Insalata EstivaItaliensk sommarsallad 

En somrig sallad fylld med många italienska smaker i en härlig blandning. Kan inte bli något annat än riktigt gott – buonissimo!
  
Ingredienser:
  • 400 gr tomater, gärna små i blandade färger
  • 1 mogen melon, gärna cantaloupe
  • 2 st mozzarella
  • Krutonger, gärna hemmagjorda av surdegsbröd
  • 1 kruka färsk basilika
  • En näve (ca 50 gr) ruccolasallad
  • Lufttorkad skinka av parmatyp, räkna 3-4 skivor per portion
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • salt & peppar efter smak
 Gör så här:
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund medan du förbereder resten. Skala och dela melonköttet i lite större bitar. Lägg mozzarellan på lite hushållspapper så att du blir av med överflödig vätska. Rosta eller stek bitar av surdegsbrödet och smaksätt med olivolja och lite flingsalt. Du kan såklart använda färdiga krutonger men det är värt besväret att göra dem själv. Lägg upp tomater, melon och lite basilika på ett fat, och toppa med rucola. Dra isär mozzarellan i mindre bitar och lägg på salladen.  Avsluta med skinka, basilikablad och krutonger. Ringla över olivolja och balsamvinäger, och tillsätt salt och peppar efter smak. Buon appetito!

Insalata EstivaItaliensk sommarsallad

En somrig sallad fylld med många italienska smaker i en härlig blandning. Kan inte bli något annat än riktigt gott – buonissimo!
 Ingredienser:
  • 400 gr tomater, gärna små i blandade färger
  • 1 mogen melon, gärna cantaloupe
  • 2 st mozzarella
  • Krutonger, gärna hemmagjorda av surdegsbröd
  • 1 kruka färsk basilika
  • En näve (ca 50 gr) ruccolasallad
  • Lufttorkad skinka av parmatyp, räkna 3-4 skivor per portion
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • salt & peppar efter smak
 

Gör så här:
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund medan du förbereder resten. Skala och dela melonköttet i lite större bitar. Lägg mozzarellan på lite hushållspapper så att du blir av med överflödig vätska. Rosta eller stek bitar av surdegsbrödet och smaksätt med olivolja och lite flingsalt. Du kan såklart använda färdiga krutonger men det är värt besväret att göra dem själv. Lägg upp tomater, melon och lite basilika på ett fat, och toppa med rucola. Dra isär mozzarellan i mindre bitar och lägg på salladen.  Avsluta med skinka, basilikablad och krutonger. Ringla över olivolja och balsamvinäger, och tillsätt salt och peppar efter smak. Buon appetito!

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 44

Inget betyg än så länge

Mer av Peter Nordin !

Risotto Milanese

Risotto Milanese

Smält den hackade oxmärgen med 20 g av smöret på svag värme…

Läs recept

resa fantasin

En resa i fantasin

I väntan på det ”goda Italien” är som i väntan på Godot av…

Läs recept

fattigas kok

De fattigas kök

Inget får gå förlorat i köket sa alltid min far och mor –…

Läs recept

Hasselbackspotatis på italienska

Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter.…

Läs recept