Insalata EstivaItaliensk sommarsallad
En somrig sallad fylld med många italienska smaker i en härlig blandning. Kan inte bli något annat än riktigt gott – buonissimo!
Ingredienser:
- 400 gr tomater, gärna små i blandade färger
- 1 mogen melon, gärna cantaloupe
- 2 st mozzarella
- Krutonger, gärna hemmagjorda av surdegsbröd
- 1 kruka färsk basilika
- En näve (ca 50 gr) ruccolasallad
- Lufttorkad skinka av parmatyp, räkna 3-4 skivor per portion
- balsamvinäger
- olivolja
- salt & peppar efter smak
Gör så här:
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund medan du förbereder resten.
Skala och dela melonköttet i lite större bitar. Lägg mozzarellan på lite hushållspapper så att du blir av med överflödig vätska. Rosta eller stek bitar av surdegsbrödet och smaksätt med olivolja och lite flingsalt. Du kan såklart använda färdiga krutonger men det är värt besväret att göra dem själv.
Lägg upp tomater, melon och lite basilika på ett fat, och toppa med rucola. Dra isär mozzarellan i mindre bitar och lägg på salladen. Avsluta med skinka, basilikablad och krutonger. Ringla över olivolja och balsamvinäger, och tillsätt salt och peppar efter smak.
Buon appetito!
Insalata EstivaItaliensk sommarsallad
En somrig sallad fylld med många italienska smaker i en härlig blandning. Kan inte bli något annat än riktigt gott – buonissimo!
Ingredienser:
- 400 gr tomater, gärna små i blandade färger
- 1 mogen melon, gärna cantaloupe
- 2 st mozzarella
- Krutonger, gärna hemmagjorda av surdegsbröd
- 1 kruka färsk basilika
- En näve (ca 50 gr) ruccolasallad
- Lufttorkad skinka av parmatyp, räkna 3-4 skivor per portion
- balsamvinäger
- olivolja
- salt & peppar efter smak
Gör så här:
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund medan du förbereder resten.
Skala och dela melonköttet i lite större bitar. Lägg mozzarellan på lite hushållspapper så att du blir av med överflödig vätska. Rosta eller stek bitar av surdegsbrödet och smaksätt med olivolja och lite flingsalt. Du kan såklart använda färdiga krutonger men det är värt besväret att göra dem själv.
Lägg upp tomater, melon och lite basilika på ett fat, och toppa med rucola. Dra isär mozzarellan i mindre bitar och lägg på salladen. Avsluta med skinka, basilikablad och krutonger. Ringla över olivolja och balsamvinäger, och tillsätt salt och peppar efter smak.
Buon appetito!
Mer av Peter Nordin !
Spiedini di pollo alla Carbonara alla griglia
Förrätter / Antipasti,Peter Nordin,Fågel
Italienska kycklingspett med smak av Carbonara, recept av…
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Pasta,Peter Nordin,Vegetariskt
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken…
Fettuccine Alfredo
Enkel, krämig och utsökt pastarätt från italien. Detta är…
Närhet är kärlek
Reportage,Olivolja,Peter Nordin
Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång…