Pasta med salsiccia och peperoncino
Text och recept: Tomas Bacoccoli
Ingredienser Pasta med salsiccia och peperoncino: (4-6 portioner)
- 500 gram Umbricelli eller valfri pasta
- 2-6 färska salsicciakorvar, beroende på hur mycket kött man vill ha
- Ca 400 gram passerad tomat
- 2-3 små peperoncino-frukter, beroende på önskad styrka
- 1 dl torrt vitt vin
- En ”påklädd” vitlöksklyfta
- Pastavatten
- Lite olivolja
Gör så här:
Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter. Häll av oljan med peperoncinon och vitlöken och spara till senare. Smula ner salsicciafärsen i samma stekpanna. Addera lite vitt vin när det torkar.
Häll sedan i den passerade tomaten och den sparade olivoljan med peperoncinon och vitlöksklyftan. Låter såsen puttra under lock. Addera cirka en deciliter pastavatten när pastan nästan är färdig. Rör runt.
Blanda med pastan när den fortfarande är al dente. Njut av Pasta med salsiccia och peperoncino!
Pasta med salsiccia och peperoncino
Text och recept: Tomas Bacoccoli
Ingredienser Pasta med salsiccia och peperoncino: (4-6 portioner)
- 500 gram Umbricelli eller valfri pasta
- 2-6 färska salsicciakorvar, beroende på hur mycket kött man vill ha
- Ca 400 gram passerad tomat
- 2-3 små peperoncino-frukter, beroende på önskad styrka
- 1 dl torrt vitt vin
- En ”påklädd” vitlöksklyfta
- Pastavatten
- Lite olivolja
Gör så här:
Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter. Häll av oljan med peperoncinon och vitlöken och spara till senare. Smula ner salsicciafärsen i samma stekpanna. Addera lite vitt vin när det torkar.
Häll sedan i den passerade tomaten och den sparade olivoljan med peperoncinon och vitlöksklyftan. Låter såsen puttra under lock. Addera cirka en deciliter pastavatten när pastan nästan är färdig. Rör runt.
Blanda med pastan när den fortfarande är al dente. Njut av Pasta med salsiccia och peperoncino!
Mer av Tomas Bacoccoli !
Alexandra Zazzi och farmors mat
Reportage,Tomas Bacoccoli,Oss svenskitalienare emellan
Alexandra Zazzi och farmors mat. Jag har fyrtio minuter på…
En värld av tryffel
Reportage,Tomas Bacoccoli,Just nu
Jag kommer aldrig glömma när jag steg in på en enkel…
Vårfunderingar och Vildsparris
Reportage,Tomas Bacoccoli,Just nu
Vårfunderingar och Vildsparris. Fåglarna kvittrar och…
Bokhandlerskan i Tortolì
Oss svenskitalienare emellan,Reportage,Tomas Bacoccoli
Cia Berg, ni vet hon som spelade i Ubangi med Orup och…
Mer av Tomas Bacoccoli !
Kallpressad olivolja – Una storia magica
Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja…