Trote affogateRöding i vitt vin
Ingredienser: (4 portioner)
- 4 st små rödingar (helst hela, alternativt 8 filéer
- ½ dl olivolja
- 1 finhackad silverlök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk finhackad persilja
- 1 ¼ dl torrt vitt vin
- Salt och nymalen peppar
- Vetemjöl
Gör så här:
Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.
Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i fisken. Tillsätt lök, vitlök och persilja. Stek fisken ca 4 minuter på varje sida på medelhög värme (ungefär halva tiden om du använder filéer).
Häll i vinet och och koka på låg värme i ytterligare några minuter. Häll stekskyn över fisken vid servering.
Trote affogateRöding i vitt vin
Ingredienser: (4 portioner)
- 4 st små rödingar (helst hela, alternativt 8 filéer
- ½ dl olivolja
- 1 finhackad silverlök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk finhackad persilja
- 1 ¼ dl torrt vitt vin
- Salt och nymalen peppar
- Vetemjöl
Gör så här:
Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.
Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i fisken. Tillsätt lök, vitlök och persilja. Stek fisken ca 4 minuter på varje sida på medelhög värme (ungefär halva tiden om du använder filéer).
Häll i vinet och och koka på låg värme i ytterligare några minuter. Häll stekskyn över fisken vid servering.
Fyra fantastiska recept !
Torta stracciatella
En saftig sockerkaka med bitar av choklad som bara smälter i munnen!
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen har vi broccoli. Birollerna är salsiccia, vitt vin, vitlök ...
Frutta fresca con mascarpone e limoncello
Söta frukter med en mascarponekräm och limoncello.
Bruschetta med italiensk råbiff
Trevligt tilltugg av surdegsbröd toppat med råbiff på italienska smaker