silverlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 ¼ dl torrt vitt vin
  • Salt och nymalen peppar
  • Vetemjöl

Gör så här:Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl. Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i fisken. Tillsätt lök, vitlök och persilja. Stek fisken ca 4 minuter på varje sida på medelhög värme (ungefär halva tiden om du använder filéer). Häll i vinet och och koka på låg värme i ytterligare några minuter. Häll stekskyn över fisken vid servering.

Trote affogateRöding i vitt vin

Ingredienser: (4 portioner)
  • 4 st små rödingar (helst hela, alternativt 8 filéer
  • ½ dl olivolja
  • 1 finhackad silverlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 ¼ dl torrt vitt vin
  • Salt och nymalen peppar
  • Vetemjöl

Gör så här:Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl. Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i fisken. Tillsätt lök, vitlök och persilja. Stek fisken ca 4 minuter på varje sida på medelhög värme (ungefär halva tiden om du använder filéer). Häll i vinet och och koka på låg värme i ytterligare några minuter. Häll stekskyn över fisken vid servering. Läs mer:Spaghetti alla SorrentoAgnello ArrostoRisotto agli Asparigi Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 3

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Cipolle Ripieni

Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka…

Läs recept

galen gnocchi

Galen i gnocchi

I Rom är man galen i gnocchi och äter det som ett…

Läs recept

tiramisú-al-limoncello

Tiramisú Al Limoncello

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest…

Läs recept

bruttiboni

Bruttiboni

Brutti ma Buoni - “fula men goda” – ja, de heter faktiskt…

Läs recept