Insalata EstivaItaliensk sommarsallad
En somrig sallad fylld med många italienska smaker i en härlig blandning. Kan inte bli något annat än riktigt gott – buonissimo! Ingredienser:
400 gr tomater, gärna små i blandade färger 1 mogen melon, gärna cantaloupe 2 st mozzarella Krutonger, gärna hemmagjorda av surdegsbröd 1 kruka färsk basilika En näve (ca 50 gr) ruccolasallad Lufttorkad skinka av parmatyp, räkna 3-4 skivor per portion balsamvinäger olivolja salt & peppar efter smak Gör så här:Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund medan du förbereder resten. Skala och dela melonköttet i lite större bitar. Lägg mozzarellan på lite hushållspapper så att du blir av med överflödig vätska. Rosta eller stek bitar av surdegsbrödet och smaksätt med olivolja och lite flingsalt. Du kan såklart använda färdiga krutonger men det är värt besväret att göra dem själv. Lägg upp tomater, melon och lite basilika på ett fat, och toppa med rucola. Dra isär mozzarellan i mindre bitar och lägg på salladen. Avsluta med skinka, basilikablad och krutonger. Ringla över olivolja och balsamvinäger, och tillsätt salt och peppar efter smak. Buon appetito!
En somrig sallad fylld med många italienska smaker i en härlig blandning. Kan inte bli något annat än riktigt gott – buonissimo!
Ingredienser:400 gr tomater, gärna små i blandade färger 1 mogen melon, gärna cantaloupe 2 st mozzarella Krutonger, gärna hemmagjorda av surdegsbröd 1 kruka färsk basilika En näve (ca 50 gr) ruccolasallad Lufttorkad skinka av parmatyp, räkna 3-4 skivor per portion balsamvinäger olivolja salt & peppar efter smak
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund medan du förbereder resten. Skala och dela melonköttet i lite större bitar. Lägg mozzarellan på lite hushållspapper så att du blir av med överflödig vätska. Rosta eller stek bitar av surdegsbrödet och smaksätt med olivolja och lite flingsalt. Du kan såklart använda färdiga krutonger men det är värt besväret att göra dem själv. Lägg upp tomater, melon och lite basilika på ett fat, och toppa med rucola. Dra isär mozzarellan i mindre bitar och lägg på salladen. Avsluta med skinka, basilikablad och krutonger. Ringla över olivolja och balsamvinäger, och tillsätt salt och peppar efter smak. Buon appetito!
Insalata EstivaItaliensk sommarsallad
En somrig sallad fylld med många italienska smaker i en härlig blandning. Kan inte bli något annat än riktigt gott – buonissimo! Ingredienser:
400 gr tomater, gärna små i blandade färger 1 mogen melon, gärna cantaloupe 2 st mozzarella Krutonger, gärna hemmagjorda av surdegsbröd 1 kruka färsk basilika En näve (ca 50 gr) ruccolasallad Lufttorkad skinka av parmatyp, räkna 3-4 skivor per portion balsamvinäger olivolja salt & peppar efter smak
En somrig sallad fylld med många italienska smaker i en härlig blandning. Kan inte bli något annat än riktigt gott – buonissimo!
Ingredienser:Gör så här:Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund medan du förbereder resten. Skala och dela melonköttet i lite större bitar. Lägg mozzarellan på lite hushållspapper så att du blir av med överflödig vätska. Rosta eller stek bitar av surdegsbrödet och smaksätt med olivolja och lite flingsalt. Du kan såklart använda färdiga krutonger men det är värt besväret att göra dem själv. Lägg upp tomater, melon och lite basilika på ett fat, och toppa med rucola. Dra isär mozzarellan i mindre bitar och lägg på salladen. Avsluta med skinka, basilikablad och krutonger. Ringla över olivolja och balsamvinäger, och tillsätt salt och peppar efter smak. Buon appetito!
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund medan du förbereder resten. Skala och dela melonköttet i lite större bitar. Lägg mozzarellan på lite hushållspapper så att du blir av med överflödig vätska. Rosta eller stek bitar av surdegsbrödet och smaksätt med olivolja och lite flingsalt. Du kan såklart använda färdiga krutonger men det är värt besväret att göra dem själv. Lägg upp tomater, melon och lite basilika på ett fat, och toppa med rucola. Dra isär mozzarellan i mindre bitar och lägg på salladen. Avsluta med skinka, basilikablad och krutonger. Ringla över olivolja och balsamvinäger, och tillsätt salt och peppar efter smak. Buon appetito!
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 44
Inget betyg än så länge
Mer av Peter Nordin !
Risotto Milanese
Smält den hackade oxmärgen med 20 g av smöret på svag värme…
En resa i fantasin
Reportage,Just nu,Peter Nordin
I väntan på det ”goda Italien” är som i väntan på Godot av…
De fattigas kök
Reportage,Just nu,Peter Nordin
Inget får gå förlorat i köket sa alltid min far och mor –…
Hasselbackspotatis på italienska
Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter.…