Trote affogateRöding i vitt vin
Ingredienser: (4 portioner)
- 4 st små rödingar (helst hela, alternativt 8 filéer
- ½ dl olivolja
- 1 finhackad silverlök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk finhackad persilja
- 1 ¼ dl torrt vitt vin
- Salt och nymalen peppar
- Vetemjöl
Gör så här:
Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.
Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i fisken. Tillsätt lök, vitlök och persilja. Stek fisken ca 4 minuter på varje sida på medelhög värme (ungefär halva tiden om du använder filéer).
Häll i vinet och och koka på låg värme i ytterligare några minuter. Häll stekskyn över fisken vid servering.
Trote affogateRöding i vitt vin
Ingredienser: (4 portioner)
- 4 st små rödingar (helst hela, alternativt 8 filéer
- ½ dl olivolja
- 1 finhackad silverlök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk finhackad persilja
- 1 ¼ dl torrt vitt vin
- Salt och nymalen peppar
- Vetemjöl
Gör så här:
Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.
Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i fisken. Tillsätt lök, vitlök och persilja. Stek fisken ca 4 minuter på varje sida på medelhög värme (ungefär halva tiden om du använder filéer).
Häll i vinet och och koka på låg värme i ytterligare några minuter. Häll stekskyn över fisken vid servering.
Fyra fantastiska recept !
Grundrecept: Gnocchi di patate
Denna klassiska och älskade rätt! Här är ett grundrecept på Gnocchi gjord på potatis som sedan kan tillagas enligt dina önskemål.
Estate crudele (Cruel summer)
Sött, syrligt salt och somrigt! En fräsch drink på tequila, limoncello, grapefrukt och lime.