Pasta med salsiccia och peperoncino
Text och recept: Tomas Bacoccoli Ingredienser Pasta med salsiccia och peperoncino: (4-6 portioner)
500 gr Umbricelli eller valfri pasta 2-6 färska salsicciakorvar, beroende på hur mycket kött man vill ha Ca 400 gr passerad tomat 2-3 små peperoncino-frukter, beroende på önskad styrka 1 dl torrt vitt vin En ”påklädd” vitlöksklyfta Pastavatten Lite olivolja Gör så här:Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter. Häll av oljan med peperoncinon och vitlöken och spara till senare. Smula ner salsicciafärsen i samma stekpanna. Addera lite vitt vin när det torkar. Häll sedan i den passerade tomaten och den sparade olivoljan med peperoncinon och vitlöksklyftan. Låter såsen puttra under lock. Addera cirka en deciliter pastavatten när pastan nästan är färdig. Rör runt. Blanda med pastan när den fortfarande är al dente. Njut av Pasta med salsiccia och peperoncino!
Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 10
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 10
Inget betyg än så länge
Pasta med salsiccia och peperoncino
Text och recept: Tomas Bacoccoli Ingredienser Pasta med salsiccia och peperoncino: (4-6 portioner)
500 gr Umbricelli, eller valfri pasta 2-6 färska salsicciakorvar, beroende på hur mycket kött man vill ha Ca 400 gr passerad tomat 2-3 små peperoncino-frukter, beroende på önskad styrka 1 dl torrt vitt vin En ”påklädd” vitlöksklyfta Pastavatten Lite olivolja
Gör så här:Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter. Häll av oljan med peperoncinon och vitlöken och spara till senare. Smula ner salsicciafärsen i samma stekpanna. Addera lite vitt vin när det torkar.Häll sedan i den passerade tomaten och den sparade olivoljan med peperoncinon och vitlöksklyftan.Låter såsen puttra under lock. Addera cirka en deciliter pastavatten när pastan nästan är färdig. Rör runt. Blanda med pastan när den fortfarande är al dente. Njut av Pasta med salsiccia och peperoncino!
Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 10
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 10
Inget betyg än så länge
Mer av Tomas Bacoccoli !
Violetta – italienskt kaffe & teater!
Reportage,Oss svenskitalienare emellan,Tomas Bacoccoli
Skådespelerskan Violetta Barsotti och jag har liknande…
Amelia – Italienska under ytan
Reportage,Just nu,Oss svenskitalienare emellan,Tomas Bacoccoli
Det är många som vill vara italienska, men som inte är det.…
Hur hamnade jag här
Livet ger oss stödhjul, tills vi är ungefär tjugofem år…
Vem är Natalie Montanari?
Reportage,Oss svenskitalienare emellan,Tomas Bacoccoli
Cia Berg, ni vet hon som spelade i Ubangi med Orup och…