Trote affogateRöding i vitt vin

Ingredienser: (4 portioner)

  • 4 st små rödingar (helst hela, alternativt 8 filéer
  • ½ dl olivolja
  • 1 finhackad silverlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 ¼ dl torrt vitt vin
  • Salt och nymalen peppar
  • Vetemjöl

 

Gör så här:

Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.

 

Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i fisken. Tillsätt lök, vitlök och persilja. Stek fisken ca 4 minuter på varje sida på medelhög värme (ungefär halva tiden om du använder filéer).

 

Häll i vinet och och koka på låg värme i ytterligare några minuter. Häll stekskyn över fisken vid servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Trote affogateRöding i vitt vin

Ingredienser: (4 portioner)

  • 4 st små rödingar (helst hela, alternativt 8 filéer
  • ½ dl olivolja
  • 1 finhackad silverlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 ¼ dl torrt vitt vin
  • Salt och nymalen peppar
  • Vetemjöl

Gör så här:

Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.

 

Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i fisken. Tillsätt lök, vitlök och persilja. Stek fisken ca 4 minuter på varje sida på medelhög värme (ungefär halva tiden om du använder filéer).

 

Häll i vinet och och koka på låg värme i ytterligare några minuter. Häll stekskyn över fisken vid servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.

Läs mer

Salame di cioccolato

Salame Di Cioccolato

Chokladsalami är en enkel och smarrig efterrätt gjord på choklad och kex vars form liknar en salami! Det är en klassiker i den italienska ...

Läs mer

Blåmusslor som i Venedig - Peter Nordin

Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin

Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...

Läs mer

Involtini Nordini – di vitello

Involtini Nordini – di vitello

På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor

Läs mer