Pasta med salsiccia och peperoncino

Text och recept: Tomas Bacoccoli

 

Ingredienser Pasta med salsiccia och peperoncino: (4-6 portioner)

  • 500 gram Umbricelli eller valfri pasta
  • 2-6 färska salsicciakorvar, beroende på hur mycket kött man vill ha
  • Ca 400 gram passerad tomat
  • 2-3 små peperoncino-frukter, beroende på önskad styrka
  • 1 dl torrt vitt vin
  • En ”påklädd” vitlöksklyfta
  • Pastavatten
  • Lite olivolja

 

Gör så här:
Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter. Häll av oljan med peperoncinon och vitlöken och spara till senare. Smula ner salsicciafärsen i samma stekpanna. Addera lite vitt vin när det torkar.

Häll sedan i den passerade tomaten och den sparade olivoljan med peperoncinon och vitlöksklyftan. Låter såsen puttra under lock. Addera cirka en deciliter pastavatten när pastan nästan är färdig. Rör runt.

Blanda med pastan när den fortfarande är al dente. Njut av Pasta med salsiccia och peperoncino!

 

Pasta med salsiccia

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta med salsiccia och peperoncino

Text och recept: Tomas Bacoccoli

 

Ingredienser Pasta med salsiccia och peperoncino: (4-6 portioner)

  • 500 gram Umbricelli eller valfri pasta
  • 2-6 färska salsicciakorvar, beroende på hur mycket kött man vill ha
  • Ca 400 gram passerad tomat
  • 2-3 små peperoncino-frukter, beroende på önskad styrka
  • 1 dl torrt vitt vin
  • En ”påklädd” vitlöksklyfta
  • Pastavatten
  • Lite olivolja

Gör så här:
Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter. Häll av oljan med peperoncinon och vitlöken och spara till senare. Smula ner salsicciafärsen i samma stekpanna. Addera lite vitt vin när det torkar.

Häll sedan i den passerade tomaten och den sparade olivoljan med peperoncinon och vitlöksklyftan. Låter såsen puttra under lock. Addera cirka en deciliter pastavatten när pastan nästan är färdig. Rör runt.

Blanda med pastan när den fortfarande är al dente. Njut av Pasta med salsiccia och peperoncino!

 

Pasta med salsiccia

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Tomas Bacoccoli !

alexandra_zazzi_kock

Alexandra Zazzi och farmors mat

Alexandra Zazzi och farmors mat. Jag har fyrtio minuter på mig när jag ringer Alexandra Zazzi, sen måste jag åka och hämta ut barnen från skolan, mitt emot baren hos Angelo.

Läs mer

Kallpressad olivolja – Una storia magica

Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja dokumenterad i skrift, men de etruskiska gravarna berättar vidare bak i ...

Läs mer

Jan

Vår ambassadör Jan Björklund

ambassadör Jan Björklund. Jag ska träffa Jan Björklund idag. I Rom. Det känns stort på något sätt. Inte bara för att det är Jan alltså. Jag ska ju få åka till storstan. Jag kollar på gympaskorna och kängorna där jag står nyduschad och

Läs mer

Violetta – italienskt kaffe & teater!

Skådespelerskan Violetta Barsotti och jag har liknande bakgrund. Så är det med de flesta av oss svenskitalienare. Det är som att vi kan ...

Läs mer

Mer av Tomas Bacoccoli !

Tomas Bacoccoli släpper ny bok

Mycket av Italien kan återskapas utanför landets gränser, men inte den här boken. Jag hade aldrig kunnat skriva Etrusken om jag inte ...

Read More

Violettas Panzanella
Violettas Panzanella

Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.  Skär under ...

Read More