Pasta med salsiccia och peperoncino

Text och recept: Tomas Bacoccoli Ingredienser Pasta med salsiccia och peperoncino: (4-6 portioner)
  • 500 gr Umbricelli, eller valfri pasta
  • 2-6 färska salsicciakorvar, beroende på hur mycket kött man vill ha
  • Ca 400 gr passerad tomat
  • 2-3 små peperoncino-frukter, beroende på önskad styrka
  • 1 dl torrt vitt vin
  • En ”påklädd” vitlöksklyfta
  • Pastavatten
  • Lite olivolja
 Gör så här:Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter.Häll av oljan med peperoncinon och vitlöken och spara till senare.Smula ner salsicciafärsen i samma stekpanna. Addera lite vitt vin när det torkar.Häll sedan i den passerade tomaten och den sparade olivoljan med peperoncinon och vitlöksklyftan.Låter såsen puttra under lock. Addera cirka en deciliter pastavatten när pastan nästan är färdig. Rör runt.Blanda med pastan när den fortfarande är al dente. Njut av Pasta med salsiccia och peperoncino! Pasta med salsiccia  Läs också:Tomas Bacoccolis recept och reportageLite peperoncino skadar aldrigPasta-recept Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Crostini di Polenta con Funghi

Crostini di polenta con funghi

Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp…

Läs recept

Pappardelle al ragú con cinghiale

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en…

Läs recept

Polenta e gorgonzola

Polenta e Gorgonzola

Polenta e Gorgonzola. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda…

Läs recept

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I…

Läs recept